15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. január 15. | péntek | Lóránt, Loránd nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nagy Feró titokban készül valamire
MagyaRock az Arénában
Billentyűsök éjszakája a Sportarénában
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - interjú Papp Gyulával
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Tátrai Tiborral
Ez a Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Szűcs Antal Gáborral
"Az elszenvedett baleseteim miatt lettem médiasztár..." - Interjú Csiga Sándorral
Harminc éve nagyot robbant a Dinamit
Ez volt a sláger egykor 27. - 1985-ben milliók hallgatták a dalt
Tátrai Tibor két zenekarral is fellép a Stargardenen
Kapcsolódó Kiadványok
Skorpió: Skorpió '80
Kapcsolatok
Skorpió
Legnépszerűbb csengőhangok
Frenreisz Károly
Szűcs Antal Gábor
Tátrai Tibor
Németh Gábor
Pálvölgyi Géza

Orgia Győrben: gitárokkal, Skorpióval

A Bornapok keretén belül Győr ismét kitesz magért, s zenei csemegékkel csábítja a közönséget a Dunakapu térre. Elsőként a legendás Skorpió rázta fel a környéket.

Az eseményt nagy hírverés előzte meg, s mivel a sorban ez már a III. Győri Bornapok, egyre szélesebb körben lesz ismert, így az érdeklődők száma is évről-évre nő. Fogynak a borjegyek, és pörögnek a koncertek. A nap fő dobása a Frenreisz Károly nevével fémjelzett Skorpió zenekar koncertje volt, amelyre este 8-kor került sor.

A zenészek pedig az első perctől hozták a hangzást, ami miatt annyian a zászlójuk alá álltak egykor. Szevasz haver, Vezess át az éjszakán, Rongylábkirály, A vén koldus. Mind-mind olyan dalok, amelyeket teli torokból fújt a közönség, ami nem a helyi egyetemistákból került ki... Ők maradtak a bevált szórakozóhelyeiken, amelyekből kirobbanthatatlanok. A középkorúak viszont egymásra találtak, s az alkalmi kórus nagyszerűen üzemelt.

Szevasz Karesz!

Nem egyszer hasított végig a Frenreisznek címzett felkiáltás, egyértelműsítve, hogy a zenekar legnagyobb sztárja ő. Ám az a figyelem, amely Szűcs Antal Gábor gitárjátékát kísérte szemmel látható volt: mindenki tapadt a kivetítőre. Amikor pedig kiegészült a zenekar Tátrai Tiborral, mintha az egész még egészebbé vált volna. A két szólógitáros olyan muzsikát mutatott be, amely elvarázsolta a közönséget. Orgia volt ez a javából, élvezet a legmagasabb minőségben. A kezek simogatták a hangszereket, s a húrok feleltek a kényeztetésre…

A Dédapám és az Azt beszéli már az egész város váltotta ki a legnagyobb ovációt. S hogy Karesz imígyen dalolt: „Győrött megcsodáljuk a sok gyönyörű lányt” külön kedvesség volt a zenekar részéről.

Németh Gábor dobszólója olyannyira hatásos volt, hogy egy „cseppnyit” kapatos huszonéves olyan extázisba esett, mintha a hálózati áramra kapcsolták volna, vagy minimum három élő pontyot rejtettek volna el a nadrágjában. Komikus jelenet volt, egyesek nevettek, míg mások szörnyülködtek, hogy „Ezek a mai fiatalok”…

A billentyűk mögött Pálvölgyi Géza sem maradt észrevétlen, a gitárok orgiája közben csak tovább fokozta az élvezetet és a zenei egységet.

Gyeeeerteeeek kiiiiiiii!

Panaszra nem volt ok. Csupán az időtartam... Egy órán keresztül nyomták a „rákanrollt”, és a közönségnek érezhetően és hallhatóan kevés volt. Még akkor is, ha a „vissza” után újra elnyomták az Azt beszéli már az egész várost. A rövidség miatt némelyek zúgolódtak, ám vigasztalta őket az a tény, hogy a Széchenyi téren várja őket a borházak sokasága.

- Soleil -

[2010.08.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD CHEMICAL SOLUTION FOR CLEANING BLACK szolgáltatás [2020.12.16.] apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még