2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Barlangban, hajón, hegyen is játszottunk már - British Sea Power interjú
Sziget 2011: új színpadok, aktuális trendek, tavalyi árak
A Sziget a legjobb öt fesztivál között
Amy Winehouse is fellép a Szigeten
Amy Winehouse Budapesten lép fel - hallgasd meg a 3 legűtősebb dalát
Dizzee Rascal Budapestre érkezik
Újabb elismerés a Szigetnek
Sziget Fesztivál 2011- Soron kívül kaphat engedélyt az esemény
Sziget 2011: Utazás a világzene körül
Sziget Fesztivál 2011: Idén is lesz Roma sátor
Prodigy a Szigeten!
Thirty Seconds To Mars jön Amy Winehouse helyett a Szigetre
Szupertorony a Szigeten
Prince lesz a Sziget „Nulladik” napi sztárja
Gesztivál - Csak egyszer az életben!
Cirkuszol a Sziget
Igyál bort a Szigeten!
Ilyen lesz a Gesztivál - videóajánló
Méreteiben is változik a Sziget Nagyszínpada
Szupertorony, zajstop és herceghez illő körülmények: nagykorúvá érett a Sziget
Új és megújuló helyszínek a Szigeten
Geszti Péter és zenekarai a Szigeten - képek
A legszuperebb szupersztár: Prince a Szigeten
A metálé volt a terep a Sziget első hivatalos napján
Sziget 2011: Királyi magasságokban a „Herceg”
Sziget 2. nap - képek
Sziget 2011, 3. nap: Melankólia és metamorfózis
Sziget 2011, 4. nap: Angol és amerikai uralkodás
Külföldi szigetlakókat kérdezgettünk
Idén is sokan voltak a Szigeten, de veszteséges lett
Jövőre is lesz Metapay Fesztiválkártya a Szigeten
A Szigeten forgatta legújabb klipjét a White Lies
Cikkek a fellépőről
Kinn jártunk harminc éves Sziget Fesztiválon
Az Imagine Dragons mindent megszépített a Szigeten
Ma startol a Sziget
Sziget Fesztivál, újra a régi fényében
Sziget 2017 - Már 25 éve fesztiválozunk Budapest szívében!
     
 
Sziget Fesztivál 2011
Dátum: 2011. augusztus 10. - 15.
Helyszín: Hajógyári Sziget
Kapcsolat: Sziget Fesztivál
 
     

A napijegy 12 000 Ft, a hazamenős bérletek ára elővételben április 30-ig 38 000 Ft, az ottalvós bérlet pedig 46 000 Ft, a kedvezményes elővételes időszak végéig, április 30-ig.

Napijegyek és bérletek már országszerte kaphatók Kiemelt jegyiroda: VOLT BOLT (Bp. VII. Klauzál tér 14.), ahol Üdülési Csekkel is lehet fizetni valamint a www.fesztiváljegy.hu, ahol a megrendelt jegyeket 24 órán belül országszerte házhozszállítják. 

 

Még 78 nap van a Sziget Fesztivál 2011-ig - egyetemisták tervezhetik a Sziget egyik helyszínét

Idén 18 éves és egyben 19. a Sziget, melyen – 1993-as születése óta – láthattunk 17 950 programot, ebből hallhattunk 7 291 koncertet, itt járt 62 ország előadója és 54 országból érkező, összesen 5 448 372 látogató. 2011. augusztus 10-15 között ismét Sziget.

Május 9.: Egyetemisták tervezhetik a Sziget egyik helyszínét. Június 7-éig pályázhatnak tervező szakos egyetemisták a 2011-es Sziget Fesztivál Octopus helyszínének tervezésére és közös építésére. A Sziget Fesztivál irodalmi, képzőművészeti és komolyzenei programjainak kilenc éve otthont adó Octopus összművészeti helyszínt szervező Medence Csoport idén pályázatot hirdet a helyszín megtervezésére és felépítésére. Az Octopoly – Design okosan! pályázat során a helyszín több összefüggő elemből álló köztéri installációját, az Octopus Fórumot tervezik meg és építik fel pályázat útján kiválasztott egyetemi hallgatók - írja a Keratív.

8.: Fia­ ad tanácsot a Sziget főszervezőjének
3.
: A brit rapper, Dizzee Rascal fellépése is érdekesnek ígérkezik. Ismerd meg az angol sztárt.

Május 2: Amy Winehouse fellépése is színesíti az idei programot. Összegyűjtöttük a hölgy 3 legjobb számát.

