2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Képgalériák
Thievery Corporation (press)
Kapcsolatok
Thievery Corporation

Thievery Corporation

A washingtoni székhelyű Thievery Corporation két DJ, Rob Graza és Eric Hilton közös formációja. Zenéjükben megtalálható a dub, az acid jazz, a bossa nova, de némi indiai és brazil hatás is érvényesül egyaránt.

A formáció 1996-ban alakult. A két tag egy lounge-ot üzemeltetett együtt, ahol megállás nélkül jazz, bossa nova és dub korongok pörögtek. Ekkor alapították meg kiadójukat is, Eighteen Street Lounge Music címen.

A csapat szövegvilága elég vegyes, hallható angol, spanyol, francia, portugál, román, perzsa és hindi szöveg is, mely jól kifejezi a tagok nemzetköziségét, nyitottságát.

Az a konfrontációs zenei szubkultúra, mely lakóhelyükre - Washington DC-re -jellemző, saját munkájukra is hatással volt. Két kislemezzel - „Shaolin Satellite” és a „2001 Spliff Odyssey” - robbantak be a nemzetközi köztudatba, majd nem sokkal ezt követően kiadták a Sounds from The Thievery Hi-Fi című anyagukat.

A következő évtizedben olyanoktól remixeltek mint David Byrne, a The Doors vagy Sarah McLachlan, és piacra dobtak még három korongot, melyek stílusát és üzenetét tekintve mind átfedésben voltak az őket megelőzőkkel. Ez volt a 2000-ben megjelent The Mirror Conspiracy, a 2002-es The Richest Man in Babylon, és a 2005-ös The Cosmic Game. Olyan vendégénekesek is közreműködtek az albumokon, mint Emiliana Torrini, Pam Bricker, Loulou, Perry Farrell, vagy David Byrne.

2005-ben részt vettek a "Ceasefire" koncerten, mely az iraki háború befejezéséért kampányolt.

2006-ban kiadták a Version-t, mely egy remix-válogatás, más művészek számára készített anyagokból. Az ezt követő turnén a Lollapaloozán is részt vettek az Államokban.

Rob Graza szerint a művész nem maradhat csendben és tétlen olyan krízisek idején, mint a mostaniak (olaj, étel, gazdasági). A legutóbbi, 2008-ban megjelent lemezük, a Radio Retaliation is ilyen politikai mondanivalót hordoz, legfőképp a törvénytelen fogságban tartás, a kínzások, és a válságok témáját feszegeti. "Ha művész vagy, itt az idő hogy kinyilatkozz."

A 2000-es Mementóban hallható a "Focus on Sight" című szám a The Mirror Conspiracy albumról. Az "Indra" ugyanerről a lemezről Az elnök emberei (The West Wing) című sorozat egyik nyitóepizódjában, illetve a Vanília Égbolt (Vanilla Sky) soundtrackjén is szerepel. A "Shaolin Satellite" pedig a Sopranos egy részében tűnik fel.

Albumok:

  

[2009.01.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még