2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Tokio Hotel
 
Legutóbbi kiadványok
TV – Caught On Camera DVD (2008)
Zimmer 483 Live In Europe (DVD) (2007)
Zimmer 483 Live In Europe (DVD 2) (2007)
Scream (2007)
Zimmer 483 (2007)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Tokio Hotel: Schrei (2006)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Lady Gaga triplázott, Justin Bieber duplázott az MTV EMA-n
Beyoncé triplázott az MTV fergeteges gáláján
A Tokio Hotel lett a legjobb csapat
Robbie Williams nem lesz ott az idei MTV Europe gálán
Mi már tudjuk! Katy Perryt nagy megtiszteltetés éri
     
 
Tokio Hotel
Megalakulás: 2001.
Web: http://www.tokiohotel-us.com/
Aktív kapcsolat: Gustav Schafer (dobos), Tom Kaulitz (gitáros), Bill Kaulitz (énekes), Georg Listing (basszusgitáros)
 
     

Tokio Hotel

Bill és Tom Kaulitz ikertestvérek évek óta zenéltek együtt és eljártak énekversenyekre is. Egy ilyen alkalommal futottak össze Gustavval és Georggal, akik viszont barátok voltak.

A találkozás és barátság szülte az ötletet, hogy alapítsanak zenekart, amit 2001-ben meg is tettek. Létrehozták Devilish-t és bár csak Magdeburg ( ez mindannyiuk szülővárosa) környékén léptek fel, nagy volt a sikerük.

Aztán a csapatot átkeresztelték valamilyen okból Tokio Hotel-re. Az együttes zenéje valami misztikummal átszőtt punkrock-szerűség, amit saját felfogásban modernizáltak.

Bill 2003-ban részt vett egy tehetségkutató versenyen, ahol felfigyeltek rá és vele együtt az egész Tokio Hotel formációra. Összejöttek egy profi producer- és dalszövegíró csapattal, akik korábban olyan nevekkel dolgoztak együtt, mint a Mötley Crüe, Falco vagy a The Corrs.

2005-ben a fúk felvették az első albumukat Schrei címmel, az album előfutáraként 2005. augusztus 15-én megjelent az első kislemezük a Durch den Monsun. A kislemez feljutott a német slágerlisták élére, és hetekig tartotta a pozicióját.  A nagy sikeren felbuzdulva a fiúk már 2005 novemberében kiadták második kislemezüket, az album névadó dalát a Schrei-t. A debütáló nagylemezük időközben egyre nagyobb példányszámban kelt el, közben pedig elérte a tripla platinalemez státuszt, miután 66 héten keresztül tudott szerepelni a slágerlistákon.

2005-ben jelölték őket az egyik legrangosabb német díjra a Cometre. Egyből 2 jelölésük lett, és mindkettőt meg is nyerték. 2005 végére már Európa számos országában kezdtek befutni, például Magyarországon is. A zenecsatornák játszani kezdték az első két kislemezüket, a debütáló albumuk kapható lett a külföldi CD boltokban is. Németországban megjelent első DVD-jük, a Leb die Sekunde.

A német rajongóknak pedig mégnagyobb okuk volt az örömre: A Tokio Hotel egy németországi turnéra indult, ami végül rendkívül sikeres lett: minden koncerthelyszín teltház várta a bandát.

2006 márciusában megjelent újabb kislemez a Rette Mich, ami egy lassabb hangvételű kissé melankólikus ballada. Az Durch de Monsunhoz hasonlóan az első helyre jutott a slágerlistákon. Közben a 2005-ös turnét a nagy sikerre való tekintettel megismételték, a 2005-ös debütáló lemezüket pedig újra kiadták. 2006 áprilisában kijött a következő DVD Schrei Live címmel, majd augusztusban kijött a 4. maxi a Der Letzte Tag.
Ezévben a fiúk számtalan díjat kaptak, sorra nyerték a legrangosabb díjátadókat, és mostár nem csak Németországban, hanem például Magyarországon is. Június elsején személyesen is eljöttek hogy átvegyenek egy díjat, és előadjanak egy dalt a magyar rajongók nagy örömére.
Novemberben a srácok nyertek a World Music Awardson is (a legtöbb lemezt eladó német csapat a világon, 2006-ban).

