2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Anti Fitness Club: Ne sportolj, légy zenész!
A UB40 még mindig olyan, amilyennek megszerettük
Itt a gyerekek új kedvence! Mesés "Utazás" a Buborék együttessel
Zárva a mennyország: nézd meg hogyan látja a témát két énekesnő - képekben
Kapcsolódó Kiadványok
Alexandra: Titkod vagyok
Kapcsolatok
Alexandra
Legnépszerűbb csengőhangok

Alexandra és a kubai ritmusok

Kissé félve vettem kezembe Alexandra albumát, sokfelé sokmindent hallottam már róla. Az Andale, amit orrba szájba nyomnak a zenetévéken, rajta volt egy dupla válogatáslemezen is, ami Magyarország újdonságait és legjobbjait kívánja bemutatni. Volt, aki azt mondta, az Andale azért túlzás, hogy felkerüljön erre a lemezre. Pedig!

Maga a lemezborító vadító, szexis, és elmondható Alexandráról, hogy egy igen csinos lány! Szóval, én azt mondom, hogy már a borítóval sok vásárlót megnyertek maguknak, sőt, a lemez belsejében az énekesnő még egy óvszert is ajándékoz azoknak, akik megveszik a lemezét, és mellékelten az üzenetben leírja, hogy mennyire fontos, hogy vigyázzunk és biztonságban érezzük magunkat, minden helyzetben.

Szóval, ami a külsőt illeti, részemről csillagos ötös. Beraktam a lemezt a lejátszóba, persze kapásból az Andale-vel indít, ami jó is, mert a dal egyébként nem rossz, sőt, dúdolható pár hallgatás után is, viszont egy viszonyítási alapot is képez a többi zenéhez. Lüktető, a Dirty Dancing második részének érzéseit ébreszti fel bennünk, igazi kubai beütésű felvétel!

A második szám, a „Titkod vagyok” már visszasüllyed töltelékké. Nem érzem benne azt, amit az elsőnél, és a mondanivalóját sem igazán értem. „Lehet, hogy szerelem” a soron következő, amit szintén nem tudok kiemelni, mert hűen követi a másodikat, és egy beteljesületlen szerelemről szól. Először a negyedik tracknél érzem azt, hogy megüti az Andale szintjét, egész jó muzsika, slágergyanús, és még az is lehet, hogy az „Égess el”-ből valamikor sláger lesz!

A folytatásban „Zárva a mennyország”, amelyben közreműködik Veres Mónika „Nika”, akit anno gyereksztárként ismert az ország. Kicsit r’n’b beütésű dal, kicsit Destiny’s Child-re hasonlít, de ez nem ront rajta, viszont a pasik szívéhez nem túl kedves dolgokról szól. Több közreműködő is van a dalokban, például a „Mire megyek nélküled”-ben Báró, a „Rossz és Yo”-ban Mario-G próbál hozzátenni a zenékhez. Nem rossz dalok, viszont ezeket sem tudom kiemelni.

A „Táncolj még”-nél éreztem újra azt, hogy pár fokkal az átlag felett van, és még lehet belőle valami. Kicsit lassabb hangvételű, és a címétől eltérően mégsem perdülünk igazán táncra tőle, de úgy érzem, ez a kubai beütés egyébként is jól áll Alexandrának, és talán ha ezekből az elemekből több van a lemezen, maga az album is jobb lenne. A tízes szám a Markkal előadott „Ez a mi dalunk”, amit már jól ismerünk. Végezetül még egy Andale remixet is rátettek bónuszként az albumra.

Mit is mondhatnék… Meghallgattam, és rosszat nem mondanék róla. Viszont túl sok jót sem. Vannak rajta igazán emészthető felvételek, és van rajta rengeteg töltelék. Az Andale-t nem múlja felül egyetlenegy sem, ez lehet hiba, mert ha az Andale-t szánták a nagy durranásnak, akkor ezután nem lesz, ami fokozza, sőt még szinten tartani sem jó egyetlen másik dal sem.

Viszont első albumként nem rossz, és jó próbálkozás ezen a vonalon elindulni, csak ettől úgy érzem több kell az igazi sikerhez. Alexandra rajongói valószínűleg megveszik a CD-t, viszont én két igazán jó dalért nem tenném, mert hiába találom meg a szövegírók között Orbán Tamást, Duba Gábort, mégis csak egy átlagos lemez lett, átlagos dalokkal. Egyébként lehet ezzel próbálkozni, mert Alexandra jó irányba indult el.

Olvass tovább: Zárva a mennyország: nézd meg hogyan látja a témát két énekesnő - képekben Alexandra új klipjének forgatása

-Bödő Róbert-

[2008.09.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még