2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » MaZeSzak-hoz

Szandi

Énekesnő

Vissza a MaZeSzak-hoz »»»

Témaindítás: 2005.06.20.
Utolsó hozzászólás: 2009.11.01.
Hozzászólások: [66.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

2005.08.30. 11:03 • [16]
(kimoderált hozzászólás)
2005.07.27. 14:15 • [15]
(kimoderált hozzászólás)
2005.07.11. 09:44 • [14]
(kimoderált hozzászólás)
2005.07.08. 09:47 • [13]
(kimoderált hozzászólás)
2005.07.08. 09:42 • [12]
Szombaton (július 9-én) az MTV-n 21:05-kor a Százhalombattai "Party túra" (MTV ROADSHOW) c. műsor összefoglalójában látható lesz Szandi.
2005.07.07. 09:35 • [11]
(kimoderált hozzászólás)
Katus 2005.07.05. 13:39 • [10]
Egy kis ízelítő abból, hogy nekem mit jelent Szandi új albuma.

Egy lemez tele szerelemmel

Kíváncsiság… Tipikus emberi tulajdonság. Aki azt állítja, hogy soha nem kíváncsi semmire, akkor az vagy nem él boldogan, vagy lódít.
Bennem is nagy volt a kíváncsiság az elmúlt időszakban: érdekelt, hogy milyen lesz Szandi új lemeze. Kicsit kételkedtem, hogy tud-e majd még újat mondani nekem, hiszen annyi mindent kaptam már Tőle egy – egy cd-t hallgatva. Azt hittem, nem tud meglepetést okozni, nem tud olyan erővel hatni rám, mint ahogy azt tette a „Dúdold a szív dallamát”, a „Minden percem a szerelemé” vagy az „Egyszer az életben” albumnál…
„Tévedni emberi dolog”, így szól az elhíresült közhely… Na de ekkorát tévedni, mint én tettem lehet – e??? Igen, lehet! Hatalmasat tévedtem!!!!!
A borítót a kezembe fogva az az érzés villant belém: a „Kicsi lány” végleg eltűnt. A fiatal hölgy akit látok: „beérett”. Furán hathatnak ezek a mondatok az én billentyűzetemből, hiszen nyáron leszek húsz éves, de már ezek a fotók is sugározzák: akit ábrázol, az határtalanul boldog és megtalálta azt, amit nagyon sokan egy egész életen át keresnek. Tanulok fotózást, higgyetek nekem: ilyen fotót csak arról a személyről lehet készíteni, aki valójában boldog és kiegyensúlyozott. Külön öröm minden egyes olyan kép, ahol a jegygyűrű is látszik: a nyilvánosan felvállalt összetartozás jelképe és az összhangé. Mindig jó érzéssel tölt el, ha valakin látom ezt a jelet, mert azt sugározza: a példa előttem van: meg kell találni a társam, mert valahol a Földön él egy ember, akit nekem rendelt a Jó Isten.
De hallgassuk meg akkor a lemezt:
Az első dalt már ismertem a fellépésekről. De most, hogy jobban oda tudtam figyelni a szövegre, jött a második meglepetés a borító után: valós érzelmek, valós vágyak hangzanak fel benne. Ráadásul a dal refrénje egy felhívás, ami minden ember számára példaértékű lehet: „Tárd ki a szíved”. Igen ezt kellene tennünk: nyitott szívvel járnunk! Akár szerelemről, akár barátságról van szó. Próbáltatok már egész nap mosolyogni? Én igen. Fárasztó, higgyétek el… De nem maga a mosolygás és a jókedv ténye, hanem az, ahogyan az emberek reagálnak rá: van aki megbámul, van aki morog valamit, van aki elküld „nyaralni” De: Van aki partner benne: visszamosolyog! Milyen jó érzés is az, ha két vidám, kacagó szempár összevillan egy-egy pillanatra. Ne gondoljatok nagy dolgokra: egy pénztárnál, a péknél, a postán, mindenhol lehet „kitárt szívvel” közlekedni. Nekünk is könnyebb lesz, ha mosolyogunk a világra!
„Szeretni néha semmiért” A cím nem tetszett. Túl személyesnek, szinte sértőnek éreztem. (tudom, érzékeny vagyok;-) Meghallgattam ezt is: húha! Igen, ez a dal rendesen helyre tett! Megfogalmazta azt, ami a szívemben van. Csodálatos szövege, csodálatos zenéje, Szandi szívet melengető hangja nem engedte, hogy tovább hallgassam a lemezt: újra és újra meg kellett hallgatnom!
De a kíváncsiság ismét tovább hajtott: „Bármerre sodor a szél”: vallomás, igaz – mondás, jövőkép – rajzolás. Minden benne van ebben a dalban! „… az álmodhoz hű legyél”. Mert mi lehet a szerelemnél fontosabb, ha nem az álmok. Mert: „Az álmaink maguktól nem halnak meg, csak ha mi magunk öljük meg őket (Xanadu). Amíg álmok vannak, addig van jövő, és a hit segítségével az álmok megvalósulhatnak.
