2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy fesztivál, 200 zenekar, és mind magyar
Törött lábbal is zenél az EFOTT-on
Vihar előtti csönd - Kezdődik az EFOTT
Elképesztő! A közönség közé ugrott a zenész az EFOTT-on
EFOTT első nap: harc a nézőkért - fotókkal
Jobb, mint a drog! - EFOTT harmadik napja képekben
Képgalériák
EFOTT 2008 - Életképek
EFOTT 2008 - Péterfy Bori
EFOTT 2008 - Republic
EFOTT 2008 - Vad Fruttik
Kapcsolatok
Republic
Vad Fruttik
Péterfy Bori & Love Band
Bikini
Zanzibar
Kapcsolódó események
EFOTT 2008
[2008. július 16. - 20. ]

Víz mellől víz mellé: EFOTT a Szalki-szigeten - fotóval

Érdekes megfigyelés, hogy szinte mindegyik nagy, nyári fesztiválunk (a Voltot leszámítva) vízparton szerveződik. És ezt a tendenciát követi az EFOTT is, hiszen idén a Szalki-szigeten rendezték meg, Dunaújvárosban. Sárgazsigulis és repülőbálnás jó napot! - az EFOTT első napjáról.

A hasonló rendezvények közül az egyik legbiztosabb és legkiszámíthatóbb fesztivál az EFOTT. Annak ellenére, hogy minden évben máshol rendezik meg, általában mindig ugyanazok lépnek fel, és mindig ugyanaz történik: ivászat, ismerkedés, és reggelig tartó bulik.

Azért persze van pár jellegzetes vonása a rendezvénynek: először is, ez inkább rockfesztivál (ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyszínapdos fellépők, akik közül maximum csak a Belga, meg Ganxsta nem tép szét gitárt és nem ver szét dobot). Aztán aránylag olcsó (már 9.000-ért lehetett venni hetijegyet, a napi 3500), a sör is csak 300 csapolva. Nincsenek külföldi fellépők, viszont a lényegében minden nyári fesztiválon megforduló magyar csapat fellép itt is. Sőt néha olyanok is, akiket általában nem látunk fesztiválokon, mint például az első nap fő fellépőjét, a Republicot.

A Szalki-sziget jó választásnak tűnik, nem lepődnék meg, ha ezentúl itt is elkezdenének szervezni egy kisebb helyi fesztivált, mint Debrecenben (ahol jövő héten startol a Campus). Az előre beharangozott Chuck-híd valóban ott van, de sokkal szerényebb kivitelben, mint amire én számítottam.

Az amerikai szupersztárról, Chuck Norrisról (részben) elnevezett híd(acskát) az előbb említett filmsztár valószínűleg a szemöldökével kettétörné. A Szalki-sziget elkerített része könnyen bejárható, nagy fák veszik körül a főbb helyszíneket és van egy szép kis partszakasza is, ahol kiélhetjük a vizet-bámuló ösztönünket is. Az első napon nagy tömeg sem volt.

EFOTT 2008 képekben 

Szójjá má' muternak!!

Mivel itt is azok a csapatok lépnek fel, mint a többi fesztiválon, a tervünk az volt, hogy olyan koncertekre megyünk, amit egyébként máshol valószínűleg nem néznénk meg. Így kezdtünk egy Vad Fruttik koncerttel. A banda úgy 1-2 éve került be a köztudatba a Sárga Zsiguli című számuknak (és a Petőfinek) köszönhetően, aztán a Nekem senkim sincsen már igazi közönségkedvenc lett. Pár fotó és álldogálás után rájöttem, hogy én sem ismerek tőlük több dalt, csak ezt a kettőt.

Vad Fruttik fotókkal

Elhagytuk hát a Balaton Soundon is megtalálható 18 karikás sátrat. Itt Café-nak hívják, és itt van benne légkondi (!), igaz a hangosítás messze nem olyan jó, mint a Red Lounge-nevű testvéréé. Mindegy, eleget láttunk, irány a levegő és a Nagyszínpad, ahol a Zanzibar éppen egy pörgősen játszott Tankcsapda dallal (Egyszerű dal) próbálta kompenzálni, hogy ők Lukácsék lightos kiadása.

Még hallottunk egy dalt, aminek a központi témája a tűz-lélek-angyal hármas, a következő a Szólj már! című klasszikus, majd még egy utolsó szám duplázó pedállal a végén, nagyon rock'n'rollosan. Sziasztok!

A következő koncertet (Bikini) azonban már nem mertük bevállalni, így visszatértünk a Café-ba, hogy belepillantsunk még Péterfy Bori koncertjébe is. Kíváncsiak voltunk, hogy ugyanaz lesz-e, mint a Sound nulladik napján. A hangulatra itt sem volt panasz, egy kis késés után ők is egy Tankcsapda számmal kezdtek (augusztus 2-án MTV Ikon buli lesz Siófokon, ahol egy csomó együttes Tankcsapda számokat fog játszani, ezért tolja most mindenki Lukácsék dalait).

Péterfy Bori - EFOTT 2008

Visszamentünk még Bikinire is (már felkészültebbnek éreztük magunkat rá), ahol érkezésünkkor éppen az "automata bilincsről" énekeltek, majd ismerősebb vizek felé eveztünk a Részegen ki visz majd haza című dallal, volt még Közeli helyeken, unalomig húzott szólógitárral, Petőfi vers, ráadás, és "Jó bulit mindenkinek!".

Repült a bálna

A tervhez tartottuk magunkat, így Zagar helyett most inkább a Republic koncertet választottuk, főleg mert a Republic-kal nehéz összefutni fesztiválokon, pedig teljesen korrekt koncerteket adnak, annyi mindenki által ismert slágerük van, mint talán senkinek. Az együttes megengedte, hogy a rajongók a fotós árkot is elfoglalják, gondolom így még közelebb érzik magukat a hallgatósághoz.

A koncert első felében nem tűnt ismerősnek egy dal sem (azok viszont kivétel nélkül tetszettek, amelyekben szólt a hegedű), és már kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj, amikor felcsendültek a régi Republic slágerek és egyből ugrottak be a sorok: "jó reggelt kívánok! Fel kéne kelni már!", vagy "A vállalat nem engedi a lelkemet", vagy éppen a klasszikus "Ma szombat este (o-óó-o) indul a party (o-óó-o), a malacnak reggel (o-óó-o) ki fog enni adni?(óó-óá-oo)"... - imádom!

A kis késéshez képest gyorsan lementek, de a ráadásban elnyomtak még legalább hét számot: olyanokat, mint a 67-es úton, a 16 Tonna, a Repül a bálna vagy a Kék és narancssárga..stb. Közben persze ment az elmaradhatatlan öngyújtózás, integetés, és Cipő védjegye, a Hopp-hoppozás! Nem értem a Republic miért nem fér fel a többi fesztivál nagyszínpadjaira? Pedig nagyon jó koncertet adtak például itt, az EFOTT-on is...

Republic - EFOTT 2008

-nagyM-

[2008.07.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még