2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koncz Zsuzsa szerint rendbe jönnek majd a dolgaink
Koncz Zsuzsa március 7-én ünnepelt
Koncz Zsuzsa:  "Ezt az eredményt nem egyedül értem el"
Nap videója retro: Most kéne abbahagyni?
A legszebb anyák napi dalok a Zene.hu-n 1. - Koncz Zsuzsa, Cserháti Zsuzsa, Emberek
Kapcsolódó Kiadványok
Koncz Zsuzsa: Egyszerű ez...
Kapcsolatok
Koncz Zsuzsa
Bródy János
Illés

Koncz Zsuzsa "bulváros" holmijait nem állították ki

A Komédium Színház "Pop-Rocktörténeti kiállítás" sorozata keretében nyílik kedden Koncz Zsuzsa életművét bemutató kiállítás Valahol egy lány címmel. Május 31-ig fotókat, plakátokat, fellépőruhákat, lemezborítókat és egyéb relikviákat tekinthetnek meg az érdeklődők.

A kiállítást Érdi Sándor televíziós újságíró nyitja meg. A szervezést az Illés Klub vállalta magára. Gittinger Tibor, a klub vezetője az MTI-nek elmondta: az ötlet akkor vetődött fel, amikor Koncz Zsuzsa márciusban megkapta a Kossuth-díjat. A klub végezte a kivitelezést az Illés-együttest és Bródy Jánost bemutató kiállítások tapasztalata alapján.

- Összegyűjtöttük a relikviákat, lemezeket, ritkaságokat. Koncz Zsuzsa hajdanvolt hosszú hajából származót tincset is kiállítunk - mesélte a klubvezető. Felidézte: az énekesnő Ég és föld című lemeze megjelenése tájékán vágatta le a haját. Ott lesznek a német és francia nyelvű lemezei, a fellépő ruhái közül az, amelyben a Néprajzi Múzeumban énekelt, s egy, amelyet a Budapest Sportcsarnokban viselt.

Látható a "Mama kérlek" névre keresztelt bárszék, amelyen koncertjein énekelni szokott. Koncz Zsuzsa személyesen hozott el egyes darabokat. Vállalható, nem "bulváros" holmikról van szó. Az Illés Klub tagjai éppen azért becsülik az énekesnőt, mert nem nyitja meg magánéletét. A klubtagok dalaira kíváncsiak.

A megnyitó után a Komédium kávézójában a Dúdolók kettős - Lantos Kata (ének) és Fehér Tamás (gitár) - mutat be néhány dalt Koncz Zsuzsa repertoárjából, köztük a kiállítás címét adó Valahol egy lányt és a Mici Mackót.

Koncz Zsuzsa az MTI-nek elmondta: a rajongói kör, legalábbis annak egy része adta össze a kiállításra azt, amit az évek, évtizedek során gyűjtött róla. Ehhez nem sokat kellett adnia, kértek tőle egy-két dolgot, azt szívesen a szervezők rendelkezésére bocsátotta.

Szakmai szempontból fontos emlékek ezek

- Olyan ismerősökről, talán barátokról van szó, akik évtizedek óta figyelik a munkámat, és részben én is ismerem őket. Az ember ennyivel tartozik azoknak, akik szeretik. Ez a szeretetük viszonzása részemről - fogalmazott. - Ha volt kiállítása az Illés zenekarnak, Bródy Jánosnak vagy az Omega együttesnek, akkor miért ne legyen nekem is - tette hozzá.

- Csak olyan személyes holmit választottam ki, amelyeket a nyilvánosság ismerhet, ha nem is látta személyesen. Tudja a közönség, hogy voltam Franciaországban, nyertem díjakat, vagy viseltem egy bizonyos ruhát, bizonyos koncertsorozaton, amelyről lemez is készült és a lemezborítón is látható. Abszolút személyes apróságok, lelkemnek kedves, szakmai szempontból fontos emlékek ezek - mesélte.
A színház nemcsak a helységet bocsátotta a kiállítás rendelkezésére, hanem a rendezést, a meghívókat is magára vállalta a rajongói körrel, az Illés klubosokkal, és barátaimmal együtt - mondta.

Az énekesnő elmondta: idejét a pihenés mellett háttérmunkák töltik ki. Szeretne tető alá hozni egy újabb stúdiólemezt az év második felére, legkésőbb az év végére. Határidőt nem tud vállalni, ezért inkább úgy fogalmaz: álmaiban szerepel ez a lemez.

- MTI -

[2008.05.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még