2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Világsikerek után újra itthon a Princess
Városavató buli Zsédával és a Princessel - KÉPRIPORT 
Kapcsolatok
Princess

A Princess visszatérő vendégnek számít Monte-Carlóban

A hegedű hercegnői egyre több külföldi felkérést kapnak. Koncerteztek már többek között Mexikóban, Hollandiában Mariah Careyvel szerepeltek egy műsorban, 2003 szilveszterén pedig Monte-Carlóban, a Grand Casinóban szórakoztatták a közönséget. Tavaly márciusban hegedűket kaptak a Yamahától egy hosszú távú szponzori együttműködés keretében. Kérdéseimre a hercegnők egyike, Sándor Kriszti válaszolt.

- A Táncok Bűvöletében című albumotoknak milyen a fogadtatása hazánkban, illetve külföldön?
- Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy három hónap alatt aranylemez, fél év alatt pedig platinalemez lett. Ez azt jelenti, hogy a harmadik nagylemezünket is ugyanúgy szereti a közönség, mint az előző kettőt. Külföldön is megjelent ez az album, folyamatosan koncertezünk. Németországban például tavaszi turnén vettünk részt és karácsonykor is visszamegyünk turnézni. Igazából az lett a központunk. Nagyon sok felkérésünk van ott, és ennek következtében reméljük, hogy a harmadik nagylemezünk ott is elnyeri majd a közönség tetszését. Az első kettőt ott is szeretik, sokan ismernek minket. Igazából én nem nagyon fogtam még föl, hogy külföldön is ugyanúgy megismernek. Ez számomra kicsit távolálló dolog. Klasszikus zenészként nőttem föl, úgyhogy ez a fajta siker kicsit idegen számomra, mindenesetre a koncerteknek nagyon örülünk.

- Mikorra várható a következő lemez?
- Ha minden igaz, tavasszal lesz kiadva. Szeretnénk hasonló koncepciót fölépíteni a negyedik albumon is, hogy fele-fele arányban szerepeljenek rajta saját dalok, illetve klasszikus feldolgozások. Törekszünk a még jobb hangzásra. Természetesen mindenből a lehető legjobbat próbáljuk kihozni. Nagyon jó ötleteink vannak az új lemezre és szerintem a közönségnek is tetszeni fog. Részleteket még nem szeretnénk elárulni.

- Ti választjátok ki az albumra kerülő dalokat?
- Természetesen igen. Összeülünk hárman, illetve a zeneszerzőinkkel. A klasszikus feldolgozásokat egyértelműen mi döntjük el az alapján, hogy mit szeretnénk hallani és játszani. A klasszikus zenei múltunkból ez számunkra adott, mert ismerjük, szeretjük, és sokszor játszottuk már ezeket a dalokat. A zeneszerzők által írt dalok esetében részünkről csak stílusbeli irányadás történik. A harmadik nagylemeznél például megbeszéltük velük, hogy szeretnénk country-t, valamint Michael Flatley jellegű ír számot és ők ránk szabták a dalokat, úgyhogy nagyon kellemes a munka. 

Nagykoncert, amikor elszakadt a hegedű egyik húrja

- Nyáron melyik országokban koncerteztetek?
- Jártunk Horvátországban, Monte-Carlóban, Lengyelországban, Ausztriában, valamint többször voltunk Németországban is.

- Ennyi elfoglaltság mellett jutott idő nyaralásra?
- Július elején volt három hetünk a nyaralásra. Kriszta Horvátországban, Ildi Spanyolországban, én pedig a páromnál voltam, Dél-Olaszországban. Szerencsém volt, mert ott pont nem esett az eső, pedig akkor Egész Európában esett.

- Melyik volt számodra a legemlékezetesebb koncertélmény?
- Valamilyen szinten minden koncert emlékezetes. Valamelyik azért, mert annyira elragadó a közönség, ezen kívül vannak színpadi bakik is. Utóbbiból is történt már velünk néhány. Volt például olyan nagykoncert, amikor elszakadt a hegedűm egyik húrja és a színpad mellett oda volt készítve a régi elektromos hegedűnk felhangolva, biztos, ami biztos alapon. Ez volt a szerencsénk, szükség is volt rá. Gyorsan kicseréltem a hegedűt és mire eljátszottuk azt a dalt, addigra a menedzserünk áthúrozta a másik (eredeti) hegedűt és nagyon profin ment minden. A közönség az egyik pillanatban még piros hegedűt látott nálam, a másikban már barnát, úgyhogy ez nagyon mókás volt számomra és természetesen a nézők számára is.

Epergirl

[2005.09.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még