2024. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
King's Singers
Dátum: 2006. július 13.
csütörtök 20:30
Helyszín: Gyulai vár
Kapcsolat: The King's Singers
 
     

A világ egyik leghíresebb kamaraegyüttese a King's Singers. A világsztár királyi énekesek műsorában az angol reneszánsz dalok mellett elhangzanak népszerű kortárs szerzemények is.

A 70-es évek eleje óta a King's Singers együttes folyamatosan a világ legnépszerűbb a cappella kórusa. A Singer's vonzereje a repertoárjukat jellemző zenei sokoldalúság. Zenéjük egyaránt szól fiatalhoz és öreghez szerte a világon.

A kórus 1968-ban alakult. Fennállása alatt az együttes fellépett olyan világhírű előadókkal, mint Placido Domingo, a Boston Pops Orchestra, vagy a Beatlesből Paul McCartney. A kórusnak sokféle stílusban alkotó kiváló zeneszerző ír műveket, köztük a közelmúltban elhunyt magyar Ligeti György is. A King's Singers kizárólag a BMG Classics-nak készít felvételeket, amelyek hat évszázad muzsikáját ölelik fel. Albumuk jelent meg a német romantikusok, Schubert és Brahms műveiből Nightsong címmel és pop albumuk, a Spirit Voices.

A King's Singers nemcsak koncertezik és felvételeket készít, hanem tanít is. A kórus tanítja a királyi zenei főiskolában, a Royal Collage of Music-ban működő hercegi zenei együttest, a Prince Consort Ensemble-t, és rendszeresen tart világszerte tanfolyamokat, mesterkurzusokat. Oktató videót is készítettek.

A Cambridge-ben alakult együttes nagy repertoárt gyűjtött az évszázadok zenéjéből, a korai reneszánsz mestereitől a kortárs zeneszerzőkig. A kórus évente legalább fél évig turnézik szerte a világon. A King's Singers 1995-ben elnyerte a londoni Royal Collage of Music kitüntető címét, a Prince Consort Ensemble in Residence elismerést. Az együttes sok jótékonysági koncertet ad, így a Brit Vöröskereszt, vagy a Guy Kórház gyermekosztálya javára. Koncertjeik tévéfelvételét emberek milliói látták szerte a világon.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még