2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hangfoglalás - I. Magyar Zenei Szemle és Hangszerkiállítás
Hangfoglalás – záróakkord
Viharosra sikeredett a Zene Ünnepe
Három napos zenei ünnep október első hétvégéjén
Többszáz tonnányi, többmilliárd forintos csodák a Hangfoglaláson
Nagyot szólt a Hangfoglalás! - fotókkal
Triplázik a Hangfoglalás: jön az újabb monstre hangszerkiállítás
Szombaton 5 helyszinen foglalják el a hangokat
90 ezren vettek részt az idei Hangfoglaláson
Egy dalért, 1 millió értékű hangszert adnak
Egy milliót nyertek a kaposvári diákok - Megmutatjuk a győztes videót
Nagyszerű hétvégi programok Debrecenben
Sztárfellépővel kezdődik a Vodafone Hangfoglalás
Kapcsolatok
Emiliana Torrini
Kylie Minogue
A38 Hajó
Corvintető (Corvin Áruház 4. emeletén)
Gödör Underground (Gödör Klub)
Budapest Jazz Club (BJC)
Kölcsey Központ, Debrecen
Expresszó Klubmozi és Kávézó (SÉD Mozi), Veszprém
Soerii & Poolek
Muzsikás Együttes
Porteleki László
Porteleki zenekar
Syma Rendezvénycsarnok
Kerekes Band
Ganxsta Zolee és a Kartel
Republic
Anti Fitness Club
Zsédenyi Adrienn (Zséda)
Irigy Hónaljmirigy (IHM)
Pierrot
Szekeres Adrien
Váczi Eszter
Bársony Bálint
Varga Ferenc (Varga Feri)
Balássy Betty
Hrutka Róbert
Czutor Zoltán
Szekeres Tamás
Sidlovics Gábor József

Zenével demonstrálnak négy nagyvárosban

A térség legizgalmasabb zenekarai, és a legnagyobb hangszer- illetve hangtechnikai kiállítása várja az érdeklődőket négy város kilenc helyszínén október 2. és 4. között. A Vodafone Hangfoglalás Zenei Kiállítás és Közép-Kelet Európai Klubfesztivál Budapesten, Veszprémben, Miskolcon és Debrecenben zajlik. Az eseménysorozat vendégországa Izland, sztárfellépője pedig Emiliana Torrini énekesnő.

Emiliana Torrini izlandi énekesnő fellépésével kezdődik a Vodafone Hangfoglalás Zenei Kiállítás és Közép-Kelet Európai Klubfesztivál koncertsorozata október 2-án a Művészetek Palotájában. A világsztár énekli A Gyűrűk Ura - A két torony című filmben szereplő Gollam dalát, és Torrini a szerzője Kylie Minogue Slow című Grammy-díjas slágerének is. Utolsó lemeze és a Jungle Drum című dala számos európai országban a slágerlisták élén szerepel.

A Müpán kívül az A38 Hajón, a Corvintetőn, a Gödör Klubban, a Budapest Jazz Klubban, a debreceni Kölcsey Központban, a veszprémi Expresszó Klubban és a miskolci Ifjúsági Házban lépnek fel a térség legizgalmasabb bandái, köztük számos magyar zenekar. Rajtuk kívül további izlandi zenekarokat is láthat a Vodafone Hangfoglalás közönsége.

Izlandi muzsikusok hazánkban

- Ismerősökkel, barátokkal állandóan figyeljük a környező országok zenekarait és az itthoni együtteseket – nyilatkozta Machán Frigyes Nesta, a klubfesztivál művészeti igazgatója. – Év közepe, vége felé már látni lehet, hogy melyek azok az új zenekarok, melyek színvonalasak, és az induló karrierjüket segíthetjük. Közülük válogattuk ki a nekünk legjobban tetsző előadókat. Nyilván szubjektív ez a válogatás, és biztosan vannak, akik kimaradnak, de hitünk szerint a program roppant erősre sikeredett. Fellépnek magyar, szlovák, szlovén, cseh, szerb, horvát és lengyel művészek is stílusbeli korlátok nélkül, a honi népzenétől kezdve a pop, a rock és a modern tánczenén át a mash-up producerekig és dj-kig át sokan. Magunk is kíváncsian a senkit sem tisztelő, polgárpukkasztó, és aktuális zenei stílusokat kutyuló Soerii & Pooleket, a Muzsikás prímása, Porteleki László és testvére által alapított Porteleki Bandát vagy a vitathatatlan kvalitásokkal rendelkező, felfedezésre váró Voler Mouche-t. A több, mint harminc fellépő teljes koncertet ad, színpadi jelenlétüket a repertoárjuk hossza határozza meg.

