2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ének nélküli teltházas Kowalsky meg a Vega-koncert
Dobtanárral erősít Kowalsky meg a Vega
Megkezdődött a FŐHE - képes beszámoló a Nyíregyházi Főiskola megabulijáról
Felpörögtek Kowalskyék: Lemez, klip, majd koncertek
Kowalskyval az élen jönnek a hunok!
Hegyalja 2008 képekben - hatvanezer ember szórakozott a Tisza parton
Kowalsky belépett a harminchetedikbe
Kowalskyék meghitt videóra vágytak - vajon ez sikerült?
Ami a nézőtérről nem látszik: Kowalskyék lemezbemutató koncertje a backstage-ből - képekben
Mi az a Nossa? Brazil és a Miénk
Képgalériák
Kowalsky meg a Vega koncert - Vendégzenekarok - Budapest, PeCsa
Kowalsky meg a Vega koncert, Budapest - PeCsa
Kapcsolódó Kiadványok
Kowalsky meg a Vega: Szemenszedett igazság
Kapcsolatok
Kowalsky meg a Vega
Kowalsky Balázs Gyula
Vajda Péter (Sóder)
Csanádi Krisztián (ChaCha)
Szórád Csaba (Jimmy)
Zámbó Tamás (Tóbi)
Frogshow
Snake Heart
Big Daddy Laca
Barabás Lőrinc
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Kowalsky meg a vega lemezbemutató
[2008. október 24.
péntek 20:00]

Kowalsky betegen is megtöltötte a Pecsát - Még Big Daddy Laca is dalra fakadt: fotókkal

Jimmy a király


Tehát jönnek a hunok, és közben hat kamerának pózolhatnak aktívan, mivel ezen a rendezvényen kerül felvételre a legújabb koncert-DVD is. Nem tudom van-e összefüggés a ritmusszekció nagyobbik tagjának viselkedése és a felvételek között, de bátran állíthatom: Jimmy ezúttal nagyon élvezte a közönséget, és több alkalommal ő is segített építeni a már jól megszokott kapcsolatot a hallgatóság és a zenészek között.

Miután arcunkon az ország legpimaszabb grimaszával feltettük a kezünket, Big Daddy Laca vitte a gondokat és lépett színpadra, hogy besegítsen Kowának az ’Ennyi Csak’ előadásában. Nemcsak azért volt ez jó, mert az eredeti verzióban aktívan közreműködött Zana Zolival egyetemben, hanem mert a mi Kowánk közel három hete a már-már szokásos betegségével küzd.

Laca észlelve a vészt a refrénben is besegített. Rutinos Kowázók tudhatják akár Black Out, akár Mantra időkből is, hogy ha beköszönt az ősz, Kowa lebetegszik és eredeti állapotát legközelebb 100%-osan csak tavasszal nyeri vissza. Hiába, Sóder is megmondta: a „hideg csak arra jó, hogy lehűtse a sört”…

A fekete lepkét kerestük épp a sötétben, mikor a közönség is észhez tért, és ahogy a csövön kifért énekelte a számokat, lankadatlanul, mintegy segítve frontemberünknek a kibontakozásban. Mivel hangerőben egész szépen teljesítettünk, gondoltam utánajárok, hogy mennyien is vagyunk pontosan. Ha hiszitek, ha nem: teltház! Ha akartam volna sem tudtam volna elmozdulni figyelő pozíciómból.

’Alla Breve’

A következő percekben Több volt mint ami elég, épp ezért Tobit merészen előtérbe hozta Kowa, át is nyújtotta neki a mikrofont, mégis inkább Cha-cha volt aki felcsapott szöveg-, és hangulatkoordinátornak. Tetszését, illetve egyet nem értését mozgáskultúrájába jól beépített bólogatással jelezte nekünk és a színpadon lévőknek egyaránt. Az új album egyébként is húzós, pörgős számából egy még dinamikusabb koncertverzió készült. Már azért megéri egyszer elnézni egy Vega-bulira, hogy lássátok Soci hogyan őrül meg a dobok mögött a végén.

 

Koncertképekért klikk a fotóra
A betegség miatt kissé hiányos repertoár része maradt az Otthon édes otthon. A kivetítő béke-hangulatával most is felcsalogatta az öngyújtókat a magasba (bár most sokkal többet, mint Debrecenben két hete). A hathúrosok szólói őrjöngésre késztették a tömeget. Nem csupán azért mert a cd-n ebben a formában ez nem hallható, hanem mert Tobi több ízben is előmerészkedett Sóder árnyékából, ezzel meglepve mindenkit, aki ellátott a színpadig.

