2024. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megérkezett a különleges műsor! Fekete Dáviddal próbálkozik a TV2
Ismét kérdezz Fekete Dávidtól!
Tehetségtelennek nevezték Fekete Dávidot!
Új élet várja Fekete Dávidot?
Fekete Dávid elárulta: "Az albérletet sem tudtam fizetni."
Kiderült! Rázós másfél hónapon van túl Fekete Dávid
Kapcsolódó Kiadványok
Fekete Dávid: Kell, hogy itt legyél
Kapcsolatok
Fekete Dávid

Ha megőrülsz a szerelemtől... ez biztos kijózanít! - Fekete Dávid: Kell, hogy itt legyél

Kezdetben leszögezném: nem nagyon néztem azt a bizonyos műsort, ahol ezt a fiút „felfedezték”, ugyanakkor osztom azt a véleményt, hogy a sokadik széria már gyengébben muzsikált. Ahogyan sajnos ezúttal Dávid is teszi…

A dalok előtt ejtsünk egy pár szót a háttérről: ezek a műsorok sajnos már régen nem a „Ki mit tud” dolog lényegéről szólnak, a legtöbb innen kikerülő emberke a pletykalapoknak ad napi betevőt. Sajnos: hiszen mindannyian csak az álmukat követik, a többi meg csak jön magától, ki mondana erre nemet?

Fekete Dávid is szépen összeszedte magát, és igyekszik kilépni a „második lettem” szerepkörből. Ez a nagyon érzékeny szépfiú-s image talán már kissé divatjamúlt, de Dávid legalább nem hazudtolja meg kezdeti énjét.
 
Sajnos nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy a Kell, hogy itt legyél című korongot lényegében már a második lemezeként jegyzi, hiszen természetesen neki is megjelent egy album, "A döntőben elhangzott dalok" címmel – és bizony a feldolgozásokban ezúttal sincs hiány.

Öt dal egészen pontosan: természetesen musical-újraéneklések: Rómeó és Júlia (Verona, Szívből szeretni), Rudolf (Érted születtem), Mozart (Árnyékdal), Valahol Európában (Miért van?!).

A nyitó tétel (Új élet vár) rögtön megadja az alaphangot, természetesen a musical utánérzést. Sajnos ez nem ösztönöz, hogy tovább hallgassam. A címadó dal is erősen emlékeztet valamire, és amikor egy nótánál ezt érzem, bizony az már nem jelent sok jót, és nem is teszi a kedvencemmé. A Valami új az egyetlen pont, amikor kimozdul a szerelmes melankolikus langyos vízből a lemez – a feldolgozásokat nem számítva.

Dicséretes, hogy Dávid két dalnál is megcsillogtatja írói vénáját, próbálkozik. A hangszerelés ugyanakkor szerintem hibátlan, a zongora kiváló, de Dávidnak nem tudtam ezzel sem megbocsátani, hogy annyiszor hamisan intonált a verseny során, és mégis eljutott a második helyig. A vokalisták és a duettben szereplő Lukács Linda hangja jobban megmaradt, mint Dávidé.

Ha viszont már majd’ megőrülsz a szerelemtől – ez biztos kijózanít: a dalokban túláradó érzelem abszolút ellentétes hatást vált ki, már túl sok lesz a lemez végére, és szinte hiányzik egy kis pörgős dühöngés.

Engem sajnos nem győzött meg: a műfaj szerelmesei számára pedig van már jó néhány olyan hazai képviselő, akik ennél komolyabban űzik a mesterséget. De idővel akár Dávid is közéjük tartozhat, ha addig kitart ez a hirtelen jött népszerűség. Addig is az én kedvem egy ideig elvette a musical-től…

Ajánljuk! Fekete Dávid elárulta: "Az albérletet sem tudtam fizetni."

- Gedeon Andrea -

[2009.07.06.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
flora5 2010.02.23. 16:44 • [1]
Kedves Gedeon Andrea!
Csak azért regisztráltam, hogy ezt leírhassam:
A 2009-es évben ez a lemez volt a 10. legsikeresebb lemez a magyar lemezek között! A MAHASZ eladási listán 19 hétig volt benne a TOP 40-ben (Ott külföldi lemezek is vannak! - és a Jakson lemezek rendesen mentek a nyár elején!)
Azt hiszem, mégse sikerült ennyire rosszul a lemez! Semmi baj nincs azzal, ha az Ön zenei ízlése más, de akkor mást hallgasson! Ami nekem nem tetszik, azt nem hallgatom, és elfogadom, ha másnak tetszik! Nem vagyunk egyformák, és ez így is van jól!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még