2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Debrecenben mutatják be a Cabaret musicalt

Öt művészeti iskola diákjainak összefogásával készül előadás John Kander és Fred Ebb kultikus musicaljéből, a Cabaret-ból. A darabot Csáki Benedek, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színházi rendezőhallgatója állítja színpadra a debreceni oDEon Színházban, a bemutatóra április 19-én kerül sor.

Csáki Benedek az Ódry Színpadon bemutatott telt házas Tempefői után egy klasszikushoz nyúlt, projektjéhez pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Pesti Magyar Színiakadémia, a Debreceni Egyetem, valamint a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatói is csatlakoztak.

A dramaturgi munkát a főszerepet is játszó Ferenczy-Nagy Boglárka segítette, aki Benedek osztálytársaként szintén fizikai színházi rendezőnek tanul Horváth Csaba és Rába Roland osztályában. Boglárka amellett, hogy ő maga is ír és dramatizál, előadóként sem ismeretlen a nézők számára, hiszen 2017-ben Fehérvár Hangjának választották, de feltűnt már az Eiffel Műhelyház Keresztkantáták előadásában is.

Csáki Benedek sem először dolgozik vele együtt az egyetem falain kívül: 2022 októberében a Szkéné Színházban bemutatott Táncos a sötétben című zenés drámájának létrehozásában is segítségére volt mint dramaturg és zeneszerző. A Cabaret színpadra állításának ötlete is egy közös élményből született.

„Egy párizsi utunk során láttuk az előadást, és elkezdtünk arról beszélgetni, hogy bizonyos részeket mi hogyan oldanánk meg. A beszélgetést pedig tervezés, illetve most a megvalósítás követte” – meséli Csáki Benedek, akinek a Cabaret lesz a tizedik rendezése.

A próbák jelenleg Budapesten zajlanak, azonban a csapat hamarosan Debrecenben utazik, ugyanis a bemutatóra az oDEon Színház színpadán kerül sor április 19-én. Az alkotók ezután szeretnék megmutatni az előadást a budapesti közönségnek is, így terveik szerint ősszel tartanak egy fővárosi premiert is.

Fotó: Ács Vanessza

[2024.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még