2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Azontúl, hogy formabontó, történelmi ismereteket ad át A tizenötödik című musical - képekben
900. alkalommal is lezuhant a csillár a Madách Színház színpadán - képekben
Képgalériák
Én, József Attila 100.
Kapcsolatok
Madách Színház

Jubileum a Madách Színházban - képekben

A Madách Színház 2012. február 10-én mutatta be Szirtes Tamás rendezésében Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston Én, József Attila című musicaljét, amely az első Madách Musical Pályázatra született. A darab az elmúlt 10 évben folyamatosan sikerrel szerepel a Madách Színház műsorán, a 100., ünnepi előadást január 12-én játszották.

1961-ben január 12-én mutatták be az első magyar musicalt, Hubay Miklós-Vas István-Ránki György alkotását, az Egy szerelem három éjszakáját. 2012 óta a Bajor Gizi Színészmúzeum kezdeményezésére január 12. a Magyar Musical Napja. A Madách Színházban egy csodálatos magyar musical, Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston Én, József Attila című művének 100. előadásával ünnepeltek.

A jubileumi előadáson a két jelenlegi címszereplő: Szemenyei János és Jenővári Miklós váltotta egymást, a fináléban azonban az első főszereplők: Nagy Sándor, Posta Victor és Balla Eszter is színpadra lépett.

100. Én, József Attila képekben - klikk a fotóra


Posta Victor 10 év után búcsút vett a címszereptől, január 11-én játszotta utolsó előadását József Attilaként, de a 100. előadás végén még egyszer színpadra lépett egy József Attila verssel.

Új József Attilát avatott a Madách Színház, februártól Szemenyei János mellett Jenővári Miklóst láthatja a közönség a címszerepben.

Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11. ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz. Méltatlanul rövid élete korántsem jelenti, hogy életműve befejezetlen maradt volna. Harminckét évét olyan teljességgel élte, mintha tudta volna, hogy neki csupán ennyi adatott.A nézőknek ezúttal sokkal több jut Attilából, mert a musical az egyik legnagyobb magyar költő életének sorsdöntő fordulatait eleveníti fel és varázsolja színpadra. Felidézik Attila életének első és utolsó szerelmét - Vágó Mártával és Kozmutza Flórával. Megelevenedik a 20-as és 30-as évek budapesti irodalmi élete, a barátság Illyés Gyulával és tanúi lehetnek a nagyszerű József Attila versek születésének.

 

 

[2023.01.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Budapesten a hardcore szinonimája
December 6-án nem csak a Mikulás érkezik hozzánk, de nálunk...

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
beszámolók még