Ha már a Koncert vs. Felvétel: had említsem meg az album címadó dalát. A Szemenszedett Igazság - mint tervezett következő klip nóta - átment egy reggae kezelésen. Így „aki reggae zenére nem táncol, az halott vagy süket” alapokra fektetve még én is azon kaptam magam, hogy mozgolódok. Sok koncertjükön voltam már, de ennyire még nem szúrt szemet a rengeteg kifejezetten koncertre tartogatott meglepetés.

A Csak más alatt Kowa kétszer is lelövi Jimmy-t képzeletbeli puskájával. A szám végére tartogatott matek leckét ne is feszegessük – zenészbravúr. Szintén visszatérő elem a Szarka álló dobosa, és közelítőleg ez az a rész, ahol Jimmy is elkezd táncolgatni - ha megfeledkezik magáról.

Kowa jól megdolgoztatta mindenki kedvenc technikusát – Gagát. Ha jól számoltam, az est folyamán hat alkalommal mentette meg a mikrofont kis hősünk a végzetétől. A színpad felügyelője – akárcsak Jimmy – Jászberény szülötte. Már egy előző beszámolómban olvashattatok róla a Magor vonatkozásában.

Kiderítettük, hogy a Balul sül el táncos lábai éveken keresztül művelték ezt a szakmát és Kowát is megtanították már egy-két lépésre. Ám ezúttal nem a jól megszokott szponzor póló-rövidnaci összeállításban táncolta el mindenki Gagája a számát. De nem ám! Tetőtől talpig magyar népviseletben! Ez Kowát persze most sem akadályozta meg abban, hogy jó szokásához híven a hátán vigye le a színpadról.

Pörög az élet a színpadon. Újabb vendég érkezik Barabás Lőrinc személyében (Irie Maffia, Barabás Lőrinc Eklektric). A Budapest éjjel trombita hangjait tőle hallhattuk, de alig, hogy leér a deszkáról, máris érkezik Pepe és Bull, akik hősünk tetoválásain kívül a Nincs jobb-ban történt közreműködésükkel is kivívták tiszteletünket.

Kowa hangja egyre fogy és a Debrecenben feldobott labda még közel sem ért földet. Így a közönség lelkes és megértő segítsége után Big Daddy Laca még visszatért Forradalmat csinálni, majd énekesünk mintegy választási lehetőséget nyújtott nekünk, és közösen eldöntöttük, melyik számot szeretnénk énekelni mind együtt - zárásként.
 
A Vega egyetlen feldolgozására esett a választás, így torkunk szakadtából elüvöltöttük a Scooby Snacks fülbemászó sorait. Mikor már azt hittük kész, vége, ennyi volt, a nézőtér még ’visszakínozta’ a bandát a helyére, mert hát mi nem megyünk haza Októberben leverten a Keleti nélkül!
 
Hiába Kowalsky-ék betegen is teleraktak egy Petőfi Csarnokot és legalább mi is megmutathattuk, hogy tudjuk a szövegeket, tudunk énekelni, mert nekünk ez ugyanúgy szívből jön.

Na meg azt is tudjuk, hogy Kowalsky meg a Vega a Barátunk. És a barátok a rossz pillanatokban is barátok. Ugye mi sem gondoltuk komolyan, hogy csak akkor vagyunk egyenrangúak, ha nekünk áll módunkban felemelkedni? Ha Kowa ereszkedik lentebb, nekünk ugyanúgy kell hozzáállnunk: barátként és nyújtani azt a bizonyos segítőt, amibe mi már évek óta kapaszkodhatunk jóvoltukból. Tőlünk több megértést, Kowáéknak jobbulást, mindenkinek kitartást és ne feledjétek: a Vianban találkozunk!

-gavzsof-

[2008.10.30.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nghost 2008.10.31. 14:42 • [1]
pro: szép munka! tömör, velős, lényegre szorítkozó. kár, hogy lemaradtam a mókáról. :)
kontra: már-már kíváncsivá tett, mikor mennek mennybe.

szumma: aki még nem volt Kowa meg a Vega koncerten, villámgyorsan meneteljen a legközelebbi helyszín jegyirodáihoz!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még