2022. szeptember 25. | vasárnap | Eufrozina, Kende nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az Akváriumban kezdte az újévet a Tankcsapda - képekben
Kapcsolatok
Tankcsapda

Mucsi Zoltán születésnapját, közös videóklippel ünnepli a Tankcsapda

Három hónap után új dallal és videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Carpe Diem (A mának élek)’ a Tankcsapda tempósabb, keményebb oldalát mutatja, szövege pedig olyan, mint egy kocsmai beszélgetésben elhangzó, ingerült monológ. Klipjét Görögh Attila rendezte, a  főszerepre a Jászai Mari-díjas színészt, Mucsi Zoltánt kérték fel, aki már tavaly a ’Megölni engem’ című dal klipjében is feltűnt egy pillanatra.

„Nincs benne se szerelem, se romantika, semmi aranyos sztorizgatás, sokkal inkább a világ aktuális dolgaira reagál, persze a saját szemüvegemen keresztül.” - jellemezte a dalszöveget Lukács Laci. „Ilyen szempontból - a két dal születése között eltelt 30 év ellenére  - 'A legjobb méreg' dallal is párhuzamban állítható."

„ A klip története teljes mértékben Mucsi Zoltánra lett írva. Ha ő nem vállalja el, akkor egy teljesen más történetet és mondanivalót kellett volna kitalálni.”– mondta Görögh Attila a klip forgatókönyvírója és rendezője, aki már tavaly is dolgozott a Tankcsapdával, ugyanis a ’Megölni engem’ dalhoz is ő és csapata, a DeadLens Pictures forgatta a klipet.

„A klip egy 90-es évekbeli kultfilm, az Összeomlás egyfajta remake-je, de átültettük a mai korba, magyarosítottuk és mindössze csak 4 percünk volt átadni az üzenetet. A klip műfaj sajátossága, hogy kevés idő alatt kell, ugyan olyan érzelmeket kiváltani a nézőből, mint egy mozifilm esetében.  Számos olyan jelenségről szól, ami megmérgezi az emberek mindennapjait, illetve káros a kapcsolatainkra. Már a forgatókönyv írásakor tudtuk, hogy rengeteg lehetőség van benne, és ha nem lenne megkötve az időkorlát, akkor Mucsi Zoltán karakterére egy egész estés mozit lehetne írni ebből. A klipben koncepció volt, hogy a humor, a mondanivaló és az erőszak vagy düh egyformán jelenjen meg, ne legyen egyik sem túlsúlyban.”

Mucsi Zoltán mellett feltűnik még Bunyós Pityu, vagy a fiatalok körében népszerű youtuber, Miskovits Marci is, a klip ráadásul egy kis ironikus csavarral indítja be a cselekményeket. A kisfilm időzítése sem véletlen, hisz a megjelenés napján, szeptember 9-én ünnepli 65. születésnapját a főszereplő, Mucsi Zoltán, aki előtt így tiszteleg most a Tankcsapda.  

A tesztvetítés után Mucsi Zoltán a klipet így kommentálta: „Szép lírai lett!”

[2022.09.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.09.24.]
teodora szolgáltatás [2022.09.23.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
Janza Kata a magyar musical játszás...

„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Szeptember 4-én, Siklósi Örs...

Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
Megnéztük a Halott Pénz koncertet a Budapest Parkban
Csúccsal zárt a SZIN - képekben
Kalapács 60 fesztivál volt a Parkban - képekkel
Szeptembertől az Erkel Színházban a Kőszívű - A Baradlay-legenda című musical
beszámolók még