2024. június 13. | csütörtök | Antal, Anett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy jó swing lemez Majsaitól
Majsai januárban is nyomja a swinget
Zsúfolt a nyár, de ez így is van rendjén - villáminterjú Majsai Gáborral
Szükség van a playbackre? - válaszol SzandiErdőhegyi Brigi, Csipa, Majsai Gábor és Lányi Lala
Majsai Gábor: "Megtiszteltetés a Tom Jones jelző..."
Majsai Gábor hamarosan újra swingel!
Itt a friss, ropogós, pörgős Majsai klip
Kapcsolódó Kiadványok
Majsai Gábor: Swing és a boogie
Kapcsolatok
Majsai Gábor

Itt van Majsai Gábor újdonsága! Megérkezett a Swing és a boogie

Majsai Gábor új lemeze már a boltokban. A lemez megjelenése kapcsán beszélgettünk a művésszel.

- Mitől lesz új a lemez?
- Egy kicsit új egy kicsit régi... Maradok a régi stílusomnál, a swingnél, de belekevertem a boogie-t, valamint ezen az új lemezen lesz három bossa nova is. Különlegessége még, hogy míg a legutóbbi lemezemen, a Swing, swing, swingen [ami mellesleg aranylemez lett – SO] egy saját szám volt, a többi pedig külföldi, a 30-as, 40-es évek szerzeményei magyar szöveggel, itt most fordított az arány: kettő dal van külföldi szerzőtől, a többi pedig saját szám. Ezeket jómagam, illetve a gitárosunk, Pálinkás Gergő vagy Ember Péter, hangszerelőnk és trombitásunk írta. Toldi Tamás és Heilig Gábor a szövegírónk, ugyanúgy, mint a legutóbbi lemezen. Így egy kicsit populárisabb lett mint a múltkori, de a hangzás megmaradt. A lemez címe: Swing és a boogie, és sokkal táncolhatóbb zenék kerültek rá.

- Mennyire modernizált ez a zene? Vagy inkább korhű?
- Érdekes kérdés. Magyar szerzőkkel dolgoztunk, akik a 20. század első felében még nem is éltek – meg persze én sem, pedig már elég öreg vagyok –, ezáltal teljesen más lett a számok összhatása. Nyilvánvalóan frissebb és érdekesebb dalok születtek, mert keveredik bennük a swing és a boogie műfaja a bossa novával. A hangzás retro feelingje néhol teljesen modern megszólalással párosul. Sok benne a fúvós, mint rendesen, és természetesen minden élő zene: a bőgő, a gitár, a dob, a pozanok... a csettintéstől a csörgődobig minden.

- Erre a lemezre készültek a dalok, vagy már kipróbált, játszott szerzeményeket  válogattál?
- Kimondottan a lemezre készültek a dalok, egyetlen számot sem játszottunk még koncerten.

- Akkor viszont mikor lesz lemezbemutató koncert?
- Hát... vannak helyszínek és időpontok szervezés alatt, remélem valamelyik meg is valósul. De ez megint elsősorban pénzügyi kérdés. Szegény ember vízzel főz, és néha azért belefáradok a szervezésbe. Amikor meghívnak, az sokkal egyszerűbb: az ember legjobb tudása szerint eljátssza a műsort. Amikor azonban saját magamnak kell szervezni egy saját estet...

- A közönség úgyis ki fogja követelni...
- Remélem  :)....

- Szponzorok?
- Mivel három éve jött ki a legutolsó lemezem, épp itt volt az ideje egy újnak. Sajnos ehhez nem találtunk szponzort, leginkább baráti segítséggel jött össze. Ebből a szempontból egyfajta előrefutás. Ha az ember egy ideig nem csinál semmit, akkor nem is történik semmi. Ülök a babérjaimon, fellépésekre járok, de emellett vannak még bennem tartalékok... Bízom benne, hogy a most megjelenő lemez kapcsán a közönségem értékelni fogja ezt.