A Vodafone Hangfoglalás vendégországa idén Izland, ezért Torrinin kívül három csapat jön el hozzánk Európa második legnagyobb szigetéről.

- Izland gazdaságilag, társadalmilag is hasonló tüneteket produkál, mint Magyarország – folytatta Machán Frigyes Nesta. – Ahogy a magyart, az izlandi nyelvet sem érti más, ennek ellenére számos zenekaruk bejárta a világot, és vált keresett portékává mind az öt kontinensen. Azért hívtunk tehát izlandi zenészeket a Vodafone Hangfoglalásra, hogy egy újabb kultúrát és zenei nyelvet ismertessünk meg a rendezvény iránt érdeklődőkkel.

Segítség a fiataloknak

- Zene határok nélkül a Vodafone új, zenei szponzorációs irányvonala. A Hangfoglalás kezdeményezéssel közösen nekünk is az a célunk, hogy lépjünk át a határokon, keressük, hallgassuk, játsszuk a zenét - nyilatkozta Suba János, a Vodafone vállalati kommunikációs igazgatója. A Vodafone Zenetár szolgáltatásunk révén egyre több fiatal számára lehetővé válik, hogy kedvenc zenéiket bárhol, bármikor legálisan és tisztán letölthessék. Bízunk benne, hogy ezáltal mi is hozzájárulunk a hazai zenei kultúra színvonalának emeléséhez. Idén a zene és művészet ötvözeteként a Hangfoglalás keretében egy egyedülálló kiállítás szerveztünk Varga Dániel, olimpiai bajnok vízilabdázónk festményeiből az A38 hajón, ahol a zene segítségével érthetővé válik egy-egy festmény mondanivalója és hangulata.

A Vodafone Hangfoglalás másik fele a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban zajlik, itt a hangszer-, a hang-, a fény-, a színpad- és stúdiótechnikai kiállítás kápráztatja el a látogatókat 8.000 négyzetméteren. Több tízezer hangszer, köztük pengetős, billentyűs, fúvós és ütős kerül kiállításra, legtöbbjük ki is próbálható. A korábbiakkal ellentétben kizárólag az 'A' csarnokban lesznek a hangszercsodák, a 150 zenei program illetve koncert a 'C' csarnokban felállított négy színpadon kap helyet.

- Az óriáskivetítőkkel, ledfalakkal felszerelt négy színpadot egymás felé fordítva állítjuk fel – mondta Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

Fellép többek közt a Kerekes Band, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Republic, és az Anti Fitness Club. Rengeteg dedikálást is szervezünk, találkozhat a közönség Zsédával, az Irigy Hónaljmiriggyel, Pierrot-val és Szekeres Adriennel. A Hangfoglalás kedvéért különböző projectek is összeállnak, például Váczi Eszter, Bársony Bálint, Varga Ferenc és Balássy Betty részvételével a Funky Péntek. Újdonság idén, hogy úgynevezett silent színpadokon is lesznek koncertek. Ez azt jelenti, hogy kizárólag fülesekkel lehet hallgatni a zenekarokat. Vendégül látjuk a Thanx, Jimmy! Fesztivált, így nagyjából 30-40 ismert gitáros, köztük Hrutka Róbert, Mátyás Attila, Czutor Zoltán, Szekeres Tamás és Sidlovics Gábor fogja előadni egyszerre a Hey, Joe című klasszikust. Ezen kívül a Hangfoglaló Hétfő verseny első két helyezettje, azaz a kaposvári iskolák és a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola összesen 700 diákja énekli el a Zene nélkül mit érek én című dalt.

A gyermek- és ifjúsági programok idén már nem csak a SYMA csarnokban, hanem a Művészetek Palotájában is lesznek.  A Vodafone Hangfoglalásra ingyenes a belépés, kivétel ez alól a Művészetek Palotája zenei programja október 2-án este, ide a jegy 2.500, 3.500, 4.500 és 5.900 forintba kerül.

Jó zenét akarsz? Klikk IDE! -------- "Vérből jön, nem tudom, hogy lehet"

-zene.hu-

[2009.09.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Budapesten a hardcore szinonimája
December 6-án nem csak a Mikulás érkezik hozzánk, de nálunk...

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
beszámolók még