2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

A legnagyobb vesztes a zene

„Százmilliárd forint nagyságrendű kár éri a szerzői jogi iparágakat évente a szerzői jogsértések miatt Magyarországon – írta az április 26-i szellemi tulajdoni világnap alkalmából kibocsátott közös közleményben az...

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2010.02.19.
Utolsó hozzászólás: 2010.08.11.
Hozzászólások: [50.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

imi60 2010.07.21. 15:07 • [40]
Az az 500 ft bőven nem fedezi egy normális gyári cd és booklet árát. Lehet te az együttes által otthon másolt cd-t vettél. Nem keverendő ! Más a technika is. A gyári cd-t azt nem "írják". Lehet hogy ez újdonság nektek? Egy 8 oldalas színes booklet nyomdaköltsége is jó sok lehet még 1000-es darabszámnál is. Abban mindenkinek igaza van , hogy itthon aránytalanul drágák a cd-k. De ha megnézitek egyetlen egy zenész sem tiltakozik ez elllen. Sajnos. Ha sdaját kiadásban kiadják és neten , koncerten stb. terjesztik akkar egy jó cd pár oldalas színes booklettel mát kihozható 2500 ft-ból. Vannak még olyanok akik a polcán szeretik tudni a saját pénzéből meg vett kiadványt mert nem viseli el hogy csak úgy van zenéje hogy lopott. Akit szeret hallgatni azt is megbecsüli ezáltal .Ha kevés a pénze inkább kevesebbet vesz vagy válogat nem minden szart letölt.Lehet hogy ez fura számotokra de ha kezdetektől ilyen lett volna a zenehallgatók hozzá állása már rég nem lenne zene amit hallgatnátok.És még egy amit figyelmetekbe ajánlok. Nem csak a mai szar zene létezik. És olyan amit a gyenge rádiókban nyomnak orba szájba. Tessék kicsit olyanba is belehallgatni ami ismeretlen , lehet tetszeni fog. ne éljétek le úgy az életeteket , hogy csak az itthoni fos "zenerádiók" éltal sugárzott zenékbe legyetek belezúgva. Tiszta gyagyák vagytok ,lédigyagya, ja :)
Előzmény: balika6 • 2010.07.21. 12:38 • [37] • Előzménykövetés 
imi60 2010.07.21. 14:53 • [39]
Lillus látom te már a legújabb nemzedékhez tartozol akiknek már teljesen megszokták, hogy a zenét lopni kell (jogtalanul letölteni és másolni).Csak akkor miért dolgozol fizetésért ? Mit szólnál ha nem kapnál fizut ?A zenész is a jogos eladásból él(ne) meg !! Tök mindegy, hogy cd,dvd vagy mp3. Azt a baromságot honnan sikerült kitalálnod , hogy mp3-as jó minőségű tömörítést csinál ?Te tényleg még nem hallottál nem mp3-as "zenén" kívül mást ? Mert ha hallottál volna akkor nem beszélnél ilyen butaságokat. Azért amerikába ill. angliába megy a cd eladás mivel ott olcsóbban adják (főleg ha a keresethez nézzük) ill. ott azért még ismerik a jó cuccot meg van is a lakásban. Nem tesco hifin nevelkedett egyedek vannak csak. A te logikád szerint elég lenne ha a zenészek is szar hangszerekkel játszanának mp3-as minőségbe. Szerinted miért nem teszik ? Mert ők tudják , hogy az szar. Te amit hallgatsz mp3-ban az eredeti zenének felét hallod kb. nem kell csoda drága hifi cuccra gondolnod. Erősítő+cd + 2hangfal (nem műanyag baromság) kijön 100 000 alatt. És az hosszú évekig jó !!! 20-30 évig !!! Egy jó cucc nem romlik el . Meg kéne hallgatnod valami ismerősödnél valami hifinek nevezhető cuccoson egy cd-t végre és nem írnál ilyen sületlenségeket.Ha esetleg körülnéznél usa és angol portálokon meglepődve fogod tapasztalni , hogy egyre másra adják ki az új dolgokat is lp-n. Szerinted miért ? Hifi lemezjátszón egy jó lp fantasztikusan szól csak ezt te nem tudod mert életedben nem hallottál még ilyet.
Előzmény: Lillus91 • 2010.07.21. 10:58 • [36] • Előzménykövetés 
kornimeli 2010.07.21. 14:12 • [38]
Ezt is az internetnek köszönhetjük, de sokan írják, hogy jajj így meg úgy nem vesszük meg a CD-ket hanem inkább letöltjük, de azt ne mondjátok már, hogy azok akik ezt irkálják nem csinálják ugyanezt... Persze tisztelet a kívételnek, de mostanában nem hiszem, hogy van olyan..
balika6 2010.07.21. 12:38 • [37]
teljesen egyetértek veled, bár én is megvenném a cd-ket eredetiben, ha fizetésekhez képest lennének mérve a cd-k. én kedvenc zenekarom (bridge to solace, eléggé rétegzene) cd-jét 500 ft-ért vettem meg a koncertjükön... na tőlünk nyugatabbra nekik is ilyen arány egy cd vásárlása... majd akkor legyen 3000-5000 ft egy cd ha majd keresünk is hozzá annyit. addig meg örüljenek hogy nem mennek teljesen csődbe, mert még így is vannak akik vesznek lemezeket.
Lillus91 2010.07.21. 10:58 • [36]
pontosan így van..ehhez a cikkhez tartozó árképzés egy nagy hazugság.pontosan ezt a cikket is valamelyik gyenge milliárdos hanglemezkiadó cég ember írta, hogy őket sajnáljuk, nah nehogy már őket sajnáljuk.elhiszem hogy drága a stúdióköltség meg minden, de ne mondjátok azt, hogy olyan nehéz dolguk lenne.itthon mondjuk elég valószínű, de a kinti anyacégek azért elég keményen keresnek ezen a zenei piacon.az, meg hogy valaki letölti a zenét, és pont szarik elmenni a botlba, azt is teljesen megértem.abszolút lejárt már a hagyományos cd-k kora.egyrészt tárhely pazarlás, másrészt pedig az mp3 tömörítéséből eredő jó minőség teljes mértékig kiszorította a cd vásárlásokat.úgyhogy én remélem hogy senki nem fog cd-t venni.ezért járnak már most 500 évvel előttünk ismét csak az amerikaiak, hiszen ott van az istore, ahonnan rengeteg cd-t meg videóklippet lehet letölteni, néhány dollárért.sok kicsi sokra megy alapon és totál igazuk is van.eszméletlen sok pénzt keresnek belőle, és baromira meg is érdemlik.1 szám 99 cent.de azt lehet hogy 1 millióan letöltik.1etlen számot.
Előzmény: Ticc • 2010.03.04. 07:50 • [31] • Előzménykövetés 
Feka14 2010.06.12. 23:30 • [35]
DOB oktatást vállalok olcsón. részletek az apróhirdetéseknél. nem lesz nehéz megtalálni mivel ez az egyetlen ilyen jellegű hirdetés. azér ide is leirom. tel: 06304250713, e-mail: fekusz14@freemail.hu
egybként a fórumon is lehet kérdezni részletek felől
rekalant 2010.05.29. 16:13 • [34]
A zenei ipart támadja a legnagyobb energiaital gyártó cég . Nem tudom hol a kapcsolat a zene és a taurinos-tuttifrutti között, de izgalmasan hangzik! Lényege, hogy fiatal feltörekvő együtteseket karolnak fel. Videó klipet csinálnak nekik,stb…. Azt hiszem én is elkezdek énekelni…