- Hogy sikerültek a lemez munkálatai?
- Vagy hússzor kevertük újra a dalokat. Eddig akármelyik lemezemet készítettem, úgy voltam vele, hogy a keverést egyszerűen nem lehet befejezni, legfeljebb abba lehet hagyni. Az ember mindig elégedetlen, mert az van benne, hogy hol a bőgő kevés egy kicsit, hol a gitár túl sok, most nem hallom a fuvolát, vagy az első trombita nem szól úgy, ahogy szeretném... Mindig lehet finomítani rajta. Most úgy érzem, hogy tökéletes lett, mert meghallgattam másnap is, és még mindig tetszett. Igazság szerint eddig még mindenkinek tetszett, akinek megmutattam. A lemezt Balassagyarmaton vettük fel, nehogy közel legyen, de hát ott van Ember Péter stúdiója, aki az egészet hangszerelte. Egy héten négyszer oda-vissza, közben nyomda, lemezborító, szóval fárasztó volt, de megérte.

- Mikorra lesz kinn a lemez?
- November 15-ére tervezzük a megjelenést – persze ha Isten, a lemezgyár és a nyomda is úgy akarja. Az Alexandra fogja terjeszteni, meg persze on-line is rendelhető lesz.

- Sok sikert a lemezhez!

– SirOesh –

[2010.11.15.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Hefele 2010.11.23. 09:45 • [5]
Ebben az ínséges időben lemezt kiadni nagy bátorságra vall. Csak annak lehet sikeres, aki ilyen zenei ízléssel és tehetséggel megáldott, mint Majsai művész úr. Bárki megveheti látatlanba is, nem fog csalódni, mint ahogy még egyetlen lemezében sem csalódtam. Szép ajándék lesz karácsonyra az egész családnak és a barátoknak is. A mögöttes értéke, hogy jó a stáb, szintén garancia. Már nagyon várom, hogy a boltokba kerüljön!
Marie Mordent 2010.11.23. 09:34 • [4]
Már én is várom az új lemezt. A régebbiek is mind megvannak, mert nagyon szeretem azt a zenei stílust, amiben énekel.
Amúgy is szeretem a pasit, mert olyan természetes, jó ízlésű. A honlapján már lecsekkoltam egy-két számot, mármint részleteket a számokból, biztosan megveszem a lemezt, ráadásul remek karácsonyi ajándék a barátnőimnek is.:-)
garbaisz 2010.11.22. 20:21 • [3]
Tisztelt Majsai művész Úr!
Nagyon régóta vártam az új beharangozott CD-t.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több élő koncertjén volt alkalmam meghallgatni egy-két számot
az új lemezéből. Őszintén GRATULÁLOK csupa nagybetűvel, mert nagyon nagyon tetszenek az általam hallott számok.
Biztos vagyok benne, hogy nagy siker lesz a korong.
Igényes munka, jó szövegek, kiváló zenészek.
Csak ismételni tudom magamat GRATULÁLOK!
Tisztelettel: Garbaisz Péter
schmidthoffer 2010.11.22. 13:15 • [2]
Én már meg is próbáltam beszerezni, de egyelőre nem találtam az Alexandrában. Mikortól keressem? Nálam nem régibb rajongó az előttem szóló, mert vagy 20 éve követem nyomon a munkásságát. Eddig még én sem csalódtam. Gondolom most sem fogok. A terjesztés zökkenői az magyar jelenség, így türelemmel kivárom, amíg lehet kapni.. Gratulálok a szombat esti tévészerepléshez. Nagyon kellemes és értelmes beszélgetés volt (még ha mindenki a lottószámokat várta is :-)))
rekan 2010.11.16. 18:04 • [1]
Majsa Gábor régi rajongójaként sok szeretettel gratulálok az új lemezhez. Természetesen még nem hallottam, de biztos vagyok benne, hogy NAGYON jó lett. Be fogom szerezni. És a magam részéről a lemezbemutató mellett voksolok. Én elmennék mindenképp! Üdvözlettel: Réka

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még