2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

14 nagy retro sláger, amelyeket még ma is milliók imádnak

Úgy tűnik, ezeket nem lehet megunni.

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2010.03.24.
Utolsó hozzászólás: 2010.04.19.
Hozzászólások: [12.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

toromon 2010.04.19. 12:17 • [12]
Szia Imi!
Igen, azt én is akartam írni, hogy ők nem alapító tagok az Illés-ben. :) Ezzel magyarázható a fesztiválos felvételen a kiemelés. Meg azzal, hogy ott tényleg a szerzőket is bemondták, (ha tag, ha nem) meg az előadót.
imi60 2010.04.16. 13:35 • [11]
Szia Toromon !
Nincs itt semmi féle kakukktojás. a táncdal fesztiválok sokáig szerzőkben és eőadókban gondolkodtak nem EGYÜTTES-ekben, mégha az együttes már létezett és a saját dalát adta is elő.
Azt se felejtsd el, hogy Szörényi , Bródy már mint az Illés együttes tagjaiként kezdték el a számokat csinálni. Még a korai instrumentális számokat is. Ők már egy létező együttesbe mentek ahol az Illés Lajos volt az együttes névadója.
toromon 2010.04.16. 11:04 • [10]
Szia!
Itt vagyok. Igen, Dés egyértelmű, hogy szerző. Pont azért jó, ha az énekest írják, mert így egyértelmű a dal. A cím megadja a szerzőt, aztán a legnépszerűbb változatot az énekes. Koltaira még emlékszem, de hogy Malek is énekelte? :)
Na itt a Szörényi-Bródy a kakukktojás szerintem. Elég sok dalnál szerepel a nevük szerzőként. :)
Bizony. A Napoleon Boulevard ezt a dalt jelöli:
http://www.youtube.com/watch?v=-RIEqVfah2Q
imi60 2010.04.15. 00:04 • [9]
3.rész
Elég érdekes a Napoleon Boulevard szám. 1988-ban jelent meg a Júlia nem akar a földön járni című lp.Ezzel a nótával is kezdődik.Sajna pont ez az lp nincs meg nekem . Viszont van egy Legendák No.10 cd amit 1996-ban adtak ki. Ezen úgy szerepel LJÚLIA NEM AKAR A FÖLDÖN JÁRNI (1987) Vincze Lilla, kiki -ének Napoleon Boulevard együttes. Ezek szerint az LP-re másik felvétel került ? Kiki nélkül ? Akkor kétféle verzió létezik. Viszont az LP-ből állítólag több mint 200000-et adtak el annó, tehát azt ismerik többen :).
imi60 2010.04.14. 23:48 • [8]
2.rész
A régi Qualiton kiadású kislemezeknél gyakran előfordult , hogy kiemelték az együttes énekesét . Ez főleg az Illés kislemezekre volt jellemző.Előfordult a Hungáriánál is és az Atlasznál is (Demjén F.) . Az Omegánál azonban csak egy angol nyelvű kislemeznél . Amikor már nem Qualiton adta ki akkor már mindig együttes néven lett megnevezve. példák
Sunny (Hebb((angol nyelvű) Benkő László (ének) Omega együttes Sp348-a oldal fogy ár 20 ft. évszámot az okos szerkesztő már nem írogatott ezekre a Qualitonokra !! Inkább ne akard megtudni , hogy énekel Benkő Laci :) ------Nem érti más csak én (Szörényi L.-Bródy J.) Szörényi Levente-Szörényi Szabolcs (ének) Illés zenekar SP455 -b
ebből adódik az olyan megnevezés mint itt a Még fáj minden csók-Szörényi L.
Bizti ő fiatalabb azért nem tudta hogy is volt ez :)
imi60 2010.04.14. 23:37 • [7]
Szia!
Akkor kezdem. Sose halunk meg Koltai Róbert filmje mini cd1993 zeneszerző:Dés László dalszövegek:Bereményi Géza 5 szám van rajta 1.Nagy utazás 2.Már semmi se baj 3.Filmzene 4.Rocky 5.Nagy utazás az első számnál Presser Gábor az ének a másodiknál Koltai Róbert az ötödiknél Malek Andrea a többi instrumentális, a producer és a hangszerelő is Dés László
akkor mindenki eldöntheti , hogy ez Presser szám vagy Dés :)
ja a mini cd az kb 8 cm. átmérőjű cd
toromon 2010.04.14. 20:31 • [6]
Szia Imi!
Ha már ketten írogatun, az már jó szórakozás nekem. A lemez megjelenésekkel nem nagyon tudok vitatkozni. A Napóleon Boulevárd csak azért érdekes, mert egy feldolgozás Kikivel az egész más. Tehát, ha azt kedveli valaki, az eredetit nem biztosan. Azon is már sok vitát hallottam, hogy milyen számot ki szerzett, de az tuti, hogy ki adja elő. (Mármint régen az volt.) Ugye nem mindig ugyanaz védte le, jelentette meg és találta ki.
imi60 2010.04.14. 16:28 • [5]
Szia Toromon !
Ketten itt elszórakozunk egymással :).
Szóval nálam mindig az első megjelenés számít. Ez a felvétel a 3. Napóleon Boulevárd lp címadó első száma. volt.Azt hogy a klipet mikor és kivel készítették az már más dolog. Az sem biztos , hogy '88-as a klip. De mint mondtam zenénél nem a klipp megjelenés számít !!! Ugye régebben az lp volt , így ez a mérvadó.
Ugyanígy a Még fáj minden csók című számot is a magyar tinédzsrek lislemezről hallgatták meg több ezerszer. Nem volt kívánságműsor !66 ban , hogy ott kéregessék. Na meg igen kis számban volt szalagos magnó is. Kazi csak úgy 1975 tájékon kezdett beszivárogni. (MK21 stb.) Hú de csodáltuk a gimiben :). Még a beat korszak beindulásakor nagyon sokszor a nem hozzáértő konferanszé kiemelte az együttesből a szólóénekest, nem helyesen.Erre a hülyeségre újabban a "hozzáértő" zene tudorok újra rákaptak. (pl. Török Ádám és a Mini. Logikátlan mert a Mini tagja Török Ádám ) Szörényi abban az időszakban az ILLÉS zenekar teljes körű tagja volt. Jóval később jelent meg Szörényi néven lemeze. (Utazás címen). Mint ahogy a Lilla is később szólóban nyomta/nyomja.
toromon 2010.04.14. 15:38 • [4]
Tisztelt Imi60!
Igaz, hogy az ILLÉS koncerteken is szerepelt a 6. dal, de az első felvétel (és így a döntő) tudtommal ez:
http://www.youtube.com/watch?v=XRwMfLmuSVw

A 12. dalnak pedig két változata készült, az egyik a következő:
http://www.youtube.com/watch?v=eWa7ADZgSQo
Melyben nem található német szöveg.
Désnek pedig csak egy instrumentális változatát látom az ő neve alatt futni. Szóval érdekes ez a szerző, előadó és melyiket tüntessük fel.
imi60 2010.04.14. 12:47 • [3]
Annyira imádnak , hogy hozzá sem szólnak :). Úgy tűnik mégis megunták :) .
lap teteje
További oldalak 1 2 »»
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még