Nagykorú lett a Sziget s vele nagykorú lett a műfaj is, amit egykor Woodstock ihletett, de az álmodói nem maradtak ennyiben. Egy sokszínű, változatos, multikulturális kavalkádot képzeltek, és valósítottak meg, s lett ez a változatosság a Sziget védjegye, mely ma már Európában is nagy respektet vált ki. Olyannyira, hogy csak idén három különböző nemzetközi fórumon is a legjobbak közé sorolták a mi Szigetünket. Így tehát dicsérettel megfelelt az „érettségi vizsgán” s lép most a nagybetűsbe. S mint ahogy az ifjú maturánst veszélyeztetik az élet nagy pofonjai, úgy a Sziget is komoly akadályokkal küzdött a közelmúltban, de úgy tűnik elszálltak a felhők, megegyezés született a fővárossal, nem perel többé Újpest sem, jöhet a rakenroll, a tánc, a móka és kacagás...

Csatlakozz, ha bírod a Szigetet

Tavalyi jegyár, készpénz nélkül kártyával vagy mobillal

Nyerj édességcsomagot!
A Zene.hu hírlevelének előfizetői közül sza**ieszter@mailbox.hu édességcsomagot nyert.

A személyiségi jogok miatt nem mutatjuk a nyertes teljes mailcimét. Ha hasonlit a mailed a fentire, akkor május 11-ig írj egy üzenetet a jatek@zene.hu címre NYERTEM tárggyal és ha arról a címről írtál, amit kisorsoltunk megy a nyeremény. 
Május 11-e után a jelentkezést nem tudjuk elfogadni. 
Még több nyereményjáték ITT.

S mielőtt a programokról beszélnénk, ejtsünk néhány szót a háttérinformációkról, melyek nem is oly lényegtelenek, hiszen például az idén a szervezők nem emelnek jegyárat, tehát a tavalyi jegyárak maradnak érvényben, ráadásul április 30-ig (jegytípustól függően) 15-18%-kal kevesebbért. Másrészt továbbra is marad az este 23 óra utáni félárú lehetőség és idén is lehet diákkedvezménnyel, akár 50%-os engedménnyel Sziget jegyet venni. És most is lesz Percalapú Szigetjegy, ami azt jelenti, hogy csak annyit fizet a látogató – ráadásul a mobiljával – amennyit a Szigeten akar tartózkodni, tehát akár csak egy koncertnyi időt.

Várhatóan gyorsabb, kényelmesebb lesz a kiszolgálás a Sziget egész területén, hiszen a szervezők a tavalyi kísérleti programot kiterjesztik az egész fesztiválra, ami szerint eltűnik a készpénz, és a Szigeten a – Metapay rendszerének teljeskörű bevezetésével – csak Sziget kártyával és esetleg okostelefonnal lehet majd fizetni. Ezt az innovatív technológiát világviszonylatban első alkalommal építik ki ekkora méretű rendezvényen. A Sziget kártya biztonságos fizetési lehetőséget kínál a fesztivál látogatóinak. Az egyenleg könnyedén feltölthető, nyomon követhető, a kártya egyszerűen letiltható. A Vodafone az idei Szigeten a mobilinternetes megoldásokra fókuszál, ezért a fesztiválok történetében először 21 mbit/sec sebességre képes mobilinternetes szupersztrádát ad az okostelefonozó fesztivál közönségnek. A 2011-es esztendő is azokról az innovatív mobilszolgáltatásokról szól majd, amelyek kényelmessé és biztonságossá varázsolják az egyhetes sziget-létet. A tervezett újdonságok közül is kiemelkednek az NFC chippel ellátott mobilkészülékek, amelyekkel a Vodafone érdemeként – elsőként Magyarországon –, a fesztivál ideje alatt már fizetni is lehet.

"A Dreher márka mindig törekszik arra, hogy valami többet adjon a fogyasztóknak. Így van ez a Sziget fesztivál esetén is, ahol a zenei élmények támogatása mellett alkalmat teremtünk a kulturált szórakozásra is, a sörözést pedig felejthetetlen élménnyé változtatjuk, hiszen idén augusztusban ismét a magasba emelkedhetnek fogyasztóink. A tavalyi évben több mint négyezren próbálták ki a fesztivál legexkluzívabb sörözőjét, a Dreher in the Sky-t, szeretnénk, ha idén még többen gazdagodhatnának az égi élménnyel, egy korsó karakteres ízű Drehert kortyolgatva. Ezen túl a látogatókat az idei évben fenntarthatósági, környezetvédelmi és szociális aktivitásainkba is igyekszünk bevonni" - mondta Kerekes Péter, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója.

Az utóbbi időben tucatjával jelentek meg hamis fesztiváljegyek a fesztiválpiacon, melynek sorszámait a szervezők letiltották, így azok érvénytelenek. A szervezők felhívják a vásárlók figyelmét, hogy jegyük, bérletük megvásárlása során - saját érdekükben - figyelmesen járjanak el, és kizárólag a hivatalos jegyértékesítő pontokat vegyék igénybe.

Mínusz egyedik nap – augusztus 8.

