2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
NOX: Ragyogás
Péter Szabó Szilvia mindenevőnek tartja magát 
Péter Szabó „NOX” Szilvia: „Minden apró fogást meg szeretnék tanulni”
Pörögnek az események a Nox háza táján
Közleményt adott ki a Nox: "Nem politizálunk!"
Nagy Nox-show Nyíregyházán
III. Európai Aranyművész Díjátadó Gála
Varázshegyről énekel a Nox
Nézz be a kulisszák mögé az új NOX DVD-vel!
Megszűnik a Nox?
Több Nox koncert is elmarad?
Képgalériák
Nox - Örömvölgy ízelítő
Kapcsolatok
NOX
Kapcsolódó események
NOX - Örömvölgy
[2006. december 28.
csütörtök 19:00]
NOX - Örömvölgy
[2007. február 14.
szerda 19:00]
NOX - Örömvölgy
[2007. január 12.
péntek 19:00]

Örömvölgybe hív a NOX

Vígasságnak okáért szereznek lakodalmat, és a bor vidámítja meg az élőket: és a pénz szerzi meg mindezeket (Préd. 10:16).

Bár eredetileg nem tudom mi volt a “10-16” oka, a fenti idézet igencsak ide illik. A NOX sajtótájékoztatóján volt minden ami kell, show, bejelentés, vigasság… Persze a szponzorok pénzéből; viszont meg kell hagyni, hogy nagyon hatékonyan és célratörően használták fel ezt a pénzmagot.
Korábban így titokzatoskodott Szilvia: “2006. júniusában véget ért a Ragyogás turnénk, mellyel bezárult egy kapu. Október 16-án, a szó szoros értelmében, új kapu nyílik a Nox életében, Örömvölgy kapuja, melyet – mint minden kaput – egy kulcs nyit…” Mostanra persze minden kiderült:

A NOX együttes bejelentette, hogy nem oszlik fel minden találgatás és híresztelés ellenére, egyszerűen csöndben voltak az elmúlt fél évben és készültek az új dobásra, melyből ma, a lemez megjelenésének napján – mellesleg már aranylemez – mutattak be ízelítőt a show egy lehetséges színpadán, a Robin Hood díszletei között.

De mi is Örömvölgy? „Örömvölgy egy életérzés, amelynek több összetevője van. Kapcsolódik hozzá az új hangzású, 14 dalból álló zenei anyag, amely mától a boltokban van. Hozzátartozik az a színpadi produkció, ahol kibővült tánckarral és új stábbal (díszlet- és jelmeztervezővel) dolgozunk, melynek eredményeképpen csodás új jelmezek, látványos díszlet született. Örömvölgy olyan atmoszférát teremt, hogy akik közel állnak vagy szeretik a Nox-ot, akár kicsik, akár nagyok, garantált katarzist fognak érezni, mivel mindenben felülmúltuk a Ragyogást, mint produkciót.” – magyarázta Tamás.

Örömvölgy beleillik mai életérzésünkbe: pörgős, vidám, kicsit a fantasy világába csal el, szépek az emberek, visszanyúl gyökereinkhez akár a zenét akár a jelmezeket néztem, melyek elkészítésében sok sok magyar népviseleti motívumot használt fel a jelemeztervező. Egy kicsit magyarosch, egy kicsit modern, egy kicsit vidám: NOX-os.

Jövő tavasszal indul a várturné: “… elindítjuk hazánk első várturnéját, szlogenünk is ezt jelzi: „várunk a várunkban”. Örömvölgy egy egész napos családi program kereskedővárossal, ahol a látogatók délutántól kipróbálhatják magukat a régi mesterségekben, ahol a Nox táncosok által vezetett táncszínházban elsajátíthatják az egyes dalok koreográfiáját, ahol korhű jelmezekbe öltözött stáb sürög-forog a tökéletes lebonyolítás érdekében. Az egész napos Nox forgatag záró eseménye pedig a Nox koncert, ahol a mi várunk, Örömvölgy a színpadon valósul meg. Mivel a várturné szabadtéri rendezvény-sorozat, éppen ezért áprilistól indul útjára. De addig sem maradnak a rajongók Örömvölgy-érzés nélkül, hiszen addig is 4 nagykoncertet tartunk: december 28. – Győr, január 12. – Pécs, február 10. – Veszprém, március 14. – Debrecen. …. a gyerekeknek, 12 éves korig ingyenes a belépés.” – ígérte Szilvi.

Mindebből a várturnéból, illetve annak koncert részéből kaphattunk egy kis feelinget a szervezőktől, illetve a kibővült NOX-tól. Mint azt a csapat producere elmondta, a NOX továbbra is koncertzenekar marad, nem haknizik, csak színvonalas élőzenés koncerteket ad közönségének. Mint azt egyszer más bebizonyították, képesek 80 teltházas koncertet lepörgetni néhány hónap alatt, így biztosak lehetünk benne, hogy az áprilisban induló várturné is legalább ilyen sikeres lesz.

SirOesh

P.S. Akiknek csak a bulvár kell: Szilvia bejelentette, hogy régebben együtt élt a producerrel, majd ő megpróbálta a családjával újrakezdeni, de nem sikerült és most megint együtt vannak Szilviával, és Szilvia szerelmes. Ennyi. Sok boldogságot!

[2006.10.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még