Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 13. | szerda | Szilvia nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Üresjárat nélkül az űrben a Solaris együttessel
Solaris a Műpában: végtelenül emberi és vérprofi előadás 
Solaris: 30, 15, DVD - interjú, exkluzív videóval
Kapcsolatok
Solaris

Meghökkentő dologra készül a Solaris

Egyre több zeneértő, zenerajongó kezdi megint gyűjteni ezeket a hanghordozókat. A SOLARIS együttes is kapott egy felkérést, hogy állítsanak össze egy válogatást a koncertjeikből. Hosszas válogatás, egyeztetés után elkészült az anyag: SOLARIS – Live Chronicles című koncert válogatás album.

A felkérésről, a zenei anyagról Kollár Attila, a zenekar fuvolistája beszélt a zene.hu-nak:

Még 2012 januárjában keresett meg Kovács László a Moiras Records tulajdonosa, hogy nagyon szeretne készíteni egy bakelit koncert lemezt a Solaris együttessel. Tetszett az ötlet, mert egyrészt nagy kedvelője vagyok a bakelit lemezeknek, másrészt úgy éreztem, hogy egy olyan Solaris lemezzel, amelyen eddig még kiadatlan koncertfelvételeink is vannak…. hát igazán örömet szerezhetünk a rajongóinknak itthon és külföldön egyaránt. Hamarosan tartottunk egy zenekari megbeszélést is, ahol aztán valamennyi zenekari tag egyöntetűen bólogatott a felvázolt koncert lemez hallatán, így elkezdődhetett a munka…

Újra meghallgatható a Pantomim zene

Ezután elindult a lázas keresgélés a saját zenei archívumunkban és persze a számolgatás is, mert valóban – a lehetőségekhez mérten - jó minőségben megszólaló lemezt akartunk összeállítani.  Ezzel persze a tervezett lemez egy-egy oldalának hosszát is be kellett határolnunk, mert 24-25 perc fölötti lemezidővel már nem lehet, dinamikusan és jó minőségben megszólaló lemezt préselni.

A technikai paraméterek meghatározása után támadt az az ötletem, hogy tekintsük át ebben a maximum 49-50 percben a Solaris „koncertmunkásságának” szinte valamennyi korszakát, kezdve a sort az 1980-as, Budai Ifjúsági Park-béli tehetségkutató verseny döntőjén rögzített Solaris c. dallal. Fontos állomás volt az életünkben az 1986. április 7-i búcsúkoncert is a Petőfi Csarnokban, mert ezen hangzott el először – és eleddig utoljára – az a Pantomim zene, amit kimondottan a búcsúkoncertre állítottunk össze. Így ennek egy eddig kiadatlan részletét szántam a „B” oldal kezdő opuszának.

Lájk, ha kedveled a retro dalokat.

Ezt követően Erdész Robival többször nekifutottunk, hogy „lebokszoljuk” a „Live Chronicles” lemezre szánt többi felvételt, de ezzel hónapokig nem jutottunk dűlőre. Én szerettem volna néhány régebbi, 1983-84-ből származó koncertfelvételből is egy-egy dalt szerepeltetni a bakeliten, de ezeknek a kazetta felvételeknek a minősége sajnos valóban nem ütötte meg az általunk megkívánt szintet, így aztán 3-3 dalt választottunk az amerikai koncertjeinken (1995-ben Los Angelesben és 2004-ben Monterreyben) rögzített koncertanyagból és egy kuriózumnak tekinthető részlettel zárul az A oldal: itt a Rio de Janeiro-ban adott koncertünkön elhangzott fuvola-gitár szóló hallható.

Adottnak látszott végül a „B” oldal befejezése is: mutassunk meg egy dalt, a háromórás, 2006-os MŰPA Solaris koncertműsorból is!

Így állt végül össze ez a 26 évet átívelő koncert válogatás album, reméljük a SOLARIS rajongók nagy örömére és a 2014-es év megismételhetetlen aktualitást ad ennek a lemezmegjelenésnek, mivel  30 évvel korábban jelent meg az első SOLARIS nagylemez, a Marsbéli krónikák is.

A Marsbéli krónikák zenei anyaga köré épül az okt. 26-i koncert is, amelyre a MÜPA-ban kerül sor. Ezen a napon jelenik meg az új Solaris album is, a Marsbéli krónikák II.

Kedveled a Solaris előadását? VOKS LENT!

- zene.hu -

[2014.06.17.]

Megosztom:

Solaris a Műpában: végtelenül emberi és vérprofi előadás 
Solaris a Műpában: végtelenül emberi és vérprofi előadás 

Hét év nagy idő, akár el is lehet...

Solaris: 30, 15, DVD - interjú, exkluzív videóval
Solaris: 30, 15, DVD - interjú, exkluzív videóval

Új DVD-vel jelenzkezett a Solaris, amely igazi kincs...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
cdbolt.lap.hu

Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Az Omega együttes egész éves,...

Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Elképzelni sem lehet jobb...

Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
"Porrá égett, aztán életre kelt" Liliputból Hollywoodba ért a Tankcsapda
Képes beszámoló - A Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban ünnepeltük
˝Ki van ez találva...˝ – Kowáék Győrben koncerteztek
Visszatért az Il Volo - a ’popera’ olasz sztárjai Budapesten léptek fel
beszámolók még