2023. szeptember 26. | kedd | Jusztina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Június 4-től indul a rangos zenei verseny Mosonmagyaróváron

Csaknem hatvan fiatal hegedűművész részvételével rendezik meg a XIV. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt június 4. és 11. között Mosonmagyaróváron, a Flesch Központban.

    Az öt évente megrendezett zenei verseny idén névadója, Flesch Károly hegedűművész és pedagógus születésének 150. évfordulója előtt is tiszteleg - közölték az MTI-vel a szervezők.

    Tájékoztatásuk szerint a február 1-jei határidőig rekordközeli nevezés érkezett be, nemcsak Európából, hanem európai tanulmányaikat végző vagy már legalább két éve itt élő távol-keleti, amerikai és ausztrál fiatalok részéről is. Így 25 ország fiataljai mérhetik össze tudásukat a 9500 euró összdíjazásért.

    A Fejes Józsefné Zenei Alapítvány és Mosonmagyaróvár önkormányzata által meghirdetett hegedűversenyt élőben és ingyenesen lehet követni a Flesch Központban, a gálahangverseny azonban regisztrációhoz kötött.
    A június 4-i nyitókoncerten Haydn-, Mozart- és Britten-művek csendülnek fel a Győri Egyetemi Zenekar tolmácsolásában, Julia Turnovsky közreműködésével; vezényel Ménesi Gergely.

    Az elődöntő programja június 7-ig tart, másnap a középdöntősöket hallgathatja meg a közönség. A június 9-i versenyszüneti napon a résztvevők ellátogatnak Flesch Károly síremlékéhez az izraelita temetőbe, majd szülőházához, utána pedig a zsűri által vezetett mesterkurzusokon, tematikus előadáson vehetnek részt.
    Június 10-én következik a döntő a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével, majd 11-én nagyszabású gálaműsorral zárják az ünnepi évfordulót.
    A zárókoncerten közreműködnek a verseny díjazottjai, akiket szintén a Savaria Szimfonikus Zenekar kísér majd. Az esten Kovács László vezényel, a koncertet élőben közvetíti a Bartók Rádió.

    Mint a szervezők kiemelik, a hegedűverseny nemzetközi zsűrijében világhírű zenészek szerepelnek.
    A grémium elnöke Ábrahám Márta hegedűművész, Bach-kutató, az Ábrahám Consort koncertmestere és művészeti vezetője, a Zeneakadémia tanára; mellette helyet kapott Szilvay Réka Finnországban élő hegedűművész, a Sibelius Akadémia hegedű tanszékének professzora; Hagai Saham izraeli hegedűművész; Kirill Troussov német hegedűművész, a Hong Kong International Young Musicians Competition elnöke és művészeti igazgatója; valamint Horváth Balázs zeneszerző, karmester, a Zeneakadémia adjunktusa, aki az idei versenyen kötelezően játszandó, kortárs darabot komponálta - áll a közleményben.

MTI

[2023.05.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » gitáros [2023.09.22.]
gazda szolgáltatás [2023.09.21.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Királyi vadászaton jártunk - Royal Hunt koncertbeszámoló képekkel
Szólok előre, hogy a...

Szimfonikus metal éjszaka a Barba Negrában
Újabb mini fesztiválon vehettünk részt a Barba...

Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban (képekkel)
Ezeregy éjszaka: Debütált Geszti Péter world musicalje - képek
Holi Beach bulin jártunk a siófoki Plázson - képekben
beszámolók még