2007 ismét sikeres év volt a számukra, januárban megjelent az Übers Ende der Welt, 1 hónappal később pedig a második nagylemezük is elérhetővé vált a nyílvánosság számára, és a Zimmer 483 címet kapta. A 3. turnéjuk (a 483 Tour) ezúttal egy európai turné, melynek során a fiúk Magyarországra is ellátogattak. Az egyik koncertről készült egy felvétel is, illetve egy dokumentumfilm is készült a turnéról, amit egy újabb DVD-n láthattak a rajongók, a DVD neve Zimmer 483 Live in Europe lett. Ebben az évben kiadták a Scream/Room 483 című angolnyelvű lemezt ami az első két albumuk legsikeresebb számait tarzalmazta, természetesen angolul. Novemberben jelent meg az újabb maxit az An deiner Seite (Ich bin Da).

2008-ban a Tokio Hotel végre eljutott Amerikába, Februárban egy mini turnéval örvendeztették meg az amerikai rajongóikat. Hazatérve egy újabb európai turné következett ami az 1000 Hotels Tour nevet kapta. A Scream albumot közben kiadták Amerikában is, majd augusztusban ismét odautaztak hogy lebonyolítsanak egy újabb turnét a tengerentúlon. Az amerikai 'kiruccanásnak' a csúcspontja a Szeptember 7-én megrendezett MTV Video Music Awards, ahol a fiúk is jelölve lettek, és nyertek is!

Fontosabb díjak: Német Comet - 9 jelölésből 9x nyertek (2005, 2007, 2008 Németország) , MTV Video Music Awards 2 jelölésből 1 (2008, Hollywood) MTV European Music Awards - Inter Act kategória (2007), Ein Live Krone, Bambi, Echo, Bravo Otto, World Music Awards, Goldene Stimmgabel, stb.

 

[2006.06.04.]

Kiadványok
stúdió
Tokio Hotel: Schrei (2006)Tokio Hotel: Zimmer 483 (2007)Tokio Hotel: Scream (2007)
video
Tokio Hotel: Zimmer 483 Live In Europe (DVD 2) (2007)Tokio Hotel: Zimmer 483 Live In Europe (DVD) (2007)Tokio Hotel: TV – Caught On Camera DVD (2008)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
thf.u.c.k. 2007.08.11. 23:06 • [44]
Nem tudja valaki mikor lesz a lufi engedés???
billbaba9215 2007.05.27. 20:01 • [43]
imádom a TH-t, de gondolom ezzel nem vok 1edül.......:DD de azért leírtam... pussssssz minden th fannak!!! :DDDD
Billy girl19 2007.04.25. 17:34 • [42]
WoW! most hogy nem voltam jo sokan irtatok. pux minden fannak
Előzmény: katuska305 • 2007.04.22. 13:15 • [41] • Előzménykövetés 
katuska305 2007.04.22. 13:15 • [41]
Végre egy korrekt cikk, amiben nemcsak Bill sminkje es kinezete a téma. én szeretem oket mar 2 eve. egyebkent meg 16 vagyok ha barkit is erdekelne. akik luzerek ugyis korhoz kotik a zenet es a zenei stilust.
katuska305 2007.04.22. 13:14 • [40]
nahm es az utolso hozzaszolas, h amit az aktivban/fokuszban/magellanban mutogatnak az mind csak hazugsag. en szemelyszerint a szlovák koncin voltam, es megmondhatom, h a tévében minden mas. sikitozo sipitozo lanyok helyett tok nyugissak voltunk AMIG meg nem jelent vki, legyen az a tourbus, vagy egy tévéstáb ^^ jott egy riporter oda tartotta a mikrofont es mki sikitozott mint vmi elmebajos. mikor elvitte a mikrofont mki beszelgetett tovább vagy enekeltunk estébé [; es ez azert van h minel erdekesebb legyen a musor XD eltudnam kepzelni ahogy par ezrest nyomtak a tegnapi magellanos pirszinges feju csajnak, hogy sikitsa a kameraba hogy TOKIO HOTEEEEEL es kozbe huje képet vagjon xP bar a TH fanok nagy resze normalis, vannak azert kevesbe eppeszuek is, de vhogy mindig azokra van hejezve a hangsuly. ezert van az hogy az apuka megnezi a magellant a sok 'nemnormalis'-nak latszo fiatallal, es eltiltja a 6.os kislanyatol a THt és a THs bnojevel sem baratkozhat [volt már rá példa, egy apa irta egy forumba h nem engedi baratkozni a lanyat a THs bnojevel ^^] ki is a beteg?

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még