2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kozma Orsinak van oka az ünneplésre: szólóban is egyre több helyre hívják
Bemutatjuk Kozma Orsi dalait: ringató ritmus, csendes lezárás
Kozma Orsi és Pál Tamás különleges produkcióban
Kozma Orsi: Gyere velem a Kultiplexbe - képekben
Belső utazásra hív Kozma Orsi
Attraktív, de nem elég feltöltött Kozma Orsi a weben
Kozma Orsi nagy dobása
Képgalériák
Kozma Orsi a Müpában
Kapcsolódó Kiadványok
Kozma Orsi: Az igazi szerep
Kapcsolatok
Kozma Orsi
Kapcsolódó események
Kozma Orsi koncert
[2008. június 13.
péntek 19:30]

Kozma Orsi: "Kihullottak szívemhez közel álló dalok"

Örömteli meghívásnak tett eleget két héttel ezelőtt Kozma Orsi és zenekara. A Művészetek Palotájában zajló Hey,June! fesztivál nyitó produkciójaként nagy sikerű önálló koncertet tartottak, amelyről most személyesen emlékezik az énekesnő.

- Ez volt az első alkalom, hogy a szólólemezeim anyagát ilyen illusztris, és nagy volumenű helyen előadhattam. Meg kell, hogy mondjam, rengeteg idő állt a rendelkezésünkre, így igazán gondosan kitalálhattuk, milyen műsorral is szeretnénk színpadra állni. Ebben óriási segítségemre volt Szakos Krisztián, aki dalaim nagy részének szerzője, zenei mindenesem. - kezdte beszámolóját Orsi.

- Annyi már az elején bizonyossá vált, hogy a jól megszokott zenekarom nélkül egy tapottat sem mozdulok. Valamint az is szilárd elhatározás volt, hogy ne kifejezetten akusztikus felfogásban zenéljünk, hanem betekintést engedjünk különböző stílusokba, melyek amúgy is jellemzőek ránk.

Persze, a dalsorrend összeállítása sem egyszerű feladat, óhatatlanul kihullottak szívemhez közel álló dalok, ugyanakkor eljátszhattunk olyan szerzeményeket is, melyeket eddig soha, sehol nem tudtunk előadni, jellegükből adódóan.

Visszatérve a zenekarra, nem volt célunk, hogy ne férjünk el a színpadon, ezért nem terveztünk nagy felhajtást. Csányi Zoli dobolt, Fehérvári Attila basszusgitározott, mellettük Cseke Gábor zongorázott, és Szakos Krisztián gitározott. Vendégként jó pár dalban megszólalt az Art of Strings vonósnégyes, kellemes miliőbe helyezve ezzel az amúgy szikár, darálós nótákat.

Földhöz vert minket

Az est sztárvendégeként Váczi Eszter barátnőmet köszönthettük, vele már több ízben énekeltünk együtt, de ez volt az első alkalom, hogy Kozma Orsi dalt énekelt egyedül. Remek alkalom nyílt a kísérletezésre is, előkerülhettek olyan szívügyek, mint Seal-től a Crazy, amit Eszterrel ketten adtunk elő.

Volt még egy számomra nagyon kedves mozzanata az estének, erről még egy rövidke történet. Tavaly nyáron a Szigetes fellépésünk estéjén nagyszínpados volt a Nine Inch Nails. Köztudottan odavagyok érte, Krisz is. Eldöntött tény volt, hogy együtt ugráljuk végig a koncertet, így is történt. Viszont katartikus pillanatként ott hallottunk először élőben a The great destroyer című számot, amely annyira földhöz vert minket, hogy elhatároztuk, ezt így kell előadnunk nekünk is, tisztelgés gyanánt.

Barátainktól kaptam kölcsön egy irtózatos Moog Voyager szintetizátort, ezt bevetettem a nóta közben. Azt hiszem a döbbenet kézzelfogható volt a nézőtéren, de mi úgy voltunk vele, hogy egyszer igazán megengedhetünk magunknak egy 3 perces művészkedést.

Azt este folyamán természetes elhangzottak olyan dalok is, mint a Túl szép, a Holnap, vagy a most aktuális Gyere velem. Ráadásnak pedig eljátszottuk szólókarrierem első klipes nótáját, az Esküt is. Csodás este volt, reméljük lesz folytatása. - fejezet be az énekesnő.

- zene.hu -

[2008.06.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még