2022. augusztus 14. | vasárnap | Marcell nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tolvajoknak köszönheti első slágerét Noémi Virág?
Megmutatjuk, honnan ismerheted Noémi Virágot - 5 videóval!
Május elejétől jönnek a Mindennapok, Noémi Virággal
Melyik legújabb énekes a legjobb? Most kiderülhet! - Viva Comet 2009
Miénk egy darab Noémi Virág szívéből
Friss hazai pop - legújabb kiadványok
Magyar énekes-szerzőt választott Anastacia
Képgalériák
Noémi Virág Sajtófotók
Kapcsolódó Kiadványok
Noémi Virág: Mindennapok
Kapcsolatok
Noémi Virág
Dandó Zoltán (Zolika)
Háry Péter
Bársony Bálint
Balanyi Szilárd
Papp Daisy
Legnépszerűbb csengőhangok

Nem mindennapi a Mindennapok

Számos lemezt mutathattam már be, több nagy hatással volt rám, megmozgatta a fantáziám, az érzéseim. Noémi Virág bemutatkozó lemeze viszont olyan gondolatokat szabadított fel bennem, amelyek mindig is ott szunnyadtak legbelül, de kellett valaki, aki előcsalogatja őket...

Ajánljuk! Megmutatjuk, honnan ismerheted Noémi Virágot - 5 videóval!

A borító már ismerős lehet a honlapról, rajta van minden, ami röviden összefoglalja a lemezt: az énekesnő portréja és a gitár. Nem hivalkodó, mégis sok mindent elárult: azzal, hogy nem néz a szemembe, szinte hívogat „beljebb”, gyere csak, többet kell tenned ennél ahhoz, hogy megismerj. Ezen nem fog múlni…

Hátul a dalok sorrendje található, s egy szimpatikusan visszafogott fénykép Virágról. Már itt megjegyezném, külön öröm számomra, hogy egyetlen angol nyelvű dal sem szerepel a lemezen. Megtehette volna az előadó, hiszen az amerikai tanulmányút során tökéletesen elsajátította a nyelvet, azonban érzelmekről az anyanyelv beszél a legszebben.

Azok a versek!

Minden egyes lemeznél győzelmi mámort érzek, amikor meglátom, hogy a dalszövegeket mellékelték a borítóban. Jó az, amikor olvasgatni lehet a hallgatás közben, vagy csak úgy „szárazon” ízlelgetni a mondatokat. A képekben nagyon tetszett, hogy visszafogottak, semmi természetellenes nincs bennünk, olyanok, amilyennek egy fiatal lánynak kell lennie.

A Köszönet. Nos, ehhez hasonlót Papp Daisy Százszorszép című lemezénél olvastam. S mivel nem hiszek a véletlenekben, így az sem lehet az, hogy a „Százszorszép is Virág”… Annyira személyes, annyira szívből jövő, hogy tényleg igazi szeretetteljes köszönet és nem csak udvariassági előírásoknak megfelelés. Példa lehet sokak előtt!

Soha még ilyet nem éreztem!

Miután kiderült, hogy minden egyes dal szövegét és zenéjét Noémi Virág írta, már tudtam: benne lesz a felvételekben, nem is kicsit! Na meg olyan nevek, mint Dandó Zolika, Háry Péter, Bársony Bálint, Balanyi Szilárd, mind-mind garanciát jelentettek a minőségre.

A Hiányzol az első dal, és az első sláger is, amelyet már jól ismerhettünk a tv-ből. A klipet ugyanis remek mutatókkal játsszák az adók. Őszinte és közhelyektől mentes. Sokunk átélt már szerelmi csalódást, nagy szakítást. Akik nem tudják, hogy lehet túllépni az ilyen lelki megrázkódtatáson, azoknak remek recept ez a nóta, mert amellett, hogy minden egyes sora kimondja, hogy hiányzik az illető, mégis benne van a már visszavonhatatlan elengedés is. A zenéje fülbemászó, kellemes pop, mégsem rétegzene, egyedi. Nem hiába lett sláger!

A második felvétel a Melletted ébredek, amely szép zongorajátékkal nyit, lágyan kezd, mint egy nyári langyos eső. A refrén is megőrzi a lágyságot, viszont emellett szenvedélyes. Ennek miértjét számomra a dalszöveg adta meg, amit nyilván mindenki máshogy értelmez, de nekem egy fiatal lány mindent elsöprő lángra gyúlását adja vissza.

Majd a dal végére a gyors váltást is, amit az őszinteség okozott. Hányszor voltunk már abban a helyzetben, hogy valaki annyira elvarázsolt bennünket, hogy minden percünket vele szerettünk volna tölteni. S közben nem vettük észre, hogy szinte ezzel üldöztük el… Szeretni nagyszerű, de sokszor nagyon nehéz feladat.

Tényleg boldog!

Önfeledt, boldog nóta a Soha még, amely a gitárral és a dobbal már-mát szinte „táborozós” hangulatot varázsol. Vidám, egyszerű, s mégis olyan hatással van az emberre, hogy míg hallgatja, nem veszi észre a rossz dolgokat, amelyek sajnos az élettel járnak. Ám ahogy a szövegben is benne van: „Minden nap egy új esély!” Feladni tehát soha nem szabad. Nem mellesleg ebben a dalban Noémi Virág hangja elementáris erővel szól, ehhez foghatót még nem halottam, pedig nem egy énekesnő képességeit ismerhettem már meg…

Szinte rockosan kezdődik a Szabad vagyok, amely az egyik kedvencem a lemezről. Lüktető és haladó a zene, a szöveg pedig kifejező, bár meg kell hagyni, erősen szubjektív, mit is érzünk ki belőle. Számomra az elszakadás és az új élethez való eljutást jelképezi. Olyasmi, mint amikor a kislányból ifjú hölgy lesz, felnőtt nő, aki már fel meri vállalni: képes döntést hozni, s azokért felelőséget is vállalni.

Nem könnyű dolog senkiről sem a leválás, de önmagunk érdekében néha meg kell lépni. Ami különösen tetszett, az a dobok hangzása, ami szinte megadja a ritmust a változtatás elkezdéséhez, csak merni és akarni kell, s ez a dal mindenhova elkísér!

Könnyfakasztó gyógyír a sebekre

Gyönyörű a Hiába várlak, amelyben Noémi Virág mélyebb hangszínét is megismerhetjük. Ezzel a számmal elérte azt, hogy soha nem tudom háttérzeneként hallgatni. Bármit is teszek, abba kell hagynom, olyan hatással van rám. Olyan őszinte és olyan szívbemarkoló, hogy szinte kimondja azokat a sorokat, amelyet nem tudnak megfogalmazni azok, akiknek a szerettük elvesztése feletti fájdalom gátat szab a szavaknak. Nem szerelmet, igaz barátot vesztettem el én is, nagyon-nagyon tud fájni, nehéz feldolgozni. Virág: köszi a segítséget, a temetőbe is másként megyek ezek után, s a fülembe a dalod fog csengeni…

Egy kis repülésnek is részesei lehetünk, amelyben ismét szinte simogató az énekesnő hangja. A Szárnyalnék is egyfajta változást mutat be, amikor is az álmok valóra válnak és merünk menni azok után, amiket annyira eltervezünk. Merni kell változtatni, vannak velünk barátok, nem kell egyedül lépni. Van egy rész, amelyet szavakkal nem lehet leírni, meg kell hallgatni!

Szinte olyan érzésem volt, mintha maga Noémi Virág nyúlna ki értem egy felhőből és hívna, hogy „Gyerünk, menni fog, csak akarni kell, ne félj, fogom a kezed!” A hangszerek kiválóan támogatják ezt a hangulatot, le a kalappal a hangszerelők előtt! Nem mellesleg ez a népszerű nemzetközi sláger, a Breakaway magyar átdolgozása. (Szerintem sokkal jobb lett, mint az eredeti!)

Az Édesanyám című nótával kis gondban voltam, valahogy a szöveg és a zene nekem annyira nem stimmelt. A vers ebben az esetben jobban tetszett, mint a dallam, nem tudnám megmondani pontosan mi volt benne az, ami miatt annyira nem lopta be magát a szívembe. Viszont ismerem az unplugged verziót. Na, számomra az az igazi, kár, hogy az a verzió nem került fel az albumra!

[2009.05.27.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még