2020. augusztus 11. | kedd | Zsuzsanna, Tiborc nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Érdekes emlékeket idéz fel Kertész Iván új klipjében
Ezt érdemes megnézni! Fergetes bulihangulat Kertész Iván új klipjében
Ezt hallanod kell! Az emberi különbségek elfogadásáért kampányol dalával a fiatal magyar tehetség
Így kíván mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket a Star Academy felfedezettje
Star Academy döntő - Kertész Iván nem erre számított
Star Academy első adás - továbbjutók, produkciók
Tisza-parti videoklip a retro jegyében - Megérkezett Kertész Iván újdonsága
Kapcsolatok
Kertész Iván

"Nem titkolt célunk minél szélesebb közönségnek alkotni" - Kertész Ivánnal beszélgettünk

A Star Academy műsorban egészen a döntőig menetelt. Azt állították róla a tehetségkutatós szereplése idején, hogy az egyik legkarakteresebb alakja a hazai tehetségkutató történelemnek, hisz egyedi külsejéhez, egyedi hang is párosul. (Ezt kár is lenne tagadni).

Sok más tehetségkutatóban feltűnt „pályatársával” ellentétben Ő nem tűnt el a süllyesztőbe (ahogy az lenni szokott sajnos legtöbbjüknél). Kitartóan dolgozik – Hársházi Szabi dalszerző-producer segédletével - a zenei karrierjén. Egyre többet hallat magáról: találkozhatunk a zenéivel zenecsatornákon, rádiókban és hamarosan megjelenik az első albuma…  - Kertész Ivánt kérdeztük a júliusban érkező debütáló lemeze kapcsán:

- Izgalmas esemény előtt állsz, hiszen hamarosan jön az első, saját dalokat tartalmazó önálló albumod. Egy álmod valósul meg ezzel?

- Valóban rendkívül izgalmas ez az időszak, annál is inkább, hiszen az album anyaga már elkészült, mondhatni a projekt finisében vagyunk. Nagyon sok minden van ilyenkor az ember fejeben. Azt hiszem mondhatom, hogy kis lépés az emberiségnek, de óriási lépés nekem. Amikor valaki az első lemezével kijön, úgy érzi, hogy letett valamit arra a bizonyos asztalra. Úgy érzi, alkotott valami maradandót. Valamit, ami az én lelkemből, ízlésvilágomból, hangulatrendszeremből egy fontos szelet. Én most ezekkel a gondoloatokkal vagyok tele. Természetesen minden énekesnek egy alapvető vágya, hogy saját repertoárral rendelkezzen, így természetesen határozottan tudom állítani, hogy megvalósult egy álmom. Tulajdonképpen ez a zenei életem első fontos állomása. Most fog élesben kiderülni, hogy az, amit az elmúlt másfél évben dolgoztunk, mit vált ki a hallgatókból. Mivel egy bemutatkozó albumról beszélünk, így minden műfaj megtalálható lesz rajta, hiszen nem titkolt célunk minél szélesebb közönségnek alkotni. Ebben természetesen óriási szerepe van Hársházi Szabolcs zeneszerzőnek és Kotsy Krisztina dalszövegírónak, akik nélkül most nem tarthatnék itt.

- Miért éppen 10 dal kerül fel a kiadványra?

- A tíz egy nagyon szép kerek szám. Noha nem emiatt lett tíz dalos a lemez, valójában ennek nincs konkrét oka. Születtek dalkezdemények, de volt amelyekről úgy vélekedtünk a produceremmel, hogy ezt most picit tegyük félre. Kiválasztottuk a legszínesebb dalokat, számokról nem volt szó. Úgy gondoltuk inkabb legyen tíz dal, ami teljes mértékben én vagyok, mint több, tőlem távolabb álló muzsika. Mondhatni a minőséget céloztuk meg, nem a mennyiséget. Ez az elvem egyébként az élet más területén is.

- Hogy készültek a dalok?

- A dalok gyakorlatilag 2018 januárja óta folyamatosan készültek. Én korábban nem voltam stúdióban, így beletelt egy kis időbe, hogy megszokjam az atmoszférát. Kezdetben Kecskeméten vettük fel a dalaimat, az album második felét pedig Budapesten. Nagy biztonság számomra, hogy nagyon profi és nem utolsó sorban türelmes hangmérnökkel dolgozunk, aki tekintettel volt minden nyűgömre bajomra. Emellett óriási segítség, hogy minden alkalommal jelen van a zeneszerző, aki pontos elképzeléseivel sok-sok hasznos instrukcióval tud ellátni. Fontos számomra a visszajelzés, hogy amit csinálok, jó-e. Ettől az alkotó csapattól állítom, rengeteget tanultam. Nem mondom, hogy nem fárasztó egy-egy dal feléneklése, de amikor a végén meghallgatom a végeredményt, az mindig feltölt.

- Egy színes anyag érkezik. Kicsit mesélj a trackekről!

- Ahogy említettem, egy igazán vegyes stílusú lemezről van szó. Hozzáteszem, minden, a lemezen megszólaló dal én vagyok. Lassú, gyors, vidám és elgondolkodtató. Ezek mind igazak az album zenei anyagára, amelynek egyébként a címe is valamelyest ezt sugallja, hiszen 'Rajtunk áll' lesz a címe. A dalcsokor egyik különlegessége, nekem személyes kedvencem, egy egészen egyedülálló magyar nyelvű electro swing dal. Az ötlet az én fejemből pattant ki, ami végül bejött. Szeretnék a hallgatóimnak minőségi zenét biztosítani, amelyekből minden hangulatra találnak megfelelőt. Összességében azt mondhatom, ez a célunk a Rajtunk áll lemezzel. Az anyag egy részét, egészen pontosan a felét már ismeri a közönség, ám a dalok második felével valószínűleg a "korongon" találkozhatnak először. Mindenféleképpen szerettünk volna meglepetést is hagyni, s mivel már átlátom a teljes repertoárt, állítom, az igazán nagy meglepetések eztán érkeznek. 

A lemez címadó dala már megjelent „előfutárként” idén évelején (videoklippel):

[2019.05.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
beszámolók még