Az elmúlt időszakban Geszti Péter életében egy kicsit háttérbe szorult a zenélés, mivel más nagyszabású projektekbe vágott, de mindenképpen szeretett volna visszatérni előadóként a zenei életbe. Ezt készítette elő az is, hogy a közelmúltban mentorként szerepet vállalt az X-Faktorban. “Megtisztelő számomra olyan státuszban fellépni a Szigeten, ahol eddig is a legjobb zenekarok, az LGT, az Illés, a Kispál és a Borz vagy a Tankcsapda szerepeltek“ - mondta Geszti. A Sziget felkérése nyomán zenészbarátait hívja meg egy nagy közös koncertre, hogy együtt játsszák el a legsikeresebb Geszti dalokat, közösen szerzett műveiket. Első Emelet, A dzsungel könyve, Rapülők és Jazz+Az slágerek csendülnek fel eredeti hangszerelésben, s miközben színpadra lépnek a formációk meghatározó szereplői, mégsem mondható, hogy újra összeállnak az egykori zenekarok.

Egyszerre szerzői és előadói showműsorról van szó, hiszen az előbb felsoroltakon kívül Geszti Péter rengeteg előadónak írt és ír dalokat a mai napig (Zséda, Szulák Andrea, Wolf Kati, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, Manhattan, Azok a fiúk, Lord, A miniszter félrelép, Üvegtigris stb.) Alapvetően azok a Geszti dalok kerülnek színpadra, amelyekben előadóként közreműködött és amelyek meghatározóak voltak eddigi zenei pályafutásában.
Más szóval egy nagyszabású Geszti koncert lesz. Jókedvű, óriási táncolós buli, hatalmas tánckarral a nézőtéren, hiszen Geszti Péter és vendégei több ezer táncos kedvű bulizni vágyót várnak, hogy egyszerre, ámde sokféle koreográfiát mutassanak be, amikor beindulnak a groove-ok a legismertebb dalokban. Egyelőre javában folyik a show tervezése, de az biztos, hogy magával ragadó, profi és látványos lesz a Geszti koncert.

[2011.05.23.]

Időpont Program Helyszín
2011. augusztus 8.
hétfő
Sziget Fesztivál 2011- Gesztivál
Azok a Geszti dalok kerülnek színpadra, amelyekben előadóként közreműködött és amelyek meghatározóak voltak eddigi zenei...
[Térkép]
Hajógyári Sziget
1033 Budapest, Óbudai Sziget
2011. augusztus 9.
kedd
Sziget Fesztivál 2011- nulladik nap
Prince
[Térkép]
Hajógyári Sziget
1033 Budapest, Óbudai Sziget
2011. augusztus 10.
szerda
Sziget Fesztivál 2011- szerda
Pop-Rock Nagyszínpad
15:00 - The Maccabees (UK)
16:30 - Flogging Molly (USA)
18:00 - Rise Against (USA)
19:45 - Interpol (USA)
21:30 - Pulp (UK) Pesti Est...
[Térkép]
Hajógyári Sziget
1033 Budapest, Óbudai Sziget
2011. augusztus 11.
csütörtök
Sziget Fesztivál 2011- csütörtök
Pop-Rock Nagyszínpad
15:00 - Ben L’oncle Soul (F)
16:30 - La Roux (UK)
18:00 - Good Charlotte (USA)
19:45 - Kasabian (UK)
21:30 - The Chemical Brothers (UK)...
[Térkép]
Hajógyári Sziget
1033 Budapest, Óbudai Sziget
2011. augusztus 12.
péntek
Sziget Fesztivál 2011- péntek
Pop-Rock Nagyszínpad
15:00 - Batucada Sound Machine (NZ)
16:30 - British Sea Power (UK)
18:00 - Skunk Anansie (UK)
19:45 - Dizzee Rascal (UK)
21:30 - The Prodigy...
[Térkép]
Hajógyári Sziget
1033 Budapest, Óbudai Sziget
2011. augusztus 13.
szombat
Sziget Fesztivál 2011- szombat
Pop-Rock Nagyszínpad
15:00 - Overflow (HR)
16:30 - Hadouken! (UK)
18:00 - Kate Nash (UK)
19:45 - Kaiser Chiefs (UK)
21:30 - Thirty Seconds To Mars (USA) Pesti Est...
[Térkép]
Hajógyári Sziget
1033 Budapest, Óbudai Sziget
2011. augusztus 14.
vasárnap
Sziget Fesztivál 2011- vasárnap
Pop-Rock Nagyszínpad
15:00 - Mariachi El Bronx (USA)
16:30 - Gogol Bordello (USA)
18:00 - The National (USA)
19:45 - Manic Street Preachers (UK)
21:30 - White...
[Térkép]
Hajógyári Sziget
1033 Budapest, Óbudai Sziget
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még