2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Visszaemlékezik a Magna Cum Laude
Turnéra indul a Fonogram-díjas Magna Cum Laude
Újra "partyznak" a Tisza parton
Rengeteg ember, pörgős koncertek a Volt Fesztivál 2. napján
Októberben jön a Bonanza Banzai lemez?
SZINes beszámoló, SZINes élményekkel
Képgalériák
SZIN2007 - Ákos (próba)
SZIN2007 Ákos
SZIN2007 Magna Cum Laude
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Magna Cum Laude
Kapcsolódó események
Szegedi ifjúsági Napok (SZIN)
[2007. augusztus 22. - 26. ]

Gond volt Ákos buliján, de a közönséget ez nem zavarta

Idén először nyitott a Szegedi Ifjúsági Napok elnevezésű fesztivál 0. nappal, ami ráadásul szerdára esett. A hétköznapi kezdés ellenére itt adták el a legtöbb napijegyet és egy cseppet sem hétköznapi este kerekedett. Ki lehetett az, az előadó, aki miatt ennyi ember a hét közepén leutazott a napfény városába? Minden valószínűség szerint Ákos, aki nem mindennapi koncertet adott az ellene összefogó elemekkel viaskodva.

A koncert a meghirdetett időponthoz képest másfél órát csúszott. Mindezt annak a ténynek köszönhettük, hogy a nagyfokú érdeklődés miatt kisebb technikai problémák akadtak a nézősereg beengedésénél. Sajnos a későbbi kezdés ellenére is szép számmal voltak, akik nem jutottak be a helyszínre, hiába rendelkeztek előre megváltott jegyekkel.

A nagyszínpad első fellépője a Magna Cum Laude nevet viselő formáció volt. A hét éve alakult zenekar rövid, ámde sikeres időszakot tudhat maga mögött. Bezsebeltek már egy „Év Poplemeze” és egy „Év Szövegírója” díjat. Igazi örömzenét játszottak a srácok. Sajátos dallamviláguk nem hasonlítható más magyar zenekarokéhoz. Érzelmes, ugyanakkor kemény, de mégis dallamos zenét játszanak. Első hallásra belopták magukat az emberek szívébe, igazán jó hangulatot varázsoltak a SZIN-re.

Csak a dobpergés hallatszik

Végre felgördült a függöny, Ákos és zenekara lépett a SZIN-padra. Tökéletes kezdés, majd némi technikai hiba. A hangosítás elszáll, csupán a kontroll marad. A csapat mit sem sejt a küzdőtéten honoló csendről, csak Sanyi dobpergése hallatszik. No az sem a hangszórók jóvoltából, hanem a dobos meglehetősen egyedi dobolási technikájából adódóan. Így megy le másfél szám. Hogy miért nem veszi észre senki a színpadon a galibát? Mert a közönség a csend ellenére együtt énekel Ákossal. Fantasztikus érzés, ahogy a tömeg egy emberként énekli a sorokat az énekessel. Majd jön a hír a fülesbe, hogy gond van.

A program leáll. Ákos hitetlenkedve néz körül és megköszöni a tömeg szeretetét és lelkesedését. Újra indul az Angyali szerető. Hihetetlen, de pont azon a helyen, mint előzőleg, ismét elszáll a keverőpult. Na jó, fussunk neki ismét. Immár harmadszor áll le a koncert. Nincs mit tenni, le kell állítani a bulit. Át kell kötni a hangszereket egy másik hangosító pultra. A villámkezű technikusoknak köszönhetően néhány perc múlva újra indul a műsor. Ilyen még nem volt. A koncertprogram az elejétől dübörög újult erővel. A közönség ekkorra teljesen belendül. Mi történik ekkor? Szélvihar, esőkirály. Hihetetlen, de megállíthatatlanul zuhog, több mint egy órán keresztül. Ám a tömeg kitart, most már semmi nem tántorítja el őket egy fergeteges hangulatú bulitól. Minden bizonnyal emlékezetes este marad ez minden résztvevő számára, álljon a kordon bármelyik oldalán.

-Audrey-

[2007.09.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még