2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Példátlan mértékű összefogás a hazai zenei életben
Képgalériák
D-Day II.
Kapcsolatok
Groovehouse
Niki Belucci
Unique
Lola
Hooligans
Dopeman
Crystal
L.L. Junior (Lesi László Csaba)
Roxx69
Kapcsolódó események
Együtt a Zenéért
[2006. április 9.
vasárnap 10:00]

D-day II. a Petőfi Csarnokban

Immáron második alkalommal rendezték meg a dedikálás napját, az őszi sikeres rendezvény előre mutatóan jelezte lesz, lehet ennek a rendezvénynek folytatása, amit most vasárnap a választások első fordulójának napján tartottak.

A „díszlet” megváltozott sokkal szebb és látványosabb lett, mint az első rendezvényen, valamint újdonság volt, hogy a zenészek nem csak dedikáltak, hanem egy szám erejéig fel is léptek, ezzel is emelték a rendezvény színességét és az új szlogent „Válaszd a zenét” filozófiáját.

A pozitív változások ellenére – ami valószínű összefügghet a választásokkal -, sajnos most kevesebben jöttek el mint ősszel, igaz reggel tíztől kora délutánig folyamatosan érkeztek az érdeklődők, de legalábbis én úgy éreztem nincs az a nagy tömeg amit vártam, vártunk.

Úgy gondolom panasz nem lehetett a sztárokra, hiszen gyakorlatilag tízpercenként érkeztek a már ismert és befutott, vagy éppen most bemutatkozó fiatal tehetségek. A teljesség igénye nélkül eljöttek: Machine Mouse, Time, Magna Cum Laude, Tóth Gabi, Pflum Orsi, Disco Express, Nox, Dopeman, Unique, Groovehouse, LL Junior, Roxx 69, Hooligans, Lola, Niki Belucci, Zorall, Zanzibar, Mester Tamás, Crystal, Back II Black.

A fellépőkön kívül természetesen CD-ből is bőséges választék várta a vásárlókat legyen az hazai, vagy éppen külföldi előadó újdonsága, sőt a program lényege, hogy most nagyker áron lehetett a lemezekhez hozzájutni ezzel segítve az alapelvet:  válasszuk a jogtiszta CD-t és ne a másoltat!

Fenti gondolatmenethez kapcsolódóan volt némi „képzavar”, hiszen a szabadtéren gőzerővel és teltházzal ment a bolhapiac, ahol azért be lehet szerezni különböző lemezeket, filmeket és ezt több előadó is felvetette a színpadi beszélgetések során.

Gyakorlatilag véleményem az első rendezvény óta sem változott meg, miszerint a keresletet és a kínálatot a piac szabja meg és nem az ember belső erkölcsi gondolkodása, hiszen amennyiben nincs pénze az emberek nagy többségének megvásárolni a bolti 4-4500 ft-os CD-t, valószínű rákényszerülnek az olcsóbb árfekvésű és másolatok beszerzésére.

Nem is beszélve a túl magas árrésekről, ami úgyszintén elősegíti a másolt anyagok utáni keresletek növekedését. Hogy hol és mikor lenne, vagy lehetne véget vetni ennek, azt sajnos megjósolni sem tudom, mindenesetre túl nagy változásra nem számíthatunk a közeljövőben.

Visszatérve a nap eseményeihez, több érdekesség is kiderült a zenekarokkal, zenészekkel való beszélgetések során, amit Jeszenszky Zsolt folytatott a színpadon.

Hiszen pl. Mester Tamás új albumára bizony tíz évet kellet várni, hogy megszülessen.  Valamint sejtelmes bejelentést tettek a Romanticos lányok, miszerint lehet más utakon, és egyelőre ketten folytatják, az együttes működését? Valamint nagyon sok szó esett fellépésekről, albumokról, és a most induló tavaszi nyári turnékról is. A színpadon is több meglepetéssel készültek a fellépők, pl., a Zorall együtt randalírázott Aradszky Lászlóval, ami mindkettejük számára fantasztikus élmény volt Szaszával, de a közönségnek is.

Természetesen ne hagyjuk ki a másik lényeget, a dedikálást sem, a zenészek több száz autogramot adtak naplókba, lemezborítókra, plakátokra és természetesen jól jöttek a rendezvényre készült dedikáló kártyák is.  Természetesen előkerültek a mobiltelefonok is, hiszen a „mobilfotózás” korát éljük és ezerszámra készültek a közös fotók a kedvencekkel, de a kis digitális kamerák vakui is sűrűn villantak és szinte mindenki vágya teljesült a közös emlékkép elkészítése kapcsán.

A program délutáni részeként Szenes-turné volt látható, ahol a „Nagy Öregek” persze nem pejoratív értelemben, hanem tiszteletül adva eme titulust mutatkoztak be a főként fiatalokból álló közönségnek, itt inkább a kíséretként jelenlévő szülők vették a lapot, mivel az Ő fiatalságuk slágerei voltak ezek, azaz Szenes Iván dalai hangzottak el.

Szenes Iván egy élő legenda, hiszen mai napig is több száz dalát dúdolják, éneklik az emberek otthon és nagy sikerrel koncerteznek mai napig is evvel azon sztárok akiknek íródtak ezen dalok. Most is olyan sztárok előadásában csendültek fel, mint az előbb már említett Aradszky László, Koós János, Kovács Kati, Mary Zsuzsi, Pajer Öcsi, valamint a fiatalabb generáció képviseletében Bebe, Gallusz Nikolett, Gáspár Laci.
A műsorvezető, konferanszié szerepét Bella Levente látta el ezen a napon. A zenei kíséretet Blum József és a Stúdió 11 zenekar szolgáltatta, a turnévezető pedig, Bakacsi Béla volt.

Röviden ennyi minden történt vasárnap a második alkalommal megrendezett dedikálás napján. Minden esetre a hangulat fantasztikus volt a színfalak mögött és a közönség esetében is. Jót nevethettünk Koós János ökörködésein, amiből nem volt hiány! Illetve jó hatással volt ránk a Nagy Öregekkel való beszélgetések, vagy az egymás közötti anekdotázásokat meghallgatása is.

[2006.04.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még