2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
DJ Mag
Kapcsolódó cikkek
A fénytechnikus a melleket bámulja, beleakad a potméterbe a műköröm - Női lemezlovasok Magyarországon
DJ Sterbinszky: "A buliba nem a dumáért kell elmenni, azt meghagyjuk Fábrynak"
Elképesztő! 12 ezren tomboltak fehérben Budapesten!
Peat Jr.: A fiam is DJ lesz!
"Néha nem hisszük el, hogy hova sodort minket a zene" - beszélgetés a Gelkával
Freq Nasty mixeli a Fabriclive soron következő darabját
Nézd meg Moszkva legnagyobb buliját! Magyarok csinálták!
Kigyulladt a stúdió, de a DJ dolgozott tovább - elképesztő videóval
Gyász! Fiatalon hunyt el a neves DJ - videóval emlékezünk rá
Képgalériák
Az év legjobb dj-i - 2008
Kapcsolatok
DJ Tiësto (DJ Tiesto)
Armin Van Buuren
Paul Van Dyk
Carl Cox
Fedde Le Grand

Megvan a világ idei legjobb DJ-je - a sztár nem érti mivel érdemelte ki a címet

Az elektronikus zenei élet egyik legtekintélyesebb és legnagyobb múltra visszatekintő magazinja, a DJMag idén is, már-már tradicionálisan megválasztotta az év top100 lemezlovasait. Szavazni a világ bármely pontjáról, interneten keresztül lehetett.

Trance vs House

Bár a klubokban és a slágerlistákon is szembetűnő a house zene előre törése, a DJMag idei szavazásán ez cseppet sem érződött. House lemezlovas ugyanis még csak a dobogó közelébe sem került.

Idén folytatta diadalmenetét Armin Van Buuren, mert a tavalyi helyezéséhez hasonlóan idén is ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

„Igazából nem is értem, mivel érdemelhettem ki.” – nyilatkozta az eredményéről. Szerintünk azonban jócskán megdolgozott érte. Erről tanúskodik a számtalan fellépése, az ibizai rezidenciája, valamint a 27 milliónyi hallgatóval büszkélkedő rádióműsora is.

A tavalyi második helyezett idén ismételten ezüstérmes lett, bár előtte jó pár évig bérelt helye volt a dobogó legfelső fokán. A holland Tijs Verwest, vagyis Tiesto épp a Maldív-szigeteken pihente ki 2008 fáradalmait, amikor is értesült idei helyezéséről. Az eredményéért ő is rendesen megdolgozott, hiszen Londonban mintegy 20 ezer ember előtt játszhatott, maga mögött tudhat számos rádiós és promóciós fellépést, valamint jónéhány előnyös szponzori szerződést is.

Idei bronzérmesünk egy helyet javított tavalyi eredményén, így került a negyedikről a harmadik helyre Paul Van Dyk. Jótékonykodása és politikai szerepvállalása mindenképpen megkülönbözteti társaitól a berlini lemezlovast. Sikeréhez pedig minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy a CNN hírcsatorna egyik műsorában berlini lakosként ő mutatta be az egykori „Kelet-Berlint”.

Továbbá a prominens ibizai klub, a Cream idei rezidenseként ő készíthette el a szórakozóhely világhírű mixlemezét is „Ibiza 2008” címmel. Bár már csak laptopról hajlandó zenélni, legújabb dala mégis megjelent bakelitlemezen is, méghozzá saját kiadója gondozásában.

5 millió eladott lemezzel az 5-ik helyen

Ennyit a dobogósokról. Érdekességként érdemes még megemlíteni David Guetta-t, aki 5 helyet erősítve tavalyi pozícióján, idén ötödikként a legelőkelőbb helyre került house-dj. Ehhez bizonyosan hozzájárult az is, hogy leírhatatlan hangulat uralkodik a bulijain. Bámulatosan keveri egymással a különféle stílusokat, már-már élőben remixeli a dalokat.

2008-ban több mint 180 klubban játszott, amihez hozzájönnek még olyan fesztiválok, mint a Love Parade, a Bahia Carneval vagy éppen a Techno Parade is.

De ha már a számoknál tartunk, David Guetta 2 millió eladott albummal és további 3 millió eladott kislemezzel is büszkélkedik. „Pop Life” című albumáról pedig mind a négy kislemez top 10-es dal lett a Billboard slágerlistán.

Egyből az élre

Kanada legjelentősebb zenei exportcikke, Joel Zimmerman, vagyis Deadmau5 először szerepelt a DJMag top 100-as listáján, méghozzá egyből a 11-ik helyen. Carl Cox, a house „nagy örege” 5 helyet esett vissza tavalyhoz képest és lett idén a 12-ik, leváltva ezzel Paul Okenfold-ot, aki így a 14-ik helyre csúszott.

A lista 20-ik helyén a skandináv producer Axwell tanyázik. Andre Tanneberger, vagy más néven ATB a 25-ik. Az idén több alkalommal hazánkban is megfordult Fedde Le Grand pedig a 29-ik helyen végzett.

Akit esetleg a teljes, részletes lista is érdekelne, az megtalálja azt a DJMag hivatalos internetes oldalán.

-Semtex Ádám-

[2008.11.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még