15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. április 17. | szombat | Rudolf nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A 15. Musical Plusz következik - belépőjegyet nyertek
A Musical Plusz túl van a tizenötön - képekben
Mi jöhet még?! Egy remek musical Bodrogi Gyulával és Szulák Andreával - képekben
Csengeri Attila apaként máshogy éli meg a karácsonyt
Csengeri Attila csak a betegséget felejtené el
Több tízmillió forintból készül a Zrínyi rockopera
A legnépszerűbb musicalszínész: befejeződött a voksolás
Újra Óbudán készülnek a csillagok - Sztárcsinálók bemutató a Zichy-kastélyban
Nérók egy színpadon - A Sztárcsinálók mögé néztünk, fotókkal
Gyönyörű jubileum a Madách Színházban - képekben
Neves fellépők a nőnapi musical esten
Íme a harmadik esélyes! Bemutatkozik Veréb Tamás rajongói oldala
Musical Paletta Dorogon, ismert művészekkel
Kapcsolatok
Csengeri Attila

Csengeri Attila: Jézus, Zrínyi, Géniusz

A Madách Színház művésze nemrég két felkérést is kapott: ismét színpadra tűzték a Jézus Krisztus Szupersztár című musicalt, melyben címszerep jutott neki, és a Géniusz együttes is felkérte őt, mint a zenekar alapító tagját, egy közös show-ra. Vele beszélgettünk.

- Örömmel látom, hogy az utcán már kint vannak a Jézus Krisztus Szupersztár plakátjai. Hogy talált meg téged ez a szerep?
- Ez egy érdekes történet, hiszen az én életemet végigkíséri ez a szerep, amiért hálás vagyok a sorsnak. Először még a ’90-es évek elején helyettesítettem a Rock Színházban a Sasit (Sasvári Sándor, - a szerk.). Itt egy megrendezett, kész műbe csöppentem bele, ahol meg kellett felelni. Szikora János volt a rendező, de vele akkor nem is találkoztam. Tehát mondhatni, ez egy beugrás volt. Aztán jóval később, 1999 őszén Balikó Tamás rendezésében a Pécsi Nemzeti Színházban már új fordítással készültünk. Az ő édesapja lelkész volt, mindent tudott Jézus történetéről, így módom volt igazán elmélyülni a szerepben. Szinte képeskönyv-szerűen adtuk elő a művet. Egyszerű volt, szép és lényegre törő. Végül nemrég értesültem arról, hogy színpadra viszi a Madách a művet. Magamtól már talán el sem mentem volna a castingra, de Szirtes Tamás felhívott azzal, hogy szeretné, ha ott lennék a meghallgatáson. A meghallgatás után két héttel az igazgató úr telefonon értesített, hogy szeretné, ha eljátszanám Jézust. Nagyon meglepődtem, és persze örültem, hiszen Az Operaház Fantomja bemutatója után, hét év elteltével újra főszerepet kaptam. Külön hízelgő számomra, hogy majd’ 43 évesen még módomban áll 33 éves embert megformálni színpadon. A darab ismét új köntöst, új fordítást kapott, és most a modern technika vívmányait felhasználva, sok díszlettel, sok tánccal és vetítésekkel tarkított előadásra számíthat a kedves néző. Tihanyi Ákos koreográfus segítségével lesz teljes a darab.

- Milyen egyéb munkáid vannak jelenleg?
- Most jöttem egy Zrínyi próbáról, Zrínyi 1566, ott Sasvári Sándor címszereplése mellett én az ő kamarása, jobb keze vagyok, Cserenkó Ferenc, aki túlélte a kirohanást, és később meg is írta a történetét. Felújítjuk a darabot, tavaly volt premier; Simontornyán, Egerben és Szigetváron  játsszuk 3 hétig. Emellett különböző falunapok, fesztiválok meghívásainak teszek eleget. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a feleségem a menedzserem is egyben.

- A színházi élet mellett a koncertek világában is kirándulsz egyet októberben. Mi lesz ez pontosan, és honnan az ölet?
- A Géniusz együttes show-járól van szó. Ez a felkérés úgy jött, hogy Oplasznik Péter és Knapp Zoli barátaimmal közösen alapítottuk annak idején a zenekart. Garázsban, papírdobozokon dobolva, házilag készült gitárral játszva indultunk. Aztán a katonaság miatt ki kellett válnom a zenekarból, majd engem egyből fel is vettek a Színművészeti Főiskolára, így a Géniuszba már nem volt módom visszatérni. A színház felé fordultam, ők viszont nyomják a rockzenét. Egy-egy koncertjükre én is ellátogatok, de ’88 óta nem énekeltem a zenekarban. Én egy múltba tekintő örömzenélésre gondoltam amikor elfogadtam ezt a felkérést, de voltam egy próbán, ahol kiderült, hogy igen komoly munka ez is. Ezzel együtt örömmel vállaltam el, nem csak a nosztalgiázás okán, hanem azért is, mert szakmailag érdekes kirándulás ez számomra, a show üzenete pedig nagyon színpatikus. Ez lesz ugyanis az ország első úgynevezett „zöld koncertje”. A show végén minden néző igazi, élő facsemetét kap ajándékba. Emellett jógások, táltos dobosok és egyéb, jövőbe mutató, mélyen lélekre ható elemek színesítik majd az estét, amely a Millenárison lesz október elsején. Remélem, hogy viszontlátom azokat a régi arcokat is, akik még kollégiumokban, építőtáborokban találkoztak velünk annak idején.

- A munkád mellett jut elég idő a magánéletedre is?
- Igyekszem úgy alakítani az életemet, hogy jusson. Két gyönyörű lányom van, Zsanna, aki nemrég volt kilenc éves, és a három és fél éves Alma. Tulajdonképpen miattuk teszek a munkámba ennyi energiát és erőt, hiszen sokszor méltatlan körülmények között kell ma a kultúrát képviselni pillanatnyi celebecskék között. Egy-egy fellépésre a lányaim is elkísérnek, feljönnek a színpadra, énekelnek és táncolnak velem. Erre nagyon ügyelek, igyekszem számukra olyan környezetet biztosítani, ahol a kultúrát, és annak nemes részét szívhatják magukba. Kiemelném még azt az embert, aki 1989 óta végigkísér a pályámon, aki a második édesanyám, ő az, aki mindig segít kikerülni a gödrökből. Ő az énekmesternőm, Bagó Gizella, aki többek közt Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla tanára, azt hiszem, mindannyian nagyon sokat köszönhetünk neki. A művészi világon túl a saját vállalkozásom ügyeit intézem, úgyhogy összességében elmondhatom, szerencsés embernek érzem magam, és így kerek számomra a világ.

- Atka -

[2010.07.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még