2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Fontos a magyar értékek megőrzése, előtérbe helyezése"- interjú Török Ádámmal
 Hungarian Jazz Anthology Blue Light Rare Jazz Gems From the Hungarian Vaults Vol. 1. & 2.

Legutóbbi programok

Összes program

     
  Vásárlás
Keyser & Shuriken: Blue Light
Megjelenési dátum: 2005. október 31.
Megjelent:
CD » album (2005)
Tracklist:
1. C.A.E. [THE SUPER TRIO]
2. Kéményseprő [KIS RÁKFOGÓ]
3. Kék fény [BERGENDY]
4. K 14 [CSABA DESEŐ QUINTET]
5. Zöld hullám [ALADÁR PEGE]
6. Bamba [DIMENZIÓ]
7. Afro-Cuban [JÁNOS GONDA SEXTET]
8. Olé [ANDOR KOVÁCS]
9. Trópusi láz [PANTA RHEI]
10. Jaguárok, kolibrik és amazonok [MINI]
11. Debreceni séta [DEBRECEN JAZZ GROUP]
Közreműködők:
előadó/zenész: Keyser & Shuriken
kiadó: Cosmic Sounds
A Blue Light eddigi nemzetközi visszhangja: "Éljen Tibi és Gábor... A minap kaptam meg a lemezeket a Cosmic Sounds-tól. Jól hangzik az anyag, srácok. Tisztelet!" Pete Yak (Straight No Chaser / iDJ - London) "Jó munkát végeztetek fiúk. Van rajta jó néhány VALÓBAN mély jazz darab. Hallatszik a válogatásokra fordított szerető figyelem. Szép volt, fiúk!!" Diesler (Tru Thoughts, Nagy Britannia) "A londoni Cosmic Sounds két elképesztő ritka jazz számokat felvonultató válogatással jelentkezik. Az elsőt válogató Tom Weiland és a másodikért felelős Keyser & Shuriken is elképesztő munkát végeztek, egy csomó nagyon húzós számot szedtek össze. Mindenképpen keressétek ezt a két gyöngyszemet." David Bassin (FreeFall - San Francisco, California) "Valaki rendesen felpiszkálta a srácokat a Cosmic Sounds-nál, mert két láda magyar petárdát dobnak a mit sem sejtő hallgatókra! Ezek a számok minimum olyan jók, sőt valahogy még jobbak, mint a Cosmic Sounds ‘Rare Gems’ sorozatának korábbi részei. Félreértésnek helye nincs, súlyosak! Próbáljatok csak megakadályozni abban, hogy ezeket a számokat játsszam a rádióban!" Sammy Goulbourne (New Style Radio 98.7FM - Birmingham, Nagy Britannia) "Amikor már azt hiszed, hogy a zenei világ minden sarkát ismered, egyszer csak belebotlasz ebbe a hihetetlen termékbe. Megtiszteltetés a füleimnek." Steve Williams (ukvibe.org) "A kedvenc magyar jazz számaim legtöbbje rajta van ezeken a válogatáson, és sokkal több olyan, amiket sosem hallottam korábban. A lemezeken szereplő számok listáját, úgy ahogy van, odaadhatnám kívánság-listaként annak a lemez-kereskedőnek, aki magyar lemezekkel lát el! Tom Wieland és a Crate Soul Brothers nem csak remek DJ-k és producerek, de a válogatások alapján igazi nagy tudású lemezgyűjtők is. Már egy csomó számot játszottam a válogatásokról a rádióműsoromban." Ennio Styles (Stylin' radio show - Sydney, Ausztrália) Had mutassam be a londoni Cosmic Sounds kiadót: szokásuk minőségi zenét kiadni, különösen abból a jelentős spektumból, amit jazz-nek hívunk. Kiadványaik közül két kitűnő válogatás a "Hungarian Jazz vol 1. - Anthology", amit Tom Wieland válogatott és a "Blue Light", amit Keyser & Shuriken (Crate Soul Brothers). "Ritka gyöngyszemek a magyar archívumokból" olvashatjuk a borítón. Pont erről van szó. Még csak a felszínt kaparjuk, amikor a Föld bolygó csodálatos zenei kincsei után kutatunk. Mindig öröm a lemezek között turkálva felfedezni és felszínre hozni olyan gyöngyszemeket, amik egy általad nem ismert, távoli országból származnak. […] Halgassátok meg ezt a két albumot, figyeljétek meg, hogyan interpretálnak, változtatnak, s rendeznek újra olyan sztenderdeket és klasszikusokat, amiket mindannyian szeretünk. Ezek a zenészek valamit tudhattak akkoriban Magyarországon és én komolyan hálás vagyok, hogy végre – először – hallhatom őket játszani. Paul Gamblin (Black & Blue Radio Show, RTRFM 92.1 - Ausztrália)
 
     

 Hungarian Jazz Anthology Blue Light Rare Jazz Gems From the Hungarian Vaults Vol. 1. & 2.
 

Sok éves előkészítő munka után idén október végén az IndieGo terjesztésében végre Magyarországon is kapható lesz a londoni Cosmic Sounds kiadó kelet-európai jazztörténeti válogatás-lemez sorozatának két, a magyar jazz klasszikusaiból szemezgető kötete.

Az 1960-as évek modern jazz terméséből a Les Gammas, Panoptikum és 7Samurai projektekből ismert német DJ, Tom Wieland válogatta ki a legszebb pillanatokat, míg a főként a hetvenes években rögzített funk és brazil hatásokkal kevert fúziós jazzből Mozsik Tibor és Vályi Gábor, azaz Keyser & Shuriken, a Budapesti nu jazz / freestyle színtér meghatározó lemezlovasai sakkoztak össze egy lemeznyit. A CD-n és bakeliten is megjelenő Hungarian Jazz Anthology és Blue Light címet viselő válogatás-lemezek nem pusztán zenetörténeti dokumentumok, hanem olyan máig friss és izgalmas felvételek gyűjteményei, amik a kortárs, jazz-alapú elektronikus tánczenét játszó DJ-k műsoraiban, a táncparketten is megállják a helyüket.

A két válogatáson található zenék egy jó része nem hozzáférhető CD-n, és az eredeti bakelit hanglemezek beszerzése - tekintve, hogy azok eleve alacsony példányszámban jelenetek meg, illetve, hogy azokat az elmúlt évtizedekben jórészt felvásárolták a külföldi lemez-gyűjtők - nem csak évek munkájába, de súlyos tízezrekbe kerülhet bárkinek.

A Műcsarnok Bisztróban október 28-án este fél 9-től tartjuk a magyar jazz válogatások hivatalos bemutató-buliját. Az esemény izgalmas kísérlet arra, hogy összehozzunk az élő jazz koncertek rajongóit és a jazz-t főként lemekről, DJ-k mixeiből ismerő táncos lábú klub közönséget.

[2005.10.19.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még