2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Adventi koncertsorozat lesz Budakeszin - íme a fellépők névsora

A budai régió különleges kulturális színfoltja lehet az az adventi koncertsorozat, amelyet négy héten át, négy különféle műfajban szerveznek Budakeszin, ezzel igényes szórakozást kínálva a Budai régió és a Zsámbéki-medence polgárainak.

 

A környéken eddig még nem volt példa ilyen magas minőségű, ünnepélyes koncertélményekre a karácsonyi időszakban.

A KesziKult által szervezett programokra a kisváros két emblematikus templomában, a római katolikus Havas Boldogasszony Plébániatemplomban és a református Határon Túli Magyarok Emléktemplomában kerül sor.

November 30-án Szalóki Ági Fonogram, Artisjus és Liszt Ferenc-díjas előadóművész és Bognár Szilvia Artisjus, eMeRTon díjas és Kodály Zoltán-emlékdíjas énekes az európai keresztény kultúra gazdag karácsonyi kincsestárából válogatott. Elhangzanak moldvai csángó népdalok és latin nyelvű gregorián énekek, XIII. századi kantigák óspanyol nyelven, valamint karácsonyi dalok a XVII. századi Kájoni kódexből énekhangon, hárfán, furulyán, lanton, viola da gambán. Fellelkesítő, reményt adó, puritán, meghitt hangulatú karácsonyi koncertre számíthat a közönség a budakeszi református templom.

December 7-én egy különleges hangzású ünnepi koncertet hallhat a közönség a Szent Efrém Férfikartól. Magyarország legnépszerűbb énekegyüttese kezdetben a bizánci kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott, majd a repertoár kiegészült a nagy magyar mesterektől a modern és kortárs zenei kompozíciókig. Most egyedi hangvételű karácsonyi összeállításukban felcsendülnek Kelet- és Közép-Európa, valamint az angolszász világ legszebb karácsonyi énekei a budakeszi római katolikus plébániatemplomban.

December 14-én a méltán népszerű Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató legkiemelkedőbb ifjú felfedezettjei Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekessel, a Magyar Szent István-rend birtokosával adnak kiemelkedő színvonalú komolyzenei koncertet a budakeszi református templomban.

„Ma a Föld ünnepel!” – hangzik Szekeres Adrien kedvelt karácsonyi dala. December 21-én az elegáns, bensőséges hangulatú koncerten Adrien legszebb és legismertebb dalai csendülnek fel zongorakísérettel, két vokállal kiegészülve. A zongoránál a dalok szerzője és egyben Adrien férje, Kiss Gábor közreműködik. A könnyed, személyes hangnem mellett egy-egy dal a lélek legmélyéig hatol. A műsor közben kis történeteken keresztül kaphatunk betekintést a dalok születésébe, az ahhoz fűződő emlékekbe.

További információ, jegyvásárlás:

https://www.keszikult.hu/karacsonyi-koncertek/

[2023.11.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még