2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Balaton Sound: Fatboy Slim különgéppel jön, Padilla sehogy
Balaton Sound: Hasznos információ és az elmaradt fellépések
Kapcsolatok
José Padilla
The Lushlife Project
Berger Dalma
Singas Project
Beat Dis
Esclin Syndo
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
José Padilla
[2008. október 3.
péntek 21:00]

José Padilla végre eljön hozzánk? - eddig kétszer lemondta a fellépést

A Balaton Soundot már kétszer is (egészségügyi okokból) lemondó spanyol lemezlovas végre eljut Magyarországra. José Padilla október 3-án az A38 mutatja meg, hogy nem véletlenül ő a világ egyik legelismertebb DJ-je.

Az október eleji pénteken a downtempo lounge atyamestere érkezik tehát az A38 Hajóra, kiegészítésként pedig két, stílusában tökéletesen passzoló magyar produkció, a Lushlife Sound System és Bergi & Dalma duója teszi teljessé az estét.

José Padilla az elektronikus chill out spanyol nagymestere találta ki a maga nemében zseniális Café del Mar sorozatot, ezt az elegáns, finom hangulatú és szépségesen eklektikus válogatás-szériát, ami az azonos nevű ibizai klub védjegyévé vált. Kortárs elektronika és klasszikus dzsessz-sztenderdek, Pat Metheny és Leftfield, szépséges downtempók a mediterrán napfelkeltében...

A lemezlovas 1975-ben költözött Ibizára, és másfél évtizeden keresztül pincérként tengette életét, amíg 2001-ben elérkezett a pillanat, amire egész életében várt: a Café del Mar rezidense lett, igaz csak egy reménytelen hajnali időpontot kapott. Padilla erényt kovécsolt a szükségből, és gyorsan a világ egyik legmenőbb ejtőző-helyévé varázsolta a klubot.

A Café del Mar napfelkeltéi azóta legendássá váltak: a csodás hajnalban Padilla finom muzsikáira lehet ejtőzni az átdorbézolt éjszaka fáradalmai után. A nagyszerű ambientekből összeálltott lemezek aztán hatalmas sikert arattak. Padillának azóta két szólólemeze is megjelent, az 1998-as Souvenir és a 2001-es Navigator egyaránt a bejáratott úton haladva vegyíti a downtempo elektronikát a mediterrán muzsikákkal és a laza dzsesszekkel.

A Lushlife Sound System a kitűnő magyar DJ-páros, Zoohacker és Konrad Lushlife Projectjének soundsystem verziója. A formáció az egyik legnevesebb lounge-kiadónál, a Mole Listening Pearls címkénél jelentetett meg zenéket.

A Budapest Eskimos című lemezük csodás ambient-darabok gyűjteménye. A két DJ-producer elegánsan és magabiztosan nyúl népzenei alapokhoz, professzionális gépészkednek, az anyagot nagyvonalúan egészítik ki élő hangszerekkel és természetesen énekhanggal.

Bergi & Dalma, azaz a Berger testvérpár tagjainak nevét külön-külön sokan ismerik: Bergi az utóbbi tíz évben végigturnézta Magyarországot és Európát, d'n'b-, elektró-, és minimálszettjeivel jelentős közművelődési funkciót is betöltve. Bergi a lemezlovaskodás mellett partiszervezőként is elismert, a Fresh ER, illetve újabban a Monkey6 tagjaként jó ízléssel válogatott, nagyszerű DJ-ket hozott hazánkba.

Ikertestvére, Dalma az új generáció remekhangú énekesnője, akinek összetéveszthetetlen orgánumát a Singas Project, az Esclin Syndo és a Realistic Crew lemezein és fellépésein élvezhetjük.

- zene.hu -

[2008.09.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még