2024. június 15. | szombat | Jolán, Vid nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A Kultkikötőben látható a Roxínház Szaffi-előadása

Május 25-én telt ház előtt mutatta be a kaposvári Roxínház Galambos Attila, Szemenyei János, Hencz György és Sándor Dávid családi musicaljét, a Szaffit. A sikeres ősbemutatót követően – melyen a szerzők is tiszteletüket tették – az előadást Kaposváron, majd júliusban Balatonszárszón és Alsóörsön, a Kultkikötőben láthatja a közönség.

A Dargay Attila népszerű rajzfilmjén alapuló musicalt 2021-ben kezdte el írni Galambos Attila és Szemenyei János, akik Hencz Györggyel és Sándor Dáviddal kiegészülve, a nyilvánosság bevonásával dolgoztak művükön. Három évvel később a 2000 óta működő kaposvári Roxínház kapta meg a lehetőséget, hogy zenés előadásként elsőként állítsa színpadra Botsinkay Gáspár fiának, Jónásnak és Ahmed pasa gyermekének, Szófiának kalandos egymásra találását.

A látványos táncbetétekkel és bábjátékkal készült előadás ősbemutatójára május 25-én került sor, a premiert követően pedig tizennégy alkalommal látható Kaposváron – egy bérletszünetes előadásban, és további tizenhárom alkalommal bérletben. Ezáltal mintegy 3000 kaposvári és dél-dunántúli gyerek ismerkedhet meg a Jókai Mór regényéből inspirálódó történettel.

Pintér Kata rendezésének címszerepében kettős szereposztásban Csillag Dorina és Prucsi Rebeka látható, a produkcióban szereplő fiatalokat pedig olyan tapasztalt művészek segítik, mint például Horváth Zita, akit a közönség korábban számos alkalommal láthatott a Csiky Gergely Színház színpadán, valamint Szabolcsi János, a Roxínház egyik alapítója, akit 2023-ban az Év Színészének választottak Somogy vármegyében.

A bemutatón tiszteletét tette a darab két szerzője, Galambos Attila és Sándor Dávid is, akik elismerően nyilatkoztak a produkcióról. Galambos Attila a bemutató után levélben méltatta a fiatalokat:

„Szívet melengető volt látni azt a tettre kész, friss játékosságot, amivel a darabot befogadtátok és a saját képetekre formáltátok. Különösen örültem az autentikus elemeknek, a felszabadult energiáknak, általában véve a lelkes csapatmunkának, amivel igazi színházi élménnyé varázsoltátok papírra vetett gondolatainkat, hangjegyeinket” – írta a társulatnak a zeneszerző.

A kaposvári előadásokat követően a csapat a Balatonhoz viszi a Szaffit, ugyanis a Kultkikötő két helyszínén, Balatonszárszón és Alsóörsön is látható lesz a családi musical. A július 14-i és 19-i előadásokra jegyek már kaphatók.

[2024.06.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még