2024. június 12. | szerda | Villő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Magyar arénás koncertet jelentett be Thomas Bergersen és Nick Phoenix
Loreena McKennitt újra Budapesten
Kihagyhatatlan, az év legnagyobb epikus zenei eseménye!
Kapcsolatok
Green Stage Production

"fantasztikus élményekkel távoztunk" - A Two Steps From Hell egyik tagjával beszélgettünk!

A 2022-es óriási sikerük után a Two Steps From Hell Live 2023-ban ismét felrázza rajongóit energikus és ellenállhatatlan élő showjával Európa legnagyobb arénáiban. A Two Steps From Hell Live 2023. szeptember 27.-én először lép fel a Magyarországon. Pazar élő show-val térnek vissza Európába az epikus zene vezető zeneszerzői.


A Two Steps From Hell zeneszerződuó sok milliárdos nézettséggel büszkélkedhet a YouTube-on, Spotify-on és más streaming platformokon, jelenleg a világ legsikeresebb médiazenei producerei közé tartoznak.

A páros újraértelmezi a zenekari játékot: fiatal, izgalmas és egyben innovatív. Különböző zenei témák egész arzenálja bontakozik ki, olykor kelta beütéssel tarkítva, rock és metál hangzásokkal vagy filmes dallamokkal.

Egyedülálló zenekaruk és kórusuk mellett a műsorokat a világhírű alkotóik kísérik: Thomas Bergersen és Nick Phoenix zeneszerzők, zongorán, hegedűn illetve ütőhangszereken irányírják a showt. Az előadás erőteljes, felemelő zenével és szenvedéllyel borzolja fel mesterien az érzelmeket, és olyan fantáziavilágokba kalauzol el, ahol bármi megtörténhet.

Melyek azok a legnagyobb zenei inspirációk és hatások, amelyek meghatározták zeneszerzői karrierjét?
Gyerekként tíz évig játszottam klasszikus zongorán. Beethoven, Bartók, Debussy, valamint számtalan filmzene mélyen befolyásolt. Ugyanakkor a titkos szerelmem a 70-es évek klasszikus rockja volt. Nem ez lett  az elsődleges fókuszom, de mindig jelen van az életeben, ahogy a Beatles  is valószínűleg mindent meghatároz zenészként.

Milyen érzés számodra, amikor a közönség átéli és élvezi a Two Steps From Hell zenéjét koncerten? Van-e olyan emlékezetes pillanat, amire mindig visszatekintesz?
Az epikus zene nagyon sok  emberhez eljut, és ezt  mi is  érezzük a színpadon. Legutóbbi koncertünk a Wacken fesztiválon kifejezetten emlékezetes volt. A német metal közönség nagyon barátságos és befogadó volt. A Two Steps nem egy tipikus Wacken fellépő, de fantasztikus élményekkel távoztunk.Milyen szerepet játszik Thomas Bergersen a közös kreatív folyamatban? Hogyan osztjátok meg az ötleteket és az inspirációt a zene létrehozásakor?

Egymástól függetlenül dolgozunk. Beszélünk a következő albumról és annak általános irányáról, de ennyi. Úgy gondolom, eléggé tudom, mit csinál általánosságban Thomas, és ez bizonyos mértékben befolyásolja, amit én teszek. Kiegészítjük egymást.

A Two Steps From Hell zenéje széles körben elterjedt különböző médiákban. Milyen érzés, amikor rádöbbensz, hogy a zenédet világszerte hallgatják filmekben, reklámokban és még sok másban?
Ezzel kezdtük. A komponisták a trailerekhez és a TV-hez írtak zenét, majd zenekarrá váltunk sok rajongóval. Alig vagyunk tisztában minden helyszínnel, ahol a zenénk eljut, de hálásak vagyunk, hogy emberek találkoztak a zenénkkel, és ez teremtette meg a rajongótáborunkat.

Van-e valamilyen különleges felkészülési vagy szertartás, amit követsz koncertek előtt? Hogyan készülsz a live showkra?
Sétálok a városokban, ahol éppen vagyunk, és mindig keresek egy modern múzeumot. Nagyon könnyűt vacsorázom, majd színpadra lépek. Ez így  fantasztikus számomra.

Hogyan kevered különböző műfajokat és hangokat a zenédben? Van-e kedvenc példa, ahol ez különösen jól működött?
Régebben dolgoztam a Tron film trailerein. Elektronikát, zenekart, nagy dobmegoldásokat és a saját éneklésemet kombináltam. Az egyik ilyen dalt játszuk live showban "Am I Not Human?" címmel. Szerintem egyedi dal,a saját erősségem az, hogy általában létrehozok néhány egyedi dalt. Ez nem mindig jelenti azt, hogy az emberek azonosulnak vagy kedvelik ezeket a dalokat, de érzem, amikor valami értékeset alkottam, máskor  önbizalomhiányos vagyok, attól függ milyen napom van.

Milyen érzés volt először látnod, hogy a Two Steps From Hell zenéjét felhasználják különböző médiaalkotásokban, mint például filmtrailerek vagy videojátékok?
Egy ideig az újratervezett Star Trek trailer zenéjét komponáltam, amit J.J. Abrams rendezett. J.J.-nek megadtam a legújabb Two Steps zenét, és ő egyet használt Thomas zenéjéből a harmadik és utolsó trailerhez. Ez egy igazi lendület volt, és beindította a Two Steps népszerűségét és láthatóságát.

A Two Steps From Hell már számos helyen koncertezett a világ különböző részein. Milyen tapasztalatokat szereztél az egyes országok közönségével való találkozásból, van-e bármilyen emlékezetes történeted erről?
Nagyon sok helyen jártunk már, a közönség  tényleg mindenhol fantasztikus és hasonló módon reagál. Tavaly például két show után a közönség egyszerűen  nem akart távozni, és  végül a Queen "We Will Rock You" című dalával  búcsúztunk el tőlük.

Jegyek

Fotó: Ditta Vollmond

[2023.09.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.07.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még