2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb magyar albumot terjesztenek világszerte
Először lép fel magyar csapat a legnagyobb brit fesztiválon!
Ingyenes Realistic Crew koncert a hétvégén
"Dalformába öntöttük magunkat" - beszélgetés Krizsóval, a Realistic Crew tagjával
Újra hallat magáról a csendestárs - Dj Bootsie lemezbemutató
Kapcsolódó Kiadványok
Realistic Crew: Overcome
Kapcsolatok
Realistic Crew
DJ Bootsie
Újonc
Jazzékiel
Kapcsolódó események
CinemaTour II. - Realistic Crew új lemezének bemutatója
[2008. december 28.
vasárnap 21:00]

Az év legkülönlegesebb lemezbemutatójával készül a magyar csapat

A Realistic Crew második lemezének anyaga ugyan még keverés alatt van, a csapat december 28-án már bemutatja a számok koncertverzióját. A formáció egy új stúdióalbummal, két filmzenelemezzel, egy vadonatúj videóval kezdi az új évet.

A 2008-as Overcome című lemez után várhatóan jövő év februárjában megjelenik a Realistic Crew második lemeze. A sávok a berlini Calyx stúdióban még keverés alatt vannak, az új zenék koncertverziója viszont már kész. (A Calyxban olyan előadók lemezei kaptak végleges formát, mint a Beck, Limp Bizkit, Stereotype, 4 Hero, Yonderboi.. stb feltehetően a hangzással nem lesz gond).

Az új számok táncosabbak lettek, de nem vesztek el a széttördelt ütemek, mélysötét tónusok, atmoszféra teremtő zajfutamok sem. Erőteljesebb expressziókkal, kevesebb neszezéssel és melankóliával, absztrakt hiphop, triphop és jungle elemek különleges egyvelegével rántanak ki minket a besztondult városi milliőből.

A hangok előkúsznak, odaharapnak, zakatolnak, zajolnak, csikorognak, de az első klipdalhoz, a One Year-hez hasonlóan a verse/refrén szerkezet és az ének hangsúlyosabb szerephez jut.

CinemaTour II.

A december 28-i koncerten először hallhatjuk a Realistic Crew új dalainak koncertverzióit. Szőcs Gergő dobosnak köszönhetően az ütemek ismét élőben szólalnak meg, de vendégként ott lesz a színpadon Hegyi Áron (Jazzékiel) és Újonc (Akezzdet Phiai) is.

A tavaszi Cinematour koncertek után most újra atom szélesvásznas vizuállal láthatjuk a zenekart. A Monkeypresso VJ csapatának szürreális, narratív képi világa kúszik a vászonra. 


Hagyományos koncert struktúráját megbontva elektromos mozi-performanszot hoznak létre, hangonként, ritmusonként, hangzatonként megelevenedő vizuális/midi sávokkal. Az audiovizuális produkció lényege, hogy a képek a hangok frekvenciájával szinkronban, együtt vibrálva váltakoznak.

A Realistic Crew a legújabb filmzenéiből is ad ízelítőt és mindkét film (Vranik Roland - Adás és Daniel Young - Pinprick) trailere itt lesznek láthatóak elsőként.

Az RC előtt a Bootsie Quartet húzza fel elénk hangképeit, most készülő második albuma új dalaival. Zenéjük vizuális értelmezője Kemuri, aki külön erre az alkalomra komponálta a látványt.

A koncertek utan c0p szelekciójára élhetitek ki a keletkezett mozgásigényt. A pécsi srác az angol Hotflush kiadónak is dolgozott, és egy ideje a legjobb dubstep netrádionak kikiáltott londoni Sub FM-en sűríti a basszusokat.

Az első 200 érkező a belépő mellé négy számos maxi cd-t kap, amelyen két új Realistic Crew szám, az együttes vadonatúj, második klipje és egy élő felvétel található.

Elkészült a második klip

A One Year után elkészült az együttes második klipje az új, Synchron című dalból. A sztori ötlete a szám címére asszociálva született meg. A klipben az énekes, Berger Dalma teljes szinkronban mozog együtt, azaz táncol egy kutyával.

Dalma táncpartnere Sherlock, a jól fésült Bearded Collie hím volt, aki gazdájával, Karlyik Nórával rendszeresen porondra lép nemzetközi dogdance versenyeken. Sheri jól tűrte a 12 órás forgatást, és a legutolsó képkocka felvételéig kitartóan ismételgette a trükköket, bár időnként leugatott mindenkit, ha már nagyon elege volt a stábból.

A forgatásra a Láng Sportcsarnokban jött össze a csapat, ezért a felvétel szüneteiben spontán fakultatív sportkörök – foci, bringa, szertorna - alakultak.

Dolgoztam már egy pár klipforgatáson. Szerencsére ez annyira nem volt fárasztó és unalmas, mint általában, mert itt legalább láthattunk egy showt. Mondjuk a 25. ismétlés után már nem feltétlenül érdekes a kutyamutatvány... A szünetekben viszont megnyertem a kapufára rúgó versenyt, azt hiszem ehhez nem kell kommentár, főleg, hogy a Csabi nem találta el egyszer sem a lécet...:D" – mesélte Krizsó.

"Dalformába öntöttük magunkat" - beszélgetés Krizsóval, a Realistic Crew tagjával

-zene.hu-

[2008.12.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még