http://apps.facebook.com/redbullmadeingarage/
zigi3131 2010.05.11. 16:00 • [33]
Nézzétek meg mit találtam :)
http://book.hu/cd-lemezek
Egyik kedvencem, nekem nagyon bejött a zenéje :)...
imi60 2010.03.04. 09:31 • [32]
Ticc egy kicsit el vagy maradva.
Nem tudom , hogy cca. féláron hol adták a cd-ket amikor az előadó koncert előtt vagy után árulta. Ezt én nem tapasztaltam még sosem. 3000 fz körüli áron láttam sok helyen. Anyi az előnyöd , hogy nem kell rohangálnod érte, nincs posta költséged rá, na meg aláirathatod a zenészekkel (bár nem tudom ez még divat-e ).
Felejtsd már el azt az 5000 ft-os árat. Elégszer leírtam , hogy az igen ritka űgy hogy fölösleges mindig erre hivatkozzni.500 ft-ért is ellehet adni . Az úgy lesz , hogy ennyiért is job megszabadulni tőle mint semennyiért. De hidd el ennyiért vagy a zenésznek veszteség de a kiadónak biztos.Amikor ilyen készletsöprés van az mind veszteség. Tényleg nem dolgoztál még kereskedelembe ? A sűrű fillér meg már rég nem igaz. Próbálj meg kereskedni úgy hogy csak filléreket nyersz rajta. Hamar lehúzhatnád a rolót veszteség miatt. Itthon az ideális cd ár 2500-3000 ft lenne max..Szerintem. Hát tényleg jó lenne tudni mi van kedves Göczey Zsuzsával. De lehet már Zsuzsa néni :).
Előzmény: Ticc • 2010.03.04. 07:50 • [31] • Előzménykövetés 
Ticc 2010.03.04. 07:50 • [31]
Hogy is van ez ??? Blues fesztivál ... vagy más koncerteken az előadók hozzák a cd-ket.... cca féláron... és megveszik, alig lehetett odaférni az asztalhoz, csak megnézni is, mit hoztak eladni... Akadnak fellelhető (igaz régebben megjelent albumok) 500.- Ft-t.. hogy lesz az 5000-ből 500???? Avagy ezen berkekben nem ismert tény, hogy jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint ?? Túl sok a bába egy új cd körül... Elgondolkodtató... ha megfizethető áron hozzájutnánk igényes zenéhez, uram bocsá ezt lehetne hallani, netán erre lenne többségében igény .... Szedjék elő a Goczei Zsuzsa kvalitású műsorszerkesztőket.... s talán nem fájna a fülem, attól, amit hallok az autókból.... rossz esetben a lakókörnyezetemből..... az utca felől . Ha nem mutatjuk meg a jót, az igényest, akkor hallgathatjuk a hallgathatatlant..... Vagy a cél büntetni aki azt, aki jó zenét szeretne hallani ???? a lényeg, hogy az eladás köré csoportosult iparág zsebe megteljen???
Előzmény: bizso • 2010.02.19. 19:49 • [1] • Előzménykövetés 
lap teteje
További oldalak «« 12 3 4 5 »»
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még