2020. május 30. | szombat | Janka, Zsanett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy Ifipark emlékére - Huszonöt éve zárt be a Budai Ifjúsági Park
Tátrai Tibor megúszta a paradicsomdobálást
Újra együtt a legendás Tátrai Band
A dzsungelben van, de nem mondta le a fellépést a magyar sztár
A Hobo Blues Band 30 éves trófeái
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Tátrai Tiborral
Egy férfi zenész női cipője a budapesti Zenészmúzeumban
Ez a Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Szűcs Antal Gáborral
Hatvan csapás Deák Bill Gyulával és barátaival a Körcsarnokban
Lehullt a lepel Tátrai Tiborról 
Képgalériák
Tátrai Trend
Kapcsolódó Kiadványok
Tátrai Trend: Kis Duna Keringő
Kapcsolatok
Budapest Congress & World Trade Center (Budapest Kongresszusi Központ)
Czibere József
Glaser Péter
Legnépszerűbb csengőhangok
Mendelssohn Kamarazenekar
Pintér Tibor
Szűcs Antal Gábor
Tátrai Latin Duó
Tátrai Tibor
Tátrai Trend
Kapcsolódó események
Progrcinema elősziveszter Budaiékkal
[2009. december 30.
szerda 21:00]
Tátrai Trend - Lemezbemutató koncert
[2009. november 18.
szerda 19:00]

Megjelent a Tátrai Trend első kiadványa

Vannak zenészek, akik képtelenek arra, hogy az egyébként jól megérdemelt sikereikben tobzódva, langyos tóban ücsörögve áztassák magukat. Épp ellenkezőleg: szeretik a kihívásokat, folyamatosan űzi, hajtja őket valami az új, az ismeretlen felé. A jellemzés ez esetben Magyarország élvonalbeli gitárosát, Tátrai Tibort takarja, aki alig egy éve működő zenekarával a napokban esett túl első stúdióalbumán.

Tibusz szinte a véletlennek köszönheti közel egyéves, új zenekarát, a Tátrai Trendet. 2003 áprilisában a két „latin” zenész (Tátrai Tibor és Szűcs Antal GáborLatin duó) egy merész álom megvalósításaképpen a Budapest Kongresszusi Központ színpadán adott koncertet a Mendelssohn Kamarazenekarral, valamint flamenco-táncosokkal kiegészülve.

Az itt közreműködő Glaser Péter bőgőssel, Pintér Tibor gitárossal és Czibere József ütőhangszeressel, vagy „perkással” való közös muzsikálás eredményeképpen Tibusz úgy gondolta, hogy a három kitűnő muzsikussal szorosabbra fűzi a kapcsolatot. Így 2008 őszétől megalakult a Tátrai Trend együttes.

Folyton keresem az újat – fejtegeti Tátrai Tibor. - Leginkább azért, mert az újban mindig rengeteg energia feszül, mindenki éhes arra, hogy valami jót csináljon. Remek partnerekre találtam, már a próbák során kiderült, hogy a srácok mindent el tudnak játszani, s képesek vagyunk együtt lélegezni a zenében - folytatta elégedetten a gitáros.

Az egy éve létező, „hagyományos” zenekari felállásnak fittyet hányó formáció az első koncertjei egyikét Primőr címmel jelentette meg CD-n, melynek felvételei még magukon viselik az egymást megismerni akarás jegyeit. Ám ez a mélytengeri zenebúvároknak „szúr fület” leginkább, az átlagpolgár egy újszerű hangzással megáldott, különleges kiadványt őrizhet lemezpolcán. Szerencsére az összecsiszolódás folyamata négy ilyen kitűnő zenésznél hamar lezajlik, ékes bizonyítékul szolgál a Trend egyre növekvő zajos sikere, legyen szó dzsesszfesztiválról, vagy akár rockkoncertről.

2009 novemberében, felbuzdulva a koncertlemez kedvező fogadtatásán, Tibuszék egy stúdióalbumot is útjára bocsátottak. A zenekar vezéregyénisége erről a következőképpen vélekedett:

- Nincs agresszivitás az albumon, a "na, most megmutatom, mit tudok" attitűdöt teljes mértékben elvetve arra koncentráltunk, hogy a számokat (még a gyorsabbakat is) a könnyedség, a játékosság és az elegancia jellemezze.

A zenei stílusukat firtató kérdésre pedig így válaszolt: - Sorolhatnám a stílusokat, de inkább nem teszem, egyrészt, mert annyi van, másrészt nem volna több felsorolásnál. Mindent rá lehet húzni – és semmit sem... Minden dalnak más hangulata van, mi ebben érezzük jól magunkat, s úgy vettem észre, hogy kimondottan szereti a közönség is a változatosságot - fejezte be mondanivalóját Tibusz.

Az első Tátrai Trend stúdióalbum, a Kis-Duna keringő tíz remek dalt tartalmaz, melyet egy országos turné keretében kívánnak megismertetni a nagyérdeművel. Terveik szerint Budapesten kívül több vidéki várost is felkeresnek, így november 18-án, a veszprémi Városi Művelődési Központban, 25-én Budapesten, a Columbus Étterem Hajón (Jazzklub), valamint december 6-án, a Rákoskerti Művelődési Házban találkozhatunk Tátrai Tiborral és legújabb formációjával.

- Hegedűs István -

[2009.11.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával