Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 19. | kedd | Zsuzsanna nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Linkek
Forrás
Kapcsolódó cikkek
Elképesztő! A szappanoperák sztárénekesnője egy évig meg sem szólalt
Mi történt augusztus 26-án? - a nap viccével
Thalía
Újdonsággal jelentkezett a szappanoperákból ismert énekesnő
Kapcsolódó Kiadványok
Thalía Sodi (Ariadna Thalía Sodi Miranda): Lunada
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Thalía Sodi (Ariadna Thalía Sodi Miranda)

"Szakítani akarok a sztereotípiákkal" - Thalía sorfordító lemezéről vallott

Thalía hosszú ideje észrevehetően nem tűnt elégedettnek, különösképpen énekesi pályáját illetően. Mosolya már egy ideje nem tükrözött valódi boldogságot, s érzései nem fejeztek ki izgalmat és büszkeséget valamely projekt iránt. E boldogság és ez az őszinte mosoly, úgy tűnik, eljön a Primera filával (jelentése "Első sor"). Ez a mexikói énekesnő új audiovizuális projektje, amelyen szólókarrierje során először élőzenével mutatkozik a színpadon.

Újjászületés

Lunada című előző stúdióalbumának kereskedelmi bukását és a színpadtól való eltávolodását - először anyasága, majd a Lyme-kór miatt - követően Thalía idén, 2009-ben visszatér egy élő elektroakusztikus projekttel, amellyel - saját szavai szerint - nemcsak művészként akar újjászületni, hanem egyúttal szakítani azokkal a sztereotípiákkal és képekkel, amelyek kialakultak róla.

– A Primera fila egy feltámadás, egy újjászületés, a Thalíáról kialakult eddigi képek, sztereotípiák ezer darabra törése. Szerettem volna megfosztani magamat mindezektől. Ez annyira fájdalmas és kemény folyamat volt; nincs annál ijesztőbb, mint saját magaddal szembenézni, a képzeteiddel, a félelmeiddel, a sebezhető pontjaiddal, és ez a projekt lehetővé tette nekem — ecsetelte Thalía az Univision.com részére adott interjúban a Primera fila felvételét követően.

A Miami Egyetem BankUnited Center rendezvényközpontjában felvett és filmezett Primera fila vadonatúj dalok - mint Equivocada (Mario Domm szerzeménye), Cómo (Leonel, a volt Sin Bandera-tag társszerzővel) -, feldolgozások - mint Qué será de ti (Roberto Carlostól), Cuando te beso (Juan Luis Guerrától) és Mujeres (Ricardo Arjonától) -, illetve néhány saját sláger (Entre el mar y una estrella, Piel morena, Amor a la mexican) gyűjteménye élő előadásban, 13 zenészből álló zenekarral.

Kiválasztották Thalíat

Mint általában az ilyen jellegű eseményeken, nem hiányozhattak a különleges meghívottak, s ezennel Thalía Joan Sebastian mesterrel kísértette el magát, akivel duettben adott elő egy új dalt, amelyet ő írt neki, valamint egy részletet a híres Secreto de amorból. Szintén számolt egy fiatal tehetség jelenlétével is, méghozzá a Puerto Ricó-i Pedro Capó személyében.

Joannal úgy volt, hogy ő választott engem. Egy dal ezzel az úrral olyan, mint egy áldás. Egy titán rendelkezésre állása, hogy velem legyen ebben a pillanatban, olyan, mintha a diplomázásom pillanata lenne. A karrierem mindezen hosszú évei után végre megkaptam, és ez a diplomám, hogy ő ott volt. És Capóval, hát én beleszerettem a srácba a klipje miatt. Jött egy videó tőle, s frissességet, őszinteséget, nagyszerű hangot láttam benne, és szerettem volna hogy részt vegyen a projektben. Mivelhogy sokan segítettek nekem, amikor elkezdtem, sokan nyújtották a kezüket, így én is szerettem volna támogatni őt — jelezte Thalía.

– Ezen új projekt előtt voltak fontos mozzanatok a szakmádban, néhány jó és más nem annyira jó. Milyen módon befolyásolták ezek a Primera fila kialakítását?
– Mindezen élmények ezer darabra törtek, és lehetővé tették, hogy felfrissülve újrakezdjem és megadjam magamnak azt a lehetőséget, hogy belül kutassak, ássak és tudjam, hogy bízhatok magamban. Sokszor ezek a csodálatos helyzetek - de vannak mások, amelyek nem annyira azok - teszik lehetővé, hogy újra megtaláld magad. Valaki elveszti egyszer csak a perspektívát az életben, és hát a betegség, a körülmények, a dolgok, amik történtek velem, szanaszét törtek, s ez lehetővé tette, hogy a zenére összpontosítsak, a lényegre, a lelkem megosztására és a hangra.

Csapatmunka vette kezdetét

– Élőzenével térsz vissza, élőben énekelsz egy színpadon zenészek kíséretében - valami, ami nem túl szokványos attól a Thalíától, akit ismerünk.
– Csapatmunka volt, sok ötlet sok embertől, akik hittek bennem, olyan emberektől, akik igazságtételt akartak a számomra. Csaknem 12 hónapig válogattuk a dalokat, értelmeztük őket; próbálták nekem mondani, hogy "ez a dal az, amelyik...", mire én "nem! Félek ettől a daltól, nem akarom elénekelni", "El kell énekelned, mert el fogod énekelni!" [mondták], "nem, nem tudom", "de igen, és nagyszerűen fogod csinálni". S ezzel, hogy engedtem a merevségemből és azt mondtam, "OK, meghajlok, rugalmas leszek és megpróbálom", meglett az eredménye, s egy olyan eredmény, amitől libabőrös leszel, érzed a jó zene varázsát, s kapcsolatba kerülsz azzal, amit elmondok, a mondattal, a szóval, amit beszélek."

"Ariadna Thalía vagyok"

– A művészek, akik ilyen felvételeket készítettek, azt állítják ez olyan, mintha levetkőznének, s eközben megmutatják a jó részeiket, csakúgy mint a hibáikat. Hogyan érezted magad? Mi volt a kihívás?
– A kihívás kezdettől fogva óriási volt. Én sokszor voltam a padlón, sok olyan momentum volt, amelyek mentálisan gátoltak. Nem tudtam semmilyen formában ennyire levetkőzni. Annyi éven át voltam egy bizonyos valaki, annyi éven át voltam merész az öltözködésemben, és a táncosaimmal és látványos showimmal, a magasban lógtam, ez mindig is én voltam. De most hirtelenjében megadom magamnak az alkalmat, hogy olyan legyek, mint a mindannapokban, a kedvenc farmeremben, amely már 23 éves korom óta megvan, soha nem tudok szabadulni tőle; és a sportcipőmben, amely még a Timbiriche-turnékról való, Houstonban vettem. Esélyt adtam magamnak, hogy az életelemeimet használjam fel. Az egyik barátnőm azt mondta, hogy amikor meglátott kijönni a színpadra, azt mondta, 'ez a barátnőm, akivel én moziba járok... mit keres itt? Egy másikat vártam, nem a barátnőmet'. S ezt nagy örömmel hallottam.

– És ami a technikai részt illeti? Mivel egy olyan Thalíával állunk szemben, akit azelőtt nem láttunk.
– Én tudom, és tetszik, mert épp itt az ideje, mert ez vagyok én. Amit látni fogtok, az Ariadna Thalía, én vagyok. Egy nő, aki sok mindent megélt, aki utazott, aki elesett, felkelt, aki győzött, aki megbukott, aki élt, aki szenvedett, akinek mindene megvolt, akinek nem volt semmije. Őt fogjátok ott látni, s ez is volt a szándék.

[2009.08.28.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még