2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meglepő történetek hazai rocktörténelemből 2. - azok a virágos '70-es évek
Nagy megtiszteltetés érte Nagy Ferót a Volt Fesztiválon
Sár és hőség, avagy két nap a Volton - képekben
Zene a Rasszizmus Ellen: A Republic mégsem lép fel
Egy Ifipark emlékére - Huszonöt éve zárt be a Budai Ifjúsági Park
"Öregesen, ahogy jólesik…” - Beszámoló a Zöld, a Bíbor Band koncertről
Változások a zenekarban: a P.Mobil élt, él és élni fog!
Csak néztünk! Így nézett ki Nagy Feró 1977-ben!
Exkluzív: további hírek a P. Mobilról
Már nem kell sokat várni - Karácsony előtt az Arénában lép fel a húszéves Tátrai Band
Képgalériák
Rock TV – P.Mobil – Beatrice sajtótájékoztató
Kapcsolódó Kiadványok
Beatrice: A Beatrice legjobb dalai
Beatrice: Ki viszi át?
P. Mobil (Perpetuum Mobile): Mobileum
Kapcsolatok
RNR Média Kft. (rnrmédia)
Beatrice
Nagy Feró
P. Mobil (Perpetuum Mobile)
Rockinform

Többszörös meglepetés a magyar rock kedvelőinek

Rock TV - P.Mobil - Beatrice. Két patinás rockzenekar és egy internetes médium. Ami összekötő kapocs a három fogalom között, nem más, mint maga a Rock. 2009 karácsonyára szinte kiadványesővel látja el közönségét a Beatrice és a P.Mobil, amihez nem kis mértékben járult hozzá Magyarország első számú Rock Televíziója.

A Rock TV és a Beatrice

Hiányt pótló kezdeményezés Bölcskey Mihály és csapata részéről a mai zűrzavaros, szövevényes érdekérvényesítésű és értékrendű médiavilágban egy rockzenei kötődésű televízió működtetése. Egyfajta kultúrmissziónak is felfogató törekvésük - három esztendei megfeszített munkával a hátuk mögött - immár megvalósulni látszik.
 
Terveik szerint 2009. karácsonyára beizzítják a motorokat, és starthoz áll a szerkesztett internetes televízióadás. S, ha minden jól megy, jövőre megpályázzák a kábel-, ill.a földi sugárzású televíziós csatornákat. A kemény műfaj televíziója addig is a világhálón elérhető adásban hinti a rock igéjét, ahol a videoklipek mellett megjelennek immár teljes koncertfelvételek is - az AC/DC-től egészen a ZZ Topig.

Természetesen a hazai előadók, zenekarok sem süllyednek vissza az egykori „Fekete bárányok” kategóriájába, hiszen a Rock TV stábja, szinte minden jelentősebb rock-megmozdulást rögzített az elmúlt két évben. Többek között a Petőfi Csarnokban, 2008. októberében megtartott 30 éves Beatrice jubileumi bulin is az első magyar Rock Televízió kamerái dolgoztak.

Az ott megörökített koncertfelvétel immár hozzáférhető, DVD formájában. A Ricse jelenlegi legénységén kívül számos egykori zenekari tag közreműködésével idézték fel az elmúlt három évtized kultikus dalait.

Nagy Feró elmondása szerint a koncert akkori hangulatának hűséges visszaadása okán, az utómunkáknál nem sok korrekciót végeztek. A huszonegy Beatrice örökzöld között olyan nóták is megszólalnak, mint a Lángosképű állat a babám, vagy a kihagyhatatlan Pancsoló kislány, Nyolc óra munka, és Boldog szép napok. Lugosi László gitáros, Zsoldos Tamás és Zselenc László basszusgitáros mellett a Simon ikrek teszik teljessé a Beatrice harminc éves életművét.

Az RNR Média és a P.Mobil

Az RNR (ami nem más, mint Rock and Roll) Média 2008 decembere óta vállalta föl a lassan húsz éves korba lépő Rockinform Magazin kiadását. A hónapról-hónapra megjelenő ún. sorozat- lapszámhoz minden alkalommal CD melléklet párosul, amelyen vagy egy adott formáció/előadó zeneanyaga, vagy válogatásképpen, több előadó egy-egy dalából összeálló kiadvány található.

Az évi tíz sorozat- lapszám mellett, három alkalommal a RockinforM Special is napvilágot lát, amely tematikusan egy bizonyos zenekarral/előadóval foglalkozik. Az indító, negyvenötödik születésnapját is elhagyó Omega után három hónappal, a negyedik ikszet jegyző P.Mobilé lett a Special terep.

A mellékletként hozzácsomagolt Örökmozgó lettem…1-2 címmel elkészített életmű DVD darabonként kétszer kétórás anyagával, benne két olyan jelentős koncerttel, mint a Fradi pálya, illetve a Népstadion, a jelek szerint számos rajongó kívánságát elégítette ki. Az eladott példányszámok tükrében az Örökmozgó lettem dupla DVD egy hónap leforgása alatt aranylemez lett. Akárcsak az előtte megjelenő, vadonatúj dalokat magában foglaló Mobileum CD, a 165. szám mellékleteként.

A P.Mobil jelene…

A rekordokat döntögető eladási adatok, valamint az a tény, hogy „a P.Mobillal kapcsolatos kiadványok szakmai, erkölcsi és üzleti szempontból is sikeresnek tekinthetők, a Kiadó és a Zenekar a további együttműködés mellett döntött.”. Tehát 2009 karácsonyától elindul a „Nagy P.” sorozat, melynek keretében négy CD (Mobileum + ; Az első nagylemez – 1978; Honfoglalás; Kutyából szalonna), valamint hat DVD (Örökmozgó lettem…1, 2; Fekete bárányok; Magyar fal; 4 rocktenor; Mobileum) nyitja a sort.

A Mobileum DVD a zenekar negyven éves jubileumát örökíti meg (ez is a Rock TV felvétele) a Bozsik stadionban játszott koncerttel, a többi valamikor, valamilyen formában már napvilágot látott. Az újra forgalomba hozott hang-, ill. képhordozók mindegyike, az eredetihez képest minőségileg felújítva, bónusz felvételekkel gazdagítva kerül a vásárlókhoz. A szabványos CD, ill. DVD tokban megjelenő P.Mobil anyagok egységesen 990.-Ft-os árban, december 7-től lesznek kaphatók a nagy bevásárlóközpontokban. 

… és jövője

Az RNR Média, valamint a P.Mobil közös elképzelése szerint 2010 húsvétjára, majd karácsonyára, két hullámban teszik a vásárlók számára is hozzáférhetővé az eddig polcokon lévő, kiadatlan P.Mobil anyagokat. A negyven éves zenekar múltját feldolgozó hang- és képanyag tehát jövő karácsonyra válik teljessé, megkoronázva az új összetételű P.Mobil vadonatúj kiadványával.

- Hegedűs István, fotók: Dávid Zsolt -

[2009.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még