2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Kéri Kitty: Kalandra fel!
Kapcsolatok
Kéri Kitty
Legnépszerűbb csengőhangok

Kéri Kitty kalandozásra hívja a gyerekeket

Föld körüli utazásra invitál mindenkit Kéri Kitty, akinek 2007 tavaszára elkészült első gyerekeknek szóló albuma. A sikeres színésznő lapunknak elárulta, hogy a "Kalandra fel!" című lemezének készítésébe bevonta saját gyerekeit is, akik remek tanácsadóknak bizonyultak.

- Árulja el, miben másabb egy gyerekeknek készült album a felnőtteknek szántól?
- Még nem tudom mi a különbség a gyerekeknek és a felnőtteknek szánt lemezek között, hiszen még csak az előbbit készítettem. Egy biztos. Nagyon nagy odafigyeléssel készült, beleadtam a szívemet, hiszen a gyerekeimre gondoltam.

- Korábban énekelt a gyerekeinek?
- Mindig is énekeltem nekik. Szeretik a zenét és „mindenevők”. Kossuth Lajos azt üzenté-től a Queenig, a hatvanas évek gyerekdalain át minden jöhet.

- Hogyan fogadták ők a Kalandra fel dalait?
- Nagyon örültek, amikor felkértek erre a lemezre. Az első pillanattól folyamatosan mutattam nekik a dalokat és a szövegeket. Bevallom, hogy kicsit féltem belevágni. A gyerekeknek lemezt, előadást készíteni, nagy felelősség. Éppen ezért fontolgattam sokáig a döntést. Szeptemberben keresett meg a Sony BMG kiadó, az ősz a dalok és a szövegek írásával telt. Január második felében kezdtük a stúdiómunkát, amit sajnos félbe kellett hagynunk kis időre, mert hangszálgyulladással küszködtem. A lemez március végén jelent meg.

- Mit gondol, miért érdemes megvenni a CD-t?
- Mondhatnám: mert a gyermekeknek tetszik. De igazából azért, mert azt hiszem sikerült egy nagyon változatos, színes, humoros; hol vagány, hol érzelmes és tanító anyagot létrehoznunk. Van rajta reggae, rap, country, rock, „keltás”, „arabos”. Ízelítőt kap a fülük a különböző zenei stílusokból, a szövegek pedig igyekeznek néhol viccesen, játszva tanítani.

- Nemcsak lemez, hanem előadás is készült a darabhoz. Meséljen nekünk erről!
- Szintén „Kalandra fel!” a címe annak az előadásnak, amit nemrég mutatunk be. A darab szövege a dalokkal egy időben készült és a lemezről 10 szám szerepel a műsorban. Egy zenés, interaktív játék a gyerekekkel, amelyben egy kalandos utazásra hívom őket a Föld körül. Útitársam egy tüneményes Kacsa, akit Bartha Tóni bábművésznek köszönhetően, valamennyien a szívünkbe zártunk. Az előadást Király Attila rendezi és koreografálja, és Mátravölgyi Ákos zseniális díszlete varázsolja majd el a kis felfedezőket.

Ha egykor Willy Fogg-nak, a rajzfilmhősnek sikerült rávenni a gyerekeket, hogy estéről-estére körbejárják vele a Földet – 80 nap alatt –, akkor hazánk egyik közkedvelt színművésznőjének sem lehetetlen a feladat. Különösen, mert a kis lurkók roppant mód fogékonyak az interaktív játékokra, az ötletes, vicces szövegekre. S ha ebből még tanulhatnak is, akkor feltételezhetően a szülők is maradéktalanul elégedettek lesznek. Tehát nincs más hátra: Kalandra fel!

- Bíró Zsolt -

[2007.05.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még