2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A fiatal zenekar jó Úton halad...
Siess, még jelentkezhetsz! Statisztákat keres a győri zenekar
Mindannyiunk kálváriájáról mesél a győri zenekar
Őszinte klippel jelentkezett a győri zenekar - meghallgattuk
Szombathelyen is eljátssza új dalát a győri zenekar
Hazai pályán bizonyított a győri zenekar
BaRock Győrben: fesztivál szigorúan a szabályok szerint
Kapcsolatok
Name Project
Charlie (Horváth Károly)

Charlie és a Name Project közös dala a Sztárban Sztárban

A srácok eddig is mindent megtettek álmaik megvalósítása érdekében, most azonban olyasmik történnek velük, amelyre talán álmukban sem gondoltak volna. Horváth Charlieval, Magyarország ikonikus hangjával, a TV2 Magyarország Sztárban Sztár műsorának döntőjében léphetnek fel. Lássuk a részleteket!

A Name Project több rádiós slágert is jegyez, a csapat pedig a koronavírus-járvány idején sem pihen. A kevesebb fellépési lehetőséget a stúdiózásra használják fel.

Még áprilisban kezdtünk azon gondolkodni, hogy szeretnénk csinálni egy feldolgozást” – mesélte Illés Zoltán, a Name Project frontembere. „Szóba került Horváth Charlie neve, de az iránta és a neki írt dalok iránti tisztelet, kérdőjelet állított elénk! Végül mégis úgy döntöttünk, hogy választunk egy olyan dalt, amely „új értelmet nyer” egy újra fogalmazás során és ekkor jött az Annyi minden történt című 1997-es felvétel ötlete, amely Lerch István zeneszerző és Horváth Attila szövegíró közös alkotása”

A srácoknak sikerült viszonylag gyorsan elkészíteni a demot és valahogy a sors úgy hozta, hogy minden lépés, hozta a következő lehetőséget. Horváth Charlie managementje is örömmel fogadta a zenekar kezdeményezését. Olyannyira, hogy a legendás énekes elfogadta a felkérést és közreműködőként is hallható a dalban!

Hallgasd meg a Name Projcet Holnap című slágerét! 

„Hihetetlen megtiszteltetés ez nekünk. Augusztus végén a Tom-Tom Stúdióban rögzítettük a dalt Charlieval. A hangmérnöki feladatokat pedig ismét nem kisebb szakember vállalta el, mint Dorozsmai Péter. Róla többek között azt is érdemes tudni, hogy Charlie hangmérnöke, az 1994-ben kiadott legelső szólólemezétől kezdve” - mondta Zoli, majd azt is hozzátette, a több szakmai díjjal is elismert Dorozsmai az elmúlt 30 évben olyan zenészek lemezein dolgozott, mint Presser Gábor, Dés László, Ákos, Rúzsa Magdi, Mága Zoltán és még lehetne folytatni a sort.

A Name Project pedig még tovább álmodott, hiszen vokálra felkérték azt a Szolnoki Pétert, akit hazánk egyik legjobb férfihangjának tartanak, s aki 23 évvel ezelőtt is hangját adta a dalhoz. Most gyermekei Balázs és Bogi is segítették a tökéletes vokálban. 

„A legnagyobb nevek álltak mellénk, így összeállt az a stáb, akik eredetileg is jelen voltak a felvétel megszületésekor. A felvételek közben készült képi anyagokból egy videoklipet is összevágtunk. Ekkor már nagyon boldogok voltunk, s azt hittük minden álmunk megvalósult, amikor jött a katarzis: felkért minket a TV2 Sztárban Sztár című produkció szerkesztősége, hogy a dalt adjuk elő a november 8-i döntőben, mint kiemelt extra produkció” - lelkendezett a zenekarvezető.

Persze igent mondtak és erre az alkalomra elkészítettek egy exkluzív "symphonic pop" verziót. Segítségül a győri Széchenyi István Egyetem művészeti karának, ezen alkalomra összeállított vonósnégyesét hívták, így ők is szerepelnek ebben a verzióban.
A Name Project és Charlie közös dala tehát először november 8-án, vasárnap látható és hallható a TV2 Sztárban Sztár című műsorában.

– Havassy Anna Katalin –

[2020.11.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még