2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Így búcsúzik a megszűnő Qualitons

Befejezi tevékenységét a Qualitons együttes. A pszichedelikus soul/beat/rock népszerű hazai képviselője szerdán egy közleményben jelentette be, hogy április 28-án egy vinyl-megjelenési partyval búcsúzik a közönségtől.  

    "Egy ideje már érzékelhetitek, hogy nem vagyunk aktívak koncertek és kommunikáció terén. Ennek az az oka, hogy a háttérben sokat beszélgettünk, fejtegettük a dolgainkat, és végül arra jutottunk, hogy ebben a formában nem folytatjuk tovább a zenekart. Tudnotok kell, hogy maximális tisztelettel és barátságban válnak el útjaink" - írta az együttes az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

    Mint fogalmaztak, nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben hasonló felállásban, más néven zenélnek még együtt. A csapat búcsúajándékként vinylen megjelenteti Kexek című, eddig csak digitális formában elérhető anyagát a Budabeats kiadó gondozásában. A Kexek, amelyen a legendás Kex együttes öt dalának feldolgozása szerepel, 2019 decemberében jelent meg.

    A zenekar április 28-án a fővárosi Edith-ben egy közönségtalálkozóval egybekötött megjelenési partyt tart. Az eseményen lesz kerekasztal-beszélgetés, és a tagok dedikálják is a vinylt.

    A 2008 tavaszán alakult Qualitons a Kovács Katival közös fergeteges koncerteken lett ismert 2010 környékén a hatvanas évek beatrockja által inspirált zenéjével. A kezdeti instrumentális irány után a csapat némileg átalakult, inkább a vokális dalokra helyezték a hangsúlyt. A csapat funk-rock-experimentális zenéjét külföldön is egyre többen ismerték meg, 2019-ben - az első magyar zenekarként - élőben játszottak az új zenék felfedezésére specializálódott rangos seattle-i KEXP rádióban.

    A három stúdiólemezt (Panoramic Tymes; Tomorrow's News; Echoes Calling) követte 2019 végén a Kexek. 2020 januárjában Magyarország képviseletében felléptek a groningeni Eurosonic fesztiválon. A Qualitons utolsó felállásában G. Szabó Hunor (ének, gitár, dob), Hock Ernő (basszusgitár, ének), Szőke Barna (gitár), Boros Levente (dob) és Menyhei Ádám (billentyű) szerepelt.
    A csapatot a szakma számos alkalommal a legexportképesebb zenekarnak választotta. Számos koncertek adtak Németországtól kezdve Spanyolországon át Franciaországig, állandó fellépői voltak különböző showcase fesztiváloknak, meghívást kaptak a texasi SXSW fesztiválra is, ahol megnyerték a JanSport versenyét. A zenekart a Red Hot Chili Peppers énekese, Anthony Kiedis, valamint a Morcheeba vezetője, Ross Godfrey egyaránt méltatta, dalaikat a BBC is játszotta.


MTI 

[2022.04.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még