2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eső, mutánsok és motorosok: Extrém Fesztivál 1. nap - képekben
Képgalériák
Életképek - Extrém Fesztivál
Harcsa Veronika - Extrém Fesztivál
Moog - Extrém Fesztivál
Motoros bemutató - Extrém Fesztivál
Neo - Extrém Fesztivál
Kapcsolatok
Harcsa Veronika Quartet
Neo
The Moog
Jacked

Indie zenekarok a második napon: Extrém Feszt - képekben

Az I. Vízi- és Extrémsport Fesztivál második napján kedveskedett az időjárás némi napsütéssel, de a várt tömeg ennek ellenére elmaradt. De azért fellépett - többek között - a Harcsa Veronika Quartet, a Jacked, a The Moog és a Neo.

A délután első nagyszínpados fellépője Harcsa Veronika quartetje, kissé szeles, de napsütéses időben kezdte el a koncertet. Erre sikerült odaérni, a világ minden pénzéért sem hagytam volna ki! Tetszik a lemezük - bár otthon a szobában hallgatva kissé altatós - és kíváncsi voltam milyen lesz élőben. A jazzt egyébként is élőben kell hallgatni.

Nem is okozott csalódást, hiszen szépen szólt a zenekar, jó volt az idő és hideg a sör. A kb. 1 órás koncert gyorsan véget is ért (gyorsabban is, mint szerettük volna) - egész nap el tudtam volna hallgatni Veronikát ott, a fűben ülve. Az utolsó szám a várva várt Too Early - szerény véleményem szerint - minden normális országban minimum mega-giga sláger lenne... A koncert vége körül beszűrődő motorbőgés már jelezte, hogy kezdődik a motoros bemutató. Veronika el, jöhetnek a motorok.

Csak táncraperdültek

A koncertek közti időt bóklászással töltöttük, közben azért meghallgattuk az indie-t némi elektróval tuningoló Pills nevű zenekart és Székesfehérvár talán legígéretesebb csapatát, a Jacked-et. A feszülős farmer hívei azonban még a Moog fellépésén sem aktivizálták igazán magukat. A Nagyszínpad előtti részen alig 80-100 ember nézte végig a három indie-zenekar koncertjét.

Csak remélni lehetett, hogy a Neo meg tudja majd mozgatni a közönséget. Nagyjából így is lett: Enikőék azért hozták a tőlük megszokott formát. Nekik mindegy, hogy pár száz vagy pár ezer ember előtt állnak, amennyire csak lehet, kitettek magukért. A közönség végre odaállt a kordonhoz, a Neo pedig többé-kevésbé megtáncoltatta az egybegyűlteket.

Sajnos a második nap sem hozta azt a nézőszámot, amit remélni lehetett, pedig a pénteki napon a fiatalok mellett a családok is megjelentek. A szombati nap - zenei szempontból - a legerősebb nap: a Nagyszínpadon fellép a Jazzszerű, a Beat Dis, az Irie Maffia, a Balkán Fanatik, a Nagysátorban pedig a Nevermind, a Cante Diem, a Jambient, az Insipid, a Semmi Komoly, az Escape és a The Prison Band. Az Electro sátorban pedig a Hősök DJ Zomblaze-vel. Rajtuk kívül még jópár DJ pörgeti este a lemezeket.

-nagyM-

[2008.05.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még