2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Következő programok ugyanitt
XLIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár
[2024. április 5. - 7. ]
XLIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár - Halljunk szót!
[2024. április 5.
péntek 15:00]
Cikkek a fellépőkről
A Fonóban mutatja be új lemezét a Cimbaliband
Japánban járt a magyar zenekar - négyszer lépett fel a Cimbaliband
A Millenárison mutatja be új lemezét a Cimbaliband 
Cimbaliband 5. születésnapi koncert párbajjal, dívával és ehetetlen Szalonnával!
Cimbaliband 5. születésnapi koncert párbajjal, dívával és ehetetlen Szalonnával!
     
 
Cimbaliband 5. születésnapi koncert
Dátum: 2011. május 11.
szerda 21:00
Helyszín: Fonó Budai Zeneház
Kapcsolat: Cimbali Band (Cimbaliband), Zagyva banda
 
     

A magyar világzenei élet kiemelkedő zenekara a Cimbaliband elérkezett fennállásának első jubileumához, amit egy hatalmas bulival ünnepelnek meg a Fonóban, a Budapest Folk Fest 2011 második napján, megannyi kiváló vendéggel, baráttal, meglepetéssel és persze a nagyszerű közönségükkel.

Jegyár: 1500 Ft, Diák: 1000 Ft.

Cimbaliband 5. születésnapi koncert párbajjal, dívával és ehetetlen Szalonnával!

A magyar világzenei élet kiemelkedő zenekara a Cimbaliband elérkezett fennállásának első jubileumához, amit egy hatalmas bulival ünnepelnek meg a Fonóban, a Budapest Folk Fest 2011 második napján, megannyi kiváló vendéggel, baráttal, meglepetéssel és persze a nagyszerű közönségükkel.

A 2006-ban alakult Cimbaliband rövid idő alatt a fiatal világzene-kedvelő közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. A felállás eleve unikumnak számít zenei palettánkon: szerb harmonikás, magyar hegedűs és énekes, horvát dobos, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros. Mindannyian más-más zenei világból érkeztek. Magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, délszláv muzsika, rock’n’roll, különböző műfajok, de két dolog mégis összetarjta a bandát: a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer, a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a cimbalom Chuck Berry-je ként. Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart a magyar akusztikus "keverőpult" mögül. Koncertjeiken “multikulti” örömzenét játszanak, stílusbeli korlátok nélkül, de mély gyökerektől táplálva.

A zenekar az elmúlt öt évben a magyar fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett a Szigettől a Művészetek Völgyén át, a Tavaszi Fesztiválig, de nagy sikereket értek el egész Európában, ahol több mint 40 koncertet, és több fesztiváldíjat mondhat magáénak a Banda. Legutóbb a Berlini Filmfesztiválon dolgoztak együtt a jubileumi koncert sztárvendégével Gryllus Dorka művésznővel. Közös előadásukban filmslágereket hallhat a nagyérdemű publikum sajátos „cimbali-stílusban“ feldolgozva. Több alkalommal volt színpadi partnerük a Csík zenekar virtuóz fúvósa, Makó Péter, aki ismét számos összeállításban színesíti a programot. A banda vendége lesz egy cimbalom- , és egy hegedűpárbaj erejéig az Állami Népi Együttes két hangszeres szólistája, Pál István „Szalonna“ prímás, valamint Ürmös Sándor cimbalmos.

Két táncegyüttes is csatlakozik az ünneplő csapathoz, a fiatal, erőtől duzzadó Fricska Tánccsoport, és a román táncok lelkes tolámcsolója a Cerbul de Aur. Állandó vendégeik sem maradhatnak le a listáról, így fellép még az ex-Cimbaliband tag, Rodek Krisztián tamburás (Kolo zenekar), Agatics Krunoszláv „Kico“ harmonikás (Zora), Gera Gábor harmonikás (Pravo) és a fiatal tehetséges hegedűs Solymosi Máté "Rigó" (Emse). A koncert után a Zagyva Banda táncháza gondoskodik majd a hamisíthatatlan Budapest Folk Fest hangulatról.

2011-re a zenekar új klippet, sok új számot, és rengeteg nyári fesztiválkoncertet ígér. Ősszel pedig studióba vonulnak, és megkezdik az új lemez munkálatait, melyet reményeik szerint ismét a Fonó Budai Zeneház jegyez majd soraiban!

[2011.04.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még