2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Rómeó Vérzik
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Végre nagykoncerten is eljátszhatja friss albuma dalait a Rómeó Vérzik 
"Az ünneplést nem hagyjuk annyiban!” - Rómeó Vérzik villáminterjú
Itt a Rómeó Vérzik történetének legütősebb albuma!
Rómeó Vérzik: "Ilyen tiszta fejjel még sosem forgattunk klipet!"
Székesfehérvár felkészül: jön a Rómeó Vérzik!
     
 
Rómeó Vérzik
Megalakulás: 1995.
Web: http://www.romeoverzik.sk
 
     

Rómeó Vérzik

Kovács László (KOVA, Koppány bátyja) 1995 nyarán Egerben, egy kétszobás lakásban valamikor az éjjeli órákban papírra veti a Rómeó Vérzik című dal szövegét, melyet egy amerikai film ihletett. És innen indul a történet.

Kova 1995 szeptemberében már Koppánynak is megmutatja a szöveget, melyre perceken belül megszületik a dallam és pár nap múlva Kova és Koppány már a somorjai VMK bábtermében egy helyi dobossal (Pepó) próbálja gatyába rázni az első dalt. Pár nap múlva viszont már Sancho püföli a bőröket. Szinte napok alatt születnek meg az első rómeó dalok, mint a Haláltánc, Placc, vagy a Gyere baby.

Az első koncert 1995. december 22-én a somorjai Piton bárban volt a Konflikt és a Fucktorial (Püke és Sancho korábbi bandája) társaságában. 1996 februárjától csatlakozik a zenekarhoz Püke, mint gitáros, aki addig a helyi Fucktorial zenekarban volt a frontember.Így a zenekar akkori felállása a következőképpen alakult: Koppány-ének, basszusgitár, Püke-szólógitár, Kova-gitár és Sancho -dobok.

1996 tavaszától Gibbó a zenekar menedzsere. Neki és Barak Pista felvidéki koncertszervezőnek köszönhetően olyan zenekarok előtt sikerült debütálni, mint pl.:Tankcsapda, Sing-Sing, Beatrice, Sziámi, Fahrenheit és még sokan mások. Megjelenik az első demó "Fest majd egy embert" címmel. 1996-1998-ig folyamatos a próbálás, a koncertezés.

1998-ben jelenik meg a második demókazetta "Íme az ember" címmel. Ezzel a kazettával ismerte meg igazán az együttest a felvidéki közönség. Rendszeres vendégei a Nádszegi Nenei Napoknak és a kamocsai KLIKK Fesztiválnak. 1998-ban még a második demó felvételei előtt kiválik az együttesből Kova, aki Németországba költözik és kb. ebben az évben válnak meg a menedzserüktől is. Így hárman maradtak, Koppány átvette a banda ügyintézését. Rendszeresen és egyre többet koncerteznek nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon sőt Csehországban is.

1999-ben jelenik meg a "Kettőre indulunk" című legelső igazi lemezük, mely már magyarországi terjesztést is kap. Ebben az évben 16 állomásos turnén vesznek részt a Neck Sprain vendégeként. 2000-től minden évben rendszeresen van Rómeó Vérzik Tábor, az első két évben Kamocsán, majd a zenekar a tábort átköltözteti Somorjára. 2004-ben a táborban 1680 fiú és lány, apa és fia, anya és lánya érezte jól magát. A kilenc alkalommal megrendezett tábort minden évben átlagosan 900-1200 rajongó látogatta!

2002 január 22-én jelent meg az "Életöröm" című album. 2002 áprilisában beszáll a képbe Csiba Ricsi, mint szólógitáros, így a trióból négyesfogat válik ismét. 2002 őszén a Pokolgép társaságában turnéznak, akikkel azóta is szoros a barátság. 2002-ben és 2003-ban a zenekar ha lehet mégtöbbet koncertezik és igyekszik jobban nyitni az anyaország felé. Rengeteg koncert és fesztiválon való szereplés lassan meghozza a gyümölcsét, bárhová mennek mindenhol ismerik őket.

2004 áprilisában ismét stúdióban a négyesfogat, hogy rögzítse legújabb 11 dalból álló uj albumát. 29 nap alatt készül el az "Engedd Belém!" címet viselő CD. A terjesztés, mind Magyarországon /Edge Records/, mind Szlovákiában /Focus Music/ a lehető legprofibb szintre emelkedett, így mindenhol hozzájuthatnak a rajongók a zenekar lemezeihez. 2004 augusztusában a rómeó vérzik táborban tartja a zenekar az Engedd Belém lemezbemutatóját, melyet 3 kamerával rögzít egy baráti videósstáb (Focus).

2005-ben megjelenik a zenekar első DVD-je 10 év Rock N Roll címmel, mely az Engedd belém lemezbemutató koncertjét, riportokat és interjúkat , valamint a zenekar addigi klippjeit tartalmazza. A MAHASZ slágerlistáján 5 héten keresztül a 3. helyen tartózkodott a DVD. 2005-2007-ig a zenekar egyfolytában koncertezik Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban egyaránt. Magyarországon önálló turnékat szerveznek, Győrtől egészen Debrecenig.

2007-ben jelenik meg a zenekar legújabb albuma a Rock N Roll az élet! 2008-ban megjelenik az Egybetépve című dupla CD, mely az első két demó és a Kettőre indulunk újrakiadása. 2008-ban a 9. Rómeó Vérzik Tábor után a zenekar tagjai úgy döntenek egy ideig pihentetik a tábort.
2008-2009 - országos turnék Magyarországon. A zenekar egy év alatt 3 alkalommal lép fel az Egyesült Királyságban, Londonban, a kinti magyarok meghívására.

2010 márciusában a zenekar 3 tagja (Koppány, Sancho és Ríkó) úgy döntenek, hogy Pükének távoznia kell a zenekarból. Az évek alatt felgyülemlett dolgok és problémák vezettek ehhez a döntéshez. 2010 áprilisába még csak kisegítő gitárosként, májustól viszont teljes tagként vesz részt a zenekari munkában Ermi (ex Dust n Bones, Jolly Roger).

[2010.10.26.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még