Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 17. | vasárnap | Donát nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Copy Con a nép hangján szól hozzánk
Babylon Cirkusz a Ladánybene27-től
Copy Con: "Nem politizálok, nem vagyok, és nem is leszek médiasztár”
Ha eljön Magyarországon a raszta nap: Judge Day
Jövőre még több Marley testvért akarunk a Szigetre! - roots, rock és reggae a Világzenén
Ki kéne menni mindenkinek Jamaicára!
Ladánybenét hallgatni, lelket fürdetni...
Terjesztjük ezt az egyedülállóan pozitív felfogást! - interjú Negrussal
Zenével harcolnak a korcs világ ellen - interjú a Green Synapsissal
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Ladánybene 27: Color Dem
Kapcsolatok
Copy Con
Ladánybene 27
Yellowman (Winston Foster)
Kapcsolódó események
Ride Di Riddim Festival
[2010. január 15.
péntek 20:00]

Riddim fesztivál Ladánybene 27 lemezbemutatóval a Corvintetőn

A nemrég új riddimalbummal jelentkező Ladánybene 27 zenekar idén 25-ik évfordulóját ünnepelve egy hagyományteremtő rendezvénnyel, a Eide Di Riddim Fesztivállal nyitja, amely egyben a Color Dem feat. King Yellowman album lemezbemutatója.

A lemezbemutató fesztivál hazánkban eddig egyedülállóan énekesek, MC-k, illetve a modern reggae-ben használatos riddimek nagy találkozása. Egy éjszaka, ahol tizenkét MC-t három kísérőzenekar és egy sound system kísér megállás nélkül. A koncert alapját az LB27 korábbi Judge Day riddimje és az aktuális Judah riddim képezi, de természetesen rengeteg ismert dancehall- és roots-téma is felcsendül, amelyet a Color Dem album közreműködői felváltva adnak elő.

A riddimalbum a reggae egyik bevett formulája, már meglévő reggae-dalok instrumentális verziójára (riddim) új énekszólamok kitalálása. Az énekesek gyakran átszabják a zenei alapot vagy csak egy-két motívumot használnak fel belőle: az így megszülető új változat – bár tempójában és zenei motívumaiban hasonlít az eredetihez – sok esetben teljesen új életre kel. Reggae-partykon gyakran keverik egymásra az azonos riddimre készült verziókat - ez kifejezetten reggae-sajátosság. A Ladánybene 27 Judge Day riddimalbumáról több verzió országos sikert ért el, az LB27Judge Day alapmű mellett Copy Con Mondd ki a szót! című dala a legtöbbet játszott számok közt szerepelt a rádiókban.

A közreműködő énekesek (Gregory G.Ras, Copy Con, MC Kemon, MC Columbo, Jr Brown, KRSA a.k.a Lord Panamo, Céanne, Mammazita, Milli Chab, MC Pita Ramos, Máté, SkaPeti és Miksa) saját zenekaraikban és sound system formációban is a riddim alapú reggae hívei.

Az est két kísérőzenekara a Budapest Riddim Band, amely riddimek sokaságával birtokában számtalan külföldi és hazai énekest kísérve a legrutinosabb és legprofibb zenekar. A házigazda LB27 szerepe ezen az estén egy kicsit eltér a megszokottól, hiszen évtizedek óta saját műsorral működő roots reggae zenekar: ezúttal az MC-k kiszolgálására teszi a hangsúlyt. Két legismertebb riddimjük mellett (Judah, Judge Day) több saját és standard riddimet tesznek műsorukra, és persze Ladánybene 27-dalok is fel-felcsendülnek.

Egy ilyen party nem létezhet professzionális sound system nélkül. Erre az estére a szervezők (LB27) a legfoglalkoztatottabb, elsőgenerációs selekta „ikonokat” kérték fel: Selekta Bosi és társa a Love Alliance vezető szelektora, a hazai dancehall elsőszámú képviselője, aki a kezdetek kezdete óta népszerűsíti a dancehallt hazánkban, valamint a Rastaműhely alapítója, a roots reggae-szakértő Selekta Áfonya.

Az este egy hatalmas, egybefüggő show-nak ígérkezik, ahol egymást váltják zenekarok, DJ-k, riddimek és az MC-k. A technikát segítségül hívva várhatóan megjelenik néhány szó és dallam erejéig a Color Dem projekt két külföldi közreműködője, a svájci Junior Tshaka, aki a 2009-es European Reggae Contest győztese, illetve a magyar reggae-társadalmat respektáló eddigi legkomolyabb nemzetközi neve, a ’80-as évek dancehalljának legnagyobb királya, King Yellowman.

-zene.hu-

[2010.01.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
Boritók, logók tervezése szolgáltatás [2019.02.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
cdbolt.lap.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Zene.lap.hu
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még