Alensa: 35% TopVue termékekre
2020. október 24. | szombat | Salamon nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Tátrai Tiborral
Ez a Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Szűcs Antal Gáborral
A Hobo Blues Band 30 éves trófeái
A dzsungelben van, de nem mondta le a fellépést a magyar sztár
Egy férfi zenész női cipője a budapesti Zenészmúzeumban
Hatvan csapás Deák Bill Gyulával és barátaival a Körcsarnokban
Újra együtt a legendás Tátrai Band
Lehullt a lepel Tátrai Tiborról 
Egy Ifipark emlékére - Huszonöt éve zárt be a Budai Ifjúsági Park
Tátrai Tibor megúszta a paradicsomdobálást
Képgalériák
Tátrai Trend
Kapcsolódó Kiadványok
Tátrai Trend: Kis Duna Keringő
Kapcsolatok
Tátrai Tibor
Tátrai Trend
Szűcs Antal Gábor
Budapest Congress & World Trade Center (Budapest Kongresszusi Központ)
Mendelssohn Kamarazenekar
Glaser Péter
Czibere József
Pintér Tibor
Tátrai Latin Duó
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Progrcinema elősziveszter Budaiékkal
[2009. december 30.
szerda 21:00]
Tátrai Trend - Lemezbemutató koncert
[2009. november 18.
szerda 19:00]

Megjelent a Tátrai Trend első kiadványa

Vannak zenészek, akik képtelenek arra, hogy az egyébként jól megérdemelt sikereikben tobzódva, langyos tóban ücsörögve áztassák magukat. Épp ellenkezőleg: szeretik a kihívásokat, folyamatosan űzi, hajtja őket valami az új, az ismeretlen felé. A jellemzés ez esetben Magyarország élvonalbeli gitárosát, Tátrai Tibort takarja, aki alig egy éve működő zenekarával a napokban esett túl első stúdióalbumán.

Tibusz szinte a véletlennek köszönheti közel egyéves, új zenekarát, a Tátrai Trendet. 2003 áprilisában a két „latin” zenész (Tátrai Tibor és Szűcs Antal GáborLatin duó) egy merész álom megvalósításaképpen a Budapest Kongresszusi Központ színpadán adott koncertet a Mendelssohn Kamarazenekarral, valamint flamenco-táncosokkal kiegészülve.

Az itt közreműködő Glaser Péter bőgőssel, Pintér Tibor gitárossal és Czibere József ütőhangszeressel, vagy „perkással” való közös muzsikálás eredményeképpen Tibusz úgy gondolta, hogy a három kitűnő muzsikussal szorosabbra fűzi a kapcsolatot. Így 2008 őszétől megalakult a Tátrai Trend együttes.

Folyton keresem az újat – fejtegeti Tátrai Tibor. - Leginkább azért, mert az újban mindig rengeteg energia feszül, mindenki éhes arra, hogy valami jót csináljon. Remek partnerekre találtam, már a próbák során kiderült, hogy a srácok mindent el tudnak játszani, s képesek vagyunk együtt lélegezni a zenében - folytatta elégedetten a gitáros.

Az egy éve létező, „hagyományos” zenekari felállásnak fittyet hányó formáció az első koncertjei egyikét Primőr címmel jelentette meg CD-n, melynek felvételei még magukon viselik az egymást megismerni akarás jegyeit. Ám ez a mélytengeri zenebúvároknak „szúr fület” leginkább, az átlagpolgár egy újszerű hangzással megáldott, különleges kiadványt őrizhet lemezpolcán. Szerencsére az összecsiszolódás folyamata négy ilyen kitűnő zenésznél hamar lezajlik, ékes bizonyítékul szolgál a Trend egyre növekvő zajos sikere, legyen szó dzsesszfesztiválról, vagy akár rockkoncertről.

2009 novemberében, felbuzdulva a koncertlemez kedvező fogadtatásán, Tibuszék egy stúdióalbumot is útjára bocsátottak. A zenekar vezéregyénisége erről a következőképpen vélekedett:

- Nincs agresszivitás az albumon, a "na, most megmutatom, mit tudok" attitűdöt teljes mértékben elvetve arra koncentráltunk, hogy a számokat (még a gyorsabbakat is) a könnyedség, a játékosság és az elegancia jellemezze.

A zenei stílusukat firtató kérdésre pedig így válaszolt: - Sorolhatnám a stílusokat, de inkább nem teszem, egyrészt, mert annyi van, másrészt nem volna több felsorolásnál. Mindent rá lehet húzni – és semmit sem... Minden dalnak más hangulata van, mi ebben érezzük jól magunkat, s úgy vettem észre, hogy kimondottan szereti a közönség is a változatosságot - fejezte be mondanivalóját Tibusz.

Az első Tátrai Trend stúdióalbum, a Kis-Duna keringő tíz remek dalt tartalmaz, melyet egy országos turné keretében kívánnak megismertetni a nagyérdeművel. Terveik szerint Budapesten kívül több vidéki várost is felkeresnek, így november 18-án, a veszprémi Városi Művelődési Központban, 25-én Budapesten, a Columbus Étterem Hajón (Jazzklub), valamint december 6-án, a Rákoskerti Művelődési Házban találkozhatunk Tátrai Tiborral és legújabb formációjával.

- Hegedűs István -

[2009.11.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Dumps.Services - Real Dumps Shop 2020 CD/MC/bakelit [2020.10.20.]
Kotta gyűjtemény zongoristáknak kotta [2020.10.04.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bemutatták az István, a királyt az Erkel Színházban - képes beszámoló
Gyöngyösi Levente...

Othello a Katonában - képekben
Október 9-én mutatta be a Katona József Színház Shakespeare...

Megnéztük! Neoton koncert volt a Skanzenben - képekkel
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával