2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
 
Legutóbbi kiadványok
Lovemonster (2012)
Lost in Space (2012)
I’m the One EP (2010)
Feel The Riddim! (2009)
The Return of the Pannonians (2007)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Balaton Sound 2007 - PASO
PASO (press)
Zene Ünnepe 2007 - P. A. S. O.
Kapcsolódó cikkek
Ötéves a Budapest Park – mindent a zenéért és a közönségért
Most érkezett! Elmarad a magyar zenekar lemezbemutató koncertje
Szellembál, ska dallamokkal PASO módra
Fura! Darth Vader is bekerült a magyar klipbe
"Komplett este lesz" - interjú KRSA-val
     
 
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Megalakulás: 2003.
Web: http://www.paso.hu
E-mail: pannoniaallstars@yahoogroups.com
Aktív kapcsolat: Lipi Brown (dobos, 2003-), Laca (Lacibá) (gitáros, 2003-), Harcsa Veronika (énekes), Dr Strict (basszusgitáros, 2003-), Mr. P (billentyűs, 2003-), Subicz Gábor (fúvós, 2003-), Mits Márton (Marci) (szaxofonos), Tony Ass (trombitás, 2003-), KRSA (Lord Panamo) (MC, 2003-)
 
     

Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O.)

A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003. kora tavaszán alakult azzal a kimondott szándékkal, hogy a Jamaikáról származó ska stílus, itthon még nem nagyon ismert, tradicionálisabb vonalát megismertesse a hazai közönséggel. Az orchestra az ország különböző tájairól származó ismert underground zenekarokból toborozta tagjait (CsizmáSKAndúr, MeSKAlin, Kevés, the deadbeats, Böiler, Kabinet Rt., Csalez Lopez, stb.), s megalakulása után szinte azonnal folyamatos koncertezésbe, koncertszervezésbe kezdett.

Ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adják teltházas bulijaikat, miközben egymás után hívják meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit (Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr. Ring Ding, The Slackers, New York Ska Jazz Ensemble, The Toasters, Mr.T-Bone, Victor Rice, King Django, Bad Manners, stb.), feltéve ezzel hazánkat a "nemzetközi ska-térképre".

A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak, de természetesen egyéb zenei hatások is felfedezhetők benne a jazztől kezdve a dubig. Szövegviláguk is vegyes, hiszen a viccesebb, könnyedebb témájúak mellett megtalálhatóak társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is.

A PASO-nak ma már saját rádióműsora is van a Tilos Rádión, Ska Club címmel. Itt az első és második hullámos ska zenék kedvelői hétről hétre megkapják szükséges zeneadagjukat. A rádióműsor elsődleges célja a műfaj jamaikai gyökerének bemutatása és a ska-hoz társuló kultúra népszerűsítése.

A csapatnak számos válogatáson találkozhatunk a szerzeményeivel (Milliók Reggelire, Skaland, Biturbo..stb). A 2005 végén megjelent első albumuk a "Budapest Ska Mood" címmet viseli. Első kislemezük pedig 2007 márciusában jelent meg, címe: Babylon Focus.

PASO soundsystem


Ezen a néven működik egy, a jamaikai hagyományokat felelevenítő formációjuk, amely különböző klubesteken lemezjátszókról játssza az '50-es, '60-as és '70-es évek Jamaikájának eredeti felvételeit, valamint a műfaj mostani követőinek számait.

Roots Rockers

PASO's Roots Rockers néven útjára indítottak egy elsősorban reggae-re, dub-ra épülő élő formációt, mely ezen műfajok szerint átdolgozva játssza a PASO eredeti számait, esetenként a ska elemeit is megtartva, de az anyazenekarnál sokkal nagyobb mértékben építve a pszichedéliára. A zenekar felállása megegyezik a PASO-éval, azzal a különbséggel, hogy a mások is bekapcsolódtak a projektbe: Dr. Dermot (sampler, effektek - Irie Maffia), Barna György (hegedű - Kolompos zenekar).

PASO Traditional Special


Egy élőzenei zenekari projekt, amely 90%-ban csak eredeti, főként a '60-as évekből származó, az akkori korban népszerű ska slágerekből építi fel műsorát, olyan előadóktól válogatva, mint a Skatalites, Prince Buster, Laurel Aitken, korai Bob Marley, Ethiopians, Desmond Dekker, stb. Az eredeti PASO felállás itt Ferencz Kinga énekesnővel (Re-G) egészül ki.

A PASO nem csak egy zenekar, hanem szervezőbrigád is egyben, mely egész éven át folyamatosan magyarországi ska koncertek szervezésén fáradozik, mind külföldi, mind hazai zenekarok részvételével. Hozzájuk kapcsolódik a nyaranta megrendezésre kerülő többnapos ska tábor, a NagySkaland Skanking Camping is.

-paso.hu lapján-

[2007.07.27.]

Kiadványok
stúdió
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO): The Return of the Pannonians (2007)Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO): Feel The Riddim! (2009)Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO): I’m the One EP (2010)Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO): Lost in Space (2012)Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO): Lovemonster (2012)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még