Kicsit pajkos, kicsit játékos, kicsit altató – dalos, ünnepi: A dallam bevezetése, Szandi kedves hangja, a szöveg segíti elképzelni a következő képet: este van, a gyermekek már kiságyukban, szüleik mellettük. Hirtelen felcsendül ez a dal és altató gyanánt éneklik a szülők. Közben bennük is lepereg az elmúlt idő és minden gyermekkori boldog pillanat, amit szüleikkel ugyanígy töltöttek el. Most pedig már ők dudorásznak a saját gyermekeiknek… Kell ennél több???
Kételkedés, pici szenvedés, kamaszos merengést érzek a következő dalban. Ismét egy kép villan be: magányos lány baktat álmodozva a kihalt utcán, van ideje merengeni… Szíve már valaki másé, de a kételkedés még benne él: a választ nem kapja meg kérdéseire, de érzi: a szavaknál sokszor többet ér a szív szava: „Felel az a szívdobbanás, a hangja oly csodás…”
Komoly, szívbe markoló melódia, amit a gitár tesz még hangsúlyosabbá: egy vallomás, ami a mi kusza állapotok között igazi értéket képvisel.
„Szerelemből voltam őrült” a másik kedvenc dalom: ez is mintha rólam szólna, a ritmusa is a hangulatom jellemzi: lüktető és dinamikus. Egy nem is olyan régi személyes találkozásunkkor Szandi szinte szó szerint ezeket mondta nekem: „… ne haladj mindig a régi ösvényen át, az igazi sokszor az új úton vár rád…” Igen, meg kell találni azokat a dolgokat, amelyek segítenek átlendíteni egy – egy holtponton. Ezek a „dolgok” néha a dalokban vannak elrejtve…
Féltem ettől a daltól, idegen volt a „keleties” hangzás. De a zene, a hang, a szöveg ismét legyőzte a fenntartásaimat. Bár be kell valljam, ez volt az a dal, amit csak sokadik lemezfeltétel után hallgattam végig… Elsőre nagyon távoli volt attól a zenétől, amit eddig megszoktam Szanditól és Csabitól. De megszerettem ezt is, bár kicsit mindig fura fog maradni…
Életfelfogás, vallomás, ki tudja mi minden van „belesűrítve” a „ A mi mozink” című számba. Nem is tennék hozzá semmit, minden magáért beszél benne…
„Valahol mélyen”. Minden ember egy mély kúthoz hasonlít. Veszélyes lemerészkedni a sötét, szűk járatba, de ha szembeszállunk a félelmeinkkel, akkor mesebeli csodás kincseket találhatunk odalenn. Csak bátorság és akarat kell hozzá. Na meg egy jó erős biztosítókötél, amin esetleg visszaérhetünk, ha túl zavaros lenne a víz…-)
A kisgyermek mindig felnőtt szeretne lenni. Én sem voltam ezzel máshogy. De mennyire becsapja magát ezzel minden kis lurkó… De ha felnövünk, akkor is fogékonynak kell maradnunk a mesék iránt… Könnyebb lesz az élet…
„Van aki megvéd”. Ehhez a dalhoz sem kell semmit sem hozzátenni: sötét szoba, merengő szerelmes az ablaknál, ragyogó csillagok az égen. Valahol messze, valahol távol van az az ember, akit neki rendelt a sors, de mégsincs mellette. A szerelmes mégis mosolyog, mert tudja: „Valaki megvéd, ha valami fáj, átölel ha sírni lát…”
Szégyellem magam: kételkedtem abban, hogy Szandi tud újat adni nekem. Talán ezzel a lemezzel adta a legtöbbet, ez a lemez sugározza legjobban a szerelmet, a boldogságot, ami bearanyozza egész életét. Mert azt a szeretetet, amit Ő ad át nekünk nem lehet megjátszani, nem lehet erőltetni. Ezek a dalok boldog és szerelemes szívekből születtek.
Köszönöm Nektek!!!



(Egyéni vélemény volt, belőlem ezeket az érzéseket hozták ki a dalok….)

2005.07.04. 14:15 • [9]
(kimoderált hozzászólás)
szávaigabi 2005.06.27. 12:44 • [8]
Hétvégén Komáromban leszek, átugrom a győrire.
2005.06.27. 12:34 • [7]
Szandi legközelebb július 2-án a következő helyszíneken lép fel:

13.30 óra Győr
18 óra Karancskeszi
21 óra 30 Százhalombatta - MTV Roadshow
lap teteje
További oldalak «« 1 2 3 4 56 7 »»
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még