2022. szeptember 26. | hétfő | Jusztina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Liszt Jótékonysági Gálaestet tartanak vasárnap

Liszt Ferenc művészete időtlen és magával ragadó. A Liszt Jótékonysági Gálaest megalkotója Polgár Éva zongoraművész és művésztársai olyan páratlan estére invitálják a közönséget, amelyben a liszti bravúra élvezete mellett a kultúra támogatására is van lehetőség.

Az est zongoravirtuózai immár harmadik alkalommal töltik be szeptember 18-án 19 órai kezdettel a Pesti Vigadó pompás Dísztermét, ahol maga az est névadója, Liszt Ferenc is adott jótékonysági koncertet. Az ő szellemiségét és briliáns szóló és kétzongorás kompozícióit keltik életre Mocsári Károly Liszt Ferenc-díjas zonograművész; Kovács Gergely Junior Prima-díjas zongoraművész, a budapesti és Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyek díjazottja; Polgár Éva zongoraművésznő, az est házigadája egyben a Los Angeles-i Liszt Verseny társigazgatója; valamint Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán, a Los Angeles-i Liszt Verseny utazási ösztöndíj pályázatának nyertesei, a Zeneakadémia hallgatói.

 
Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán 2022. november 19-20-án vesz részt a Los Angeles-i megmérettetésen. Számtalan pályázó közül a magas rangú szakmai zsűri kettőjüket választotta ki Magyarország képviseletére a nemzetközi versenyen. Utazásuk finanszírozásához és eredményes szereplésükhöz most a közönség is hozzájárulhat a Liszt Jótékonysági Gálaestre megváltott koncertjegyeikkel.
 
Az ünnepélyes ösztöndíj átadóval egybekötött koncertet Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész vezeti. Az est Fővédnöke Dr. Rétvári Bence, Magyarország Kormánya Belügyminisztériumának miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára.
 
A Liszt Jótékonysági Gálaest szervező házigazdáját, Polgár Évát 2022-ben a Hungary Foundation az Év Kulturális Nagykövete elismeréssel jutalmazta. Szólóestjei az Amerikai Egyesült Államokban és a Los Angeles-i Liszt Versenyhez valamint a budapesti Gálaesthez kötődő szervezői tevékenysége a zene erejével kötik össze az európai és amerikai kontinenst. Legyen részese az összefogásnak és koncerten való részvételével támogassa Ön is a fiatal magyar zongorista generáció nemzetközi sikereit!
 
A koncertre jegyek válthatók online a vigado.jegy.hu oldalon és a Pesti Vigadó jegyirodájában. 

 

[2022.09.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.09.24.]
teodora szolgáltatás [2022.09.23.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
Janza Kata a magyar musical játszás...

„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Szeptember 4-én, Siklósi Örs...

Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
Megnéztük a Halott Pénz koncertet a Budapest Parkban
Csúccsal zárt a SZIN - képekben
Kalapács 60 fesztivál volt a Parkban - képekkel
Szeptembertől az Erkel Színházban a Kőszívű - A Baradlay-legenda című musical
beszámolók még