2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Április 3-án rendezik a Mozart-napot a Zeneakadémián

Operett- és musicalszínész osztályt indít a Színház és Filmművészeti Egyetemen a Budapesti Operettszínház.  


 

    Budapest, 2022. február 27., vasárnap (MTI) - Április 3-án rendezi a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével a Mozart-napot a budapesti Zeneakadémián.

    A 11 órakor kezdődő programsorozat nyitókoncertjén Mohai Bálint fagottművész Mozart legnépszerűbb fagottversenyét, a Kossuth-díjas Rost Andrea pedig a szerző népszerű operaáriáit szólaltatja meg a "kis" g-moll szimfónia felhangzása előtt. A koncertet a Prima Primissima-díjas Takács-Nagy Gábor vezényli majd, aki a nap házigazdája is egyben.

    Ugyanebben az időben a Kupolateremben a Varázsóra című gyerekkoncerttel Simon Izabella várja a családokat - közölte a zenekar az MTI-vel.

    A Solti Teremben 12.30-kor Mozart két vonósnégyese, a Tavasz és a Dissonanzen néven ismert mű csendül fel a Végh Sándor vonósnégyes-program megrendezésében, a Quartetto Speranza és a Pulzus Vonósnégyes előadásában.

    Hegedűverseny és szimfónia címmel 14 órakor Baráti Kristóf Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és az Anima Musicae kamarazenekar közreműködésével Mozart 1. (B-dúr) hegedűversenye és B-dúr szimfóniája hangzik el.

    A kamarazene kedvelői két szonátát és egy zongoranégyest hallgathatnak meg 15.30-kor a Solti Teremben Szűcs Máté, Kokas Dóra, a hegedűsként szereplő Keller András, valamint Jevgenyij Koroljov és felesége, Ljupka Hadzigeorgieva előadásában.

    Mozart c-moll miséjét 17 órától hallhatja a közönség. A Concerto Budapest és a Purcell Kórus részvételével megszólaló mise szólistái ezúttal is olyan énekes
ek lesznek, akik rendszeresen fellépnek a Vashegyi György által vezényelt koncerteken, így Szutrély Katalin, Megyesi Zoltán, Najbauer Lóránt és Chantal Santon Jeffery francia szoprán.

    A Mozart-nap Keller András által vezényelt zárókoncertjén három versenymű, valamint két ária szólal meg. A Kaczander Orsolya és Lenka Petrovic szólójával felhangzó C-dúr fuvola-hárfa versenymű, valamit a Tóth Bálintot főszerephez juttató D-dúr kürtverseny mellett Rost Andrea előadásában a Figaro házassága című opera Rózsaáriája, valamint a Ch'io mi scordi di te? koncertária kel életre. A koncertet Jevgenyij Koroljov szólójával a c-moll zongoraverseny zárja.

    A program idei mottója a nap aktualitását idéző Válassza Mozartot! lesz.

    "A Mozart-nap célja +csak+ az, hogy boldogok legyünk ettől a csodálatos, kimeríthetetlen zenei forrástól" - idézi a közlemény Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest művészeti vezetője szavait.

MTI

